Cautare

164 de rezultate pentru "capatina mia" (4.33 secunde)
In timp ce la nivelul UE exista 52 de IMM-uri la mia de locuitori, in Romania exista doar 14.
Taxa pe viciu a fost stabilita la 200 de euro pe hectolitru la alcool si la zece euro pe mia de tigarete.
Taxa pe viciu a fost stabilita la 200 de euro pe hectolitrul de alcool etilic si de zece euro la mia de tigarete.
Potrivit statisticilor, in UE media este de 52 de IMM-uri la fiecare o mie de locuitori, in timp ce in Romania media este de numai 14 IMM-uri la mia de locuitori.
Reamintim ca acciza minima la tigarete a crescut cu 54,7% la inceputul lui mai, ajungand la 30,83 euro pe mia de tigarete, potrivit unei ordonante de urgenta a Guvernului privind consolidarea in acciza a asa-numitei taxe pe viciu, menita sa sustina incasarile la fondul de asigurari de sanatate.
ANRGN stabilise un pret mediu anual al productiei interne de circa 115 dolari pe mia de metri cubi, sustinand ca acesta ar fi acoperit costurile de productie si marja de profit a producatorilor.
De la 1 ianuarie, impozitul de 7,40 de euro pe mia de metri cubi de gaz din productia interna livrat va fi eliminat.
Pretul gazelor naturale pentru populatie a scazut, dupa 1 ianuarie 2007, cu 2,5%, ca urmare a eliminarii impozitului de 7,4 euro aplicat la mia de metri cubi de gaz din productia interna, ieftinirea regasindu-se in factura din luna februarie, potrivit NewsIn.
Taxa a fost introdusa in aprilie 2006 si a insemnat cresterea accizei cu zece euro la mia de tigarete si 200 de euro la un hectolitru de alcool pur.
Speculatie pe cursul valutar Valoarea accizei pe mia de kilowati-ora este in prezent de 0,56 euro, adica 19.768 de lei vechi.
Astfel, daca un pachet de tigari ieftine costa acum 3,3 lei, dupa introducerea accizei minime de 100%, in valoare de 41,5 euro pe mia de tigarete, din iulie 2007, acelasi pachet va costa 3,97 lei, adica cu 6.700 de lei vechi mai mult.
Conform analizei, pe piata romaneasca au fost construite in ultimii ani cel mult doua locuinte la mia de locuitori, nivel de patru ori mai redus decat ritmul de livrare din Europa.
Diferenta este si mai mare daca facem comparatie cu tari precum Spania sau Irlanda, unde numarul de case noi a fost de 15 la mia de locuitori.
Silaghi a mai aratat ca in Romania exista circa 500.000 de IMM-uri, adica o medie de 26 la mia de locuitori, ceea ce reprezinta aproximativ jumatate din media UE.
Numarul abonamentelor la 1.000 de locuitori a crescut cu 30,7% in 2006, fata de 2005, de la 618,0 la 807,8 abonamente la mia de locuitori si cu 30,3% la suta de gospodarii", se arata intr-un comunicat al INS.
Pentru a fi eligibile, destinatiile turistice trebuie sa aiba o densitate a vizitatorilor redusa comparativ cu media nationala, mai putin de 287 de sosiri de turisti la mia de locuitori, sa organizeze evenimente, targuri, expozitii, festivaluri si trasee turistice.
România trebuie sa respecte un calendar de majorare treptata a taxei minime la mia de tigari, astfel încât valoarea accizei sa ajunga, în 2010, la 74 de euro.Pentru celelalte produse accizate - bere, alcool etilic, alcool produs de micile distilerii, vinuri spumoase, benzine, gaze petroliere lichefiate, petrol lampant, carbune sau cocs - nu vor fi operate, în acest an, majorari ale accizelor.ValoareAccizele colectate 2008 vor fi calculate pe baza cursului de schimb al Bancii Centrale Europene stabilit pentru 1 octombrie 2007, de 3,3441 lei/euro, si nu dupa cel al Bancii Nationale a României, usor mai ridicat, de 3,3559 lei/euro.
Preturile la tigari s-ar putea majora cu 30-40% daca acciza va fi majorata la 65 de euro pentru mia de tigari, masura ce poate genera triplarea comertului ilegal de tigari, a declarat directorul general al JTI Romania Martin Southgate.
In ceea ce priveste motorina, Guvernul a aprobat acordarea unei subventii de un leu pe litru, dar fermierii cer si reducerea accizei, pana la 21 de euro pe mia de litri.
Acesta a mai spus ca in prezent compania importa mia de metri cubi de gaze cu 420 dolari si ca importa 33% din necesarul pietei din Romania, iar restul de 67% este produs in Romania.a€œDupa 1 iunie, vom stabili lista celor care vor fi debransati, daca va fi cazul.
google-analytics.com