Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat mai multe actiuni desfasurate in cadrul programului pentru asigurarea unui climat de afaceri curat in judetul nostru.

Au fost depistate 10 infractiuni, dintre care patru de evaziune fiscala, doua de inselaciune, o infractiune de omisiune cu stiinta a inregistrarilor in contabilitate, un fals in inscrisuri, o infractiune de prezentare de documente comerciale falsificate la autoritatile vamale si o punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtind o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care l-au prejudiciat pe titularul marcii. Per total prejudiciul adus de aceste afaceri necurate se ridica la circa 664.383 de euro.

Cea mai grava dintre aceste infractiuni a fost comisa de un cetatean moldovean in virsta de 44 de ani, reprezentant al unei corporatii din Panama, impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala pe 23 aprilie 2006 pentru prezentarea de documente comerciale falsificate la autoritatile vamale. S-a dovedit ca acesta a introdus in tara, prin Biroul Vamal Bors, echipamente electrice pentru care a prezentat trei facturi externe in valoare de 3.500.538 de euro. Marfurile aveau destinatia Zona Libera Galati, unde reprezentantul firmei a prezentat aceleasi facturi externe falsificate prin radierea coloanei in care erau trecute cifrele reprezentind unitatile milioanelor din totalul sumei in euro, valoarea celor trei facturi fiind diminuata la 550.538 de euro.

Un galatean a prejudiciat Fotbal Club Steaua Bucuresti prin punerea in vinzare de brichete astfel inscriptionate in valoare de 70.000 de lei fara a avea acordul firmei in cauza.