Cautare

6060 de rezultate pentru "note titularizare 2010 limba romana" (4.50 secunde)
Presedintele UDMR, Markó Béla, a declarat la Sfantu Gheorghe ca Uniunea sustine predarea Istoriei si a Geografiei in limba maghiara, nu numai in clasele I-IV, ci si in clasele V-VIII, IX-XII.
Puterea si Opozitia s-au contrat pe un amendament la legea Educatiei care prevedea ca geografia si istoria romanilor sa se predea in limba romana.
M-a ajutat mult faptul ca am absolvit sectia de filologie engleza a Liceului Teoretic Gheorghe Sincai din Cluj-Napoca si detin atestatul de limba engleza-romana, care imi da inclusiv posibilitatea de a preda aceste limbi...
Pentru ciclul 1, note de la 1 pana la 5, abia ulterior note pana la 10.
Dezastrul care s-a petrecut la proba scrisa de limba romana de la sesiunea din toamna a bacalaureatului nu a constituit o surpriza prea mare pentru profesorii care se asteptau deja la avalansa de "perle" emanate cu gratie si candoare de candidati.
Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, a fost audiat ieri de Comisia de Aparare din Senat in legatura cu detinerea unei note informative despre unele persoane din judet.
Trei note informative Asa cum reiese si din dosarul prezentat ieri chiar de Igor Parvu, acesta a fost nevoit sa intocmeasca pe data de 15 mai 1989, pe cand era capitan secund pe un vas ce facea deplasari in afara tarii, trei note informative despre colegii care-l insoteau la bordul navei.
Va reamintim ca scandalul a pornit de la 9 note informative semnate sub pseudonimul Petrescu, si nu Popescu. ... Mai mult, sportivul sustine ca nu a scris niciodata respectivele note si ca a refuzat sa colaboreze cu securitatea.
Desi startul pentru programul Rabla era prevazut pe 25 aprilie, unii producatori, importatori sau distribuitori autorizati de autoturisme din judetul Dolj au început înca de pe 20 aprilie eliberarea notelor de acceptare, cele mai multe locuri în program fiind deja ocupate.Pâna marti, mai multi producatori si distribuitori de automobile de judetul Dolj eliberasera note de acceptare în programul Rabla pentru peste jumatate din locurile din programul de înnoire a parcului national auto.
Vizita Papei Francisc la Patriarhia Romana (Autor: ... Vizita Papei Francisc la Patriarhia Romana cuprinde o intrevedere in Palatul Patriarhiei cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane, vineri, 31 mai 2019, de la ora 15:45.
Prin Constitutie, persoanele apartinand minoritatilor nationale din Romania se bucura de dreptul de reprezentare in Parlament, de dreptul de exprimare in limba materna in fata instantelor de judecata si de dreptul la invatamant in limba materna.
'In data de 29.03.2010 am adresat primului ministru al Guvernului Romaniei, Emil Boc, o interpelare intitulata "Nerespectarea termenului de raspuns la interpelari", prin care ii semnalam ca nerespectarea termenului de raspuns la interpelari prevazut de art.63 alin.4 din Regulamentul Senatului (cel mult doua saptamani) a devenit o practica a membrilor Guvernului Romaniei.
'Treptat, se naste, prin contributia reprezentantilor actualei puteri, o noua limba de lemn. ... Aceasta limba de lemn isi are temeiul in subconstientul mosieresc al celor care o utilizeaza. ... Al doilea om din Guvern vrea sa vorbeasca despre concedierile din zona bugetara, dar limba de lemn ii joaca feste.
The Book of Whispers, editia in limba engleza a romanului, a aparut la Yale University Press, in traducerea lui Alistair Ian Blyth, in octombrie 2017, in colectia Margellos World Republic of Letters, colectie ce reuneste scriitori precum Lev Tolstoi, Giacomo Leopardi, Gabriele D'Annunzio, Witold Gombrovicz, Federico Garcia Lorca si Patrick Modiano.
Ziua de 30 mai aminteste de data nasterii, in anul 1901, a poetului si prozatorului Itic Mangher, unul dintre maestrii literaturii idis din prima jumatate a secolului XX pe plan mondial, considerat cel mai important si reprezentativ autor de limba idis din Romania, dupa cum il prezinta Silviu Vexler, deputat din partea Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si initiator al acestui proiect legislativ, in expunerea de motive.
2) I-a sfatuit pe tinerii romani din Republica Moldova si din Transnistria sa ceara cetatenie romana;
M-a ajutat mult faptul ca am absolvit sectia de filologie engleza a Liceului Teoretic Gheorghe Sincai din Cluj-Napoca si detin atestatul de limba engleza-romana, care imi da inclusiv posibilitatea de a preda aceste limbi...
Totusi, la 1.900 de ani de la inaugurarea monumentului care poate inca aduce dovezi privitoare la originile noastre si inceputurile romanitatii, Liga Culturala Romana si Congresul Spiritualitatii Romanesti au avut rolul salvator pentru ca acest eveniment sa nu treaca neobservat si sa il readucem in atentia generatiilor de astazi, prea putin procupate de istorie si mult mai putin animate de sentimente patriotice.
Pentru a fi acceptat pe un post în aceasta tara, românii trebuie sa cunoasca limba engleza la nivel minim, iar experienta constituie un avantaj.
nota zece romanului care a contestat afisele scrise in limba maghiara si ma bucur ca Biroul Electoral a dispus retragerea lor de pe "piata" pentru remedierea "deficientei".
google-analytics.com