Cautare

3094 de rezultate pentru "parohia ortodoxa copsa mica" (2.63 secunde)
Alte proiecte prezentate s-au referit la modernizarea serviciului de incalzire centralizata, promovarea sistemelor agroforestiere ca alternativa la agricultura clasica, dezvoltarea educatiei timpurii si protectia mediului in zonele Zlatna si Copsa Mica.
Rafinaria de la Arpechim nu este insa un caz singular, sursele din Rompetrol aratand ca si cele de la Copsa Mica si Baia Mare se confrunta cu probleme de mediu.
Prima padure de nuci din Romania se contureaza zilele acestea, la Copsa mica. Din zori si pana seara, voluntarii trudesc la plantarea a peste 5 mii de puieti.
24 ianuarie 1859 â€" Mica Unire sau Unirea Principatelor Romane sub Alexandru Ioan Cuza. Data de 24 ianuarie a ramas in istorie drept ziua in care s-a infaptuit Mica Unire sau Unirea Principatelor Romane, in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.
Biserica Ortodoxa Romana invoca pe buna dreptate faptul ca nu are o Catedrala Patriarhala, cea Mitropolitana fiind o biserica de dimensiuni reduse, care nu mai corespunde demult cerintelor cultului ortodox. ... Patriarhul Daniel si-a asumat deplin acest proiect, iar statul nu face decat sa dea o mica mana de ajutor.
Catedrala era o constructie remarcabil de mare, doar cu cativa centimetri mai mica decat domul Panthéonului din Paris, una dintre cele mai mari cladiri. ... In prezent oficialitati ale Patriarhiei Ecumenice si ale Sfantului Scaun intreprind demersuri pentru restituirea Sfintei Sofia catre Biserica Ortodoxa.
Setea de razbunare sau adversitatile obsesive fata de unele institutii ale societatii romanesti, cum ar fi Biserica Ortodoxa, fac pe unii dintre robespierrii contemporani sa se poarte precum comisarii poporului in Rusia bolsevica.
"Basescu o are mica". ... Traian Basescu suporta orice, mai putin sa i se spuna ca o are mica. ... Adriean Videanu, presedinte PDL Bucuresti a scris chiar Biroului Electoral Central (BEC) o plangere, sa arate ca nu este mica (problema).
ßeful statului a vizitat ieri Catedrala Ortodoxa Romana "Inaltarea Domnului" din Varset, unde s-a intalnit cu romani din Serbia. ... "O Serbie crestina si ortodoxa nu poate sa refuze recunoasterea Bisericii Ortodoxe Romane pe teritoriul sau", a apreciat presedintele tarii.
Traian Basescu a precizat ca a abordat in discutiile cu Tadic si "problema nevoii de simetrie" in ceea ce priveste recunoasterea Bisericii Ortodoxe Romane in Serbia, in conditiile in care Romania recunoaste Biserica Ortodoxa Sarba ca a doua Biserica ortodoxa din tara noastra.
Romanii ar vota, intr-o majoritate covarsitoare, pentru pedeapsa cu moartea, pentru pedepsirea penala a celor care critica religia ortodoxa sau pentru retragerea cetateniei romilor infractori si a cetatenilor care cer autonomia "Tinutului Secuiesc", releva un studiu al Asociatiei ProDemocratia (APD).
Biserica Ortodoxa Romana, in calitatea de institutie puternica si importanta in cadrul societatii romanesti, trebuie sa constientizeze ca imaginea sa este influentata in mod semnificativ de mediatizarea predilecta a problemelor din cadrul ei si ca trebuie sa actioneze pentru a putea contracara efectele acestei mediatizari.
Astfel, peste 2.000 de apartamente, 100 de case si biserica ortodoxa din localitate sunt afectate de trepidatiile produse de trecerea trenurilor pe tronsonul aflat pe raza orasului si administrat de S.C.
Cristian Tabara ar fi putut fi preot, fiind licentiat al Facultatii de Teologie Ortodoxa. ... am inceput Facultatea de Teologie Ortodoxa.
"Dictatorul a daramat multe biserici in 1980, iar acum autoritatile vor sa se imprieteneasca iar cu Biserica Ortodoxa. ... Biserica Ortodoxa Romana primeste de doua ori mai multi bani decat cultura si tot de doua ori mai mult decat cercetarea.
Dictatorul a distrus numeroase biserici in anii a80, insa guvernul actual doreste sa pastreze relatii apropiate cu Biserica Ortodoxa. ... "Biserica Ortodoxa Romana, cel mai mare grup religios din aceasta tara, se bucura de tot mai multa popularitate.
Catedrala Neamului va depasi Casa Poporului, scrie presa germana Biserica Ortodoxa Romana transforma un proiect prestigios si vechi in realitate, prin construirea Catedralei Mantuirii Neamului, in pofida criticilor si a semnelor de intrebare ridicate de un lacas de cult ce isi propune sa depaseasca in grandoare palatul lui Ceausescu, comenteaza agentia germana DPA.
Sarbatoarea Marele Mucenic Dumitru este venerat ca fiind unul dintre cei mai mari sfinti militari, atat in Biserica Ortodoxa, cat si in Biserica Catolica de rit bizantin si ce cea rit roman. ... Cuvios Dimitrie cel Nou (Basarabov), sarbatorit in Biserica Ortodoxa Romana la 27 octombrie.
Biserica Ortodoxa cinsteste la 15 august Adormirea Maicii Domnului, sarbatoare numita in popor si Uspenia (termenul slav) sau Sfanta Maria Mare. ... In traditia crestina (ortodoxa, catolica, anglicana si luterana) precum si in cea musulmana, a ramas prin minune fecioara in timpul conceperii si nasterii lui Iisus Christos.
Biserica Ortodoxa cinsteste la 13 septembrie pe Sfantul Sfintit Mucenic Corneliu Sutasul. Episcopul Scipseosului, primul dintre pagani care s-a convertit la credinta crestina, fiind botezat de Apostolul Petru.
google-analytics.com