Cautare

3094 de rezultate pentru "parohia ortodoxa copsa mica" (2.79 secunde)
SFINTII CONSTANTIN SI ELENA Sfintii Constantin si Elena, cei intocmai cu Apostolii, sunt pomeniti in Biserica Ortodoxa pe 21 mai.
A vrut sa faca ceva in domeniul de care se simte cel mai legat, cultura, fiind absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, cu master in Doctrina si Cultura si doctorat in Filosofie.
A vrut sa faca ceva in domeniul de care se simte cel mai legat, cultura, fiind absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, cu master in Doctrina si Cultura si doctorat in Filosofie.
Simtindu-si sfarsitul aproape, l-a chemat la el pe arhiepiscopul Teofil Ionescu, slujitor la biserica ortodoxa din Paris, caruia, dupa ce s-a spovedit si a primit Sfanta Impartasanie, i-a marturisit:
O alta declaratie interesanta pe problematica extraterestra ii apartine lui Vsevolod Chaplin, un inalt cleric, foarte influent, in Biserica Ortodoxa a Rusiei, presedintele Departamentului Sinodal al Patriarhiei de la Moscova pentru cooperarea dintre Biserica si Societate.
Petitia "gojdistilor" se alatura altor 52.000 de semnaturi pe care Episcopia Ortodoxa din Oradea le-a adunat la inceputul anului pentru respectarea testamentului Gojdu.
De altfel, imagini, cum ar fi cele prezentate mai sus, exista nu numai in Romania, ci si in alte tari de credinta ortodoxa, de pilda la manastirea Decani din Kosovo, ori pe un numar de icoane religioase rusesti.
In ce consta viziunea ortodoxa a drepturilor omului? In mod sigur insa ea nu cuprindea acum cateva sute de ani arderea pe rug.
Un mos intr-un nor patrat Un fapt interesant este ca teofaniile, in ambianta predominant ortodoxa a Romaniei (spre deosebire de occidentul catolic, de unde si-a luat Vallée exemplele), privesc totdeauna pe Dumnezeu tatal, pe Iisus Christos, sau poate pe un sfant masculin, si practic niciodata pe Fecioara Maria.
In fapt, este un nou atac la biserica ortodoxa, negand evidentele si adevarul conform carora BOR a construit si construieste spitale si alte asezaminte de sanatate pentru cei napastuiti.
Arhiepiscopia Craiovei deruleaza o noua componenta a programului de asistenta sociala si religioasa pentru persoanele afectate de inundatiile din sudul judetului Dolj, in parteneriat cu Organizatia Internationala pentru Caritate Crestin Ortodoxa din SUA.
Vicina reprezinta pentru zona ortodoxa romaneasca unul dintre punctele de reper, aici fiind resedinta unei mitropolii ortodoxe in secolul al XIII-lea.
bisericile, fie ca e vorba de Biserica Ortodoxa, Biserica Greco-Catolica si cultele care au actionat legal pe teritoriul Romaniei, a trebuit sa supravietuiasca...
La moscheea din Sofia a fost organizat ieri un serviciu religios pentru cadrele medicale detinute in Libia, iar rugaciunile pentru acestea urmeaza sa continue astazi in catedrala crestin-ortodoxa, in sinagoga si in biserici de confesiune catolica, armeneasca si protestanta.
"Astfel de manifestari incalca preceptele biblice si ii sfideaza pe credinciosii romani, Biserica Ortodoxa Romana si celelalte biserici", a argumentat senatorul PRM.
Filiala Municipala Constanta a Organizatiei de Tineret Romania Mare considera ca Biserica Ortodoxa Romana ar trebui sa discute despre reactivarea Mitropoliei Tomisului.
Fostul lider al PSD Adrian Nastase critica abordarea de catre presa a temelor privind Biserica Ortodoxa Romana si pe inaltii ierarhi ai acesteia.
Social-democratii vor sa inlature stresul verificarilor CNSAS care apasa asupra inaltelor fete bisericesti si sa apere Biserica Ortodoxa Romana de "atacurile murdare la adresa sa".
Astfel, pe langa Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Termele sau parcul arheologic de langa Catedrala Ortodoxa, "Piata Ovidiu" in sine poate fi un muzeu in aer liber.
In 2008 doua mari organizatii caritative, Crucea Rosie si Biserica Ortodoxa, au fost nevoite sa se retraga din cursa din cauza indiferentei guvernantilor, care au refuzat acordarea unui sprijin minim privind transportul alimentelor, implicarea prefecturilor, primariilor si a celorlalte institutii ale statului, pe motiv ca atributiile lor legale nu permiteau acest lucru.
google-analytics.com