Cautare

7518 de rezultate pentru "persoane fizice" (3.71 secunde)
Directia Generala a Finantelor Publice Bihor informeaza contribuabilii persoane juridice romane ca au fost operate modificari prin publicarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 2310 din 3 decembrie 2007 privind procedura de inregistrare a contractelor incheiate intre persoane juridice romane si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente.
Povara indatorarii crescande a apasat greu pe urmele persoanelor fizice, dar si asupra celor juridice.
D 220 "Declaratie privind venitul estimat", care trebuia depusa de persoanele fizice care la sfarsitul anului 2007 au realizat venituri din cedarea folosintei bunurilor, din derularea unui numar mai mare de cinci contracte de inchiriere sau subinchiriere, venituri care in conformitate cu prevederile OMEF 2371/2007 vor fi incluse in categoria veniturilor din activitati independente;
In prezent, impozitul se plateste diferentiat pe persoane fizice si persoane juridice, acestea din urma achitand sume mai mari catre bugetele locale, comparativ cu persoanele fizice. ... Sunt vizate mai ales spatiile comerciale de la parterurile blocurilor, care au trecut, in masa, de pe firme pe persoane fizice.
Care ar fi avantajele si dezavantajele impozitarii progresive a veniturilor mari ale persoanelor fizice si care sunt limitele impozitului forfetar comparativ cu cota unica, pentru persoanele juridice - acestea sunt temele care preocupa firmele private si pe angajatii lor.
Legea insolventei persoanelor fizice, o mana de ajutor pentru cei supraindatorati.
O alta masura este acordarea deductibilitatii in proportie de 50% pentru cheltuielile privind combustibilul, in cazul vehiculelor rutiere destinate transportului rutier de persoane, care nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii direct productive, la calculul impozitului pe profit si impozitului pe venit.
Vasile Frac, reprezentantul Directiei Generale a Finanetlor Publice Bihor, ne-a declarat ca, pentru refuzul punerii la dispozitie organelor fiscale a tuturor inscrisurilor solicitate (registre, evidente, documente etc.) si pentru refuzul de a permite imputernicitilor fiscali de a face cercetari la fata locului, amenzile sunt cuprinse intre 6.000 si 8.000 de lei pentru persoane fizice (fata de vechile amenzi situate intre 1.500 si 3.000 de lei) si intre 25.000 si 27.000 pentru persoanele juridice (fata de 5.000 si 10.000 de lei cat era inainte).
Firmele romanesti nu mai au obligatia de a inregistra in Romania contractele incheiate cu firmele straine sau cu persoanele fizice nerezidente pentru activitati derulate in afara tarii, potrivit normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, modificate de Guvern.
Smaranda Scridon, sefa DGFP Bihor, precizeaza pentru contribuabilii persoane fizice ca, incepand cu 1 ianuarie 2008, prevederile acestui ordin califica aceste venituri ca fiind venituri din activitati independente.
Peste 20% din microintreprinderi se vor transforma in persoane fizice autorizate (PFA). ... Potrivit acesteia, aproximativ 100.000 de astfel de unitati vor deveni persoane fizice autorizate, ceea ce le va da dreptul sa-si deduca anumite cheltuieli.
Voi sustine demersul PNL privind adoptarea de urgenta a legii insolventei persoanelor fizice Premierul Victor Ponta afirma, pe contul sau de Twitter, ca sustine demersul PNL care a cerut sesiune de urgenta a Parlamentului pentru adoptarea legii insolventei persoanelor fizice.
29/2011 privind esalonarea datoriilor firmelor, persoanelor fizice sau institutiilor pe o perioada de pana la cinci ani au fost publicate vinerea trecuta in Monitorul Oficial.
Magda Marincovici / mariustuca.ro) Exercitiile fizice ar putea sa-i ajute pe bolnavii cu Parkinson prin imbunatatirea activitatii inimii, sistemului muscular si osos, potrivit unui studiu publicat in revista medicala JAMA Neurology. De asemenea, exercitiile fizice pot sa incetineasca evolutia bolii si declinul cognitiv.
Acesta stabileste termenele-limita pina la care contribuabilii persoane fizice sau juridice trebuie sa depuna documentele fiscale si sa faca platile anticipate aferente impozitelor care trebuie platite.
Pentru actionarii persoane fizice cu domiciliul in Romania, cu detineri intre 100 si 5.000 de actiuni, plata sumelor cuvenite se va face prin mandat postal, expediat la adresa inscrisa in Registrul Actionarilor.
Persoane care si-au cumparat baxuri intregi de apa plata, ulei, faina si conserve de cate feluri or exista.
Rata incidentei este de 1-2 persoane la 1.000 de persoane/an. ... - Exercitiile fizice contribuie la mentinerea starii de sanatate si au rolul de conduce catre echilibrul tuturor functiilor organismului uman. Miscarea ajuta fiinta umana sa-si mentina deplinatatea fortelor fizice si morale, facand-o utila cat mai indelungat timp.
Majoritatea pacientilor afirma ca starea din depresie este diferita de cea din tristetea obisnuita sau cea resimtita de exemplu la moartea unei persoane dragi, fiind cel mai adesea resimtita ca o durere sufleteasca chinuitoare, greu de suportat.
Persoanele fizice care vând imobile în scop comercial trebuie sa plateasca TVA la tranzactii. ... Intentia fiscului este de a percepe taxa pe valoarea adaugata acelor persoane fizice care au mai multe apartamente sau vile si le vând în scop comercial.
google-analytics.com