Cautare

374 de rezultate pentru "csm" (2.61 secunde)
In cursul zilei de ieri, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a avut o prima intalnire cu comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Frattini, impreuna cu presedintele CSM, Iulian Galca, si procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Carmen Galca.
Numai anul trecut am avut depuse la CSM impotriva mea 30 de plangeri si au fost solutionate aproape toate, au mai ramas doar cateva.
Astfel, dupa discursul pacificator al liberalului Dragos Ujeniuc, care a spus ca CSM nu este pregatit pentru astfel de atributii de numire a procurorilor, dar ca in timp ar avea sanse sa le obtina, pesedistul Victor Ponta s-a aratat dezamagit de colegii din PD si PNL care nu mai sustin acest proiect.
Tudor Chiuariu solicitase, în urma cu o saptamâna, o întâlnire cu auditorii de justitie ai INM cu ocazia Zilei Europei si a acceptat sa deschida, alaturi de reprezentantii CSM, cea de-a treia editie a Concursului de referate pe teme de jurisprudenta a Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Consilierul de stat in cadrul Departamentului juridic al Administratiei prezidentiale Silviu Barbu a cerut presedintelui Traian Basescu sa-l elibereze din functie si a solicitat CSM incetarea detasarii sale la Cotroceni.
Social-democratii din Covasna sesizeaza CSM si Ministerul Internelor si Reformei Administrative in legatura cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Pro Tinutul Secuiesc".
Una ar fi presiunea pentru ameliorarea situatiei unor demnitari politici aflati in dosare inchise, iar cealalta forma de presiune ar fi politica de santaj, a carei parghii a devenit DNA-ul, care tine la sertar tot felul de ponturi neverificate si care le scoate la iveala la momentul oportun pentru unul si altul", a explicat ieri Andon, sustinand ca modificarea Legii privind statutul magistratilor, propusa de CSM, este absolut necesara pentru depolitizarea juridicului.
Conservatorul a aratat ca acest lucru rezulta din informatiile continute intr-un raport de control al CSM, informatii difuzate de presa.
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Lidia Barbulescu il invita pe premierul Calin Popescu Tariceanu sa discute prioritatile in domeniul reformei sistemului si sa gaseasca o solutie privind colaborarea dintre Consiliu si Guvern.
CSM Ramnicu-Valcea - Minerul Lupeni 0-0 "S-a terminat!" - aceasta a fost fraza care a deschis declaratia lui Dumitru Telespan la finalul partidei dintre Valcea si Lupeni care a spulberat sperantele valcene. ... Poli II - CSM Rm.
Potrivit modificarilor aduse prin Legea 247, adoptat in vara anului 2005, la propunerea Monica Macovei, revocarile si numirile in functii ale procurorului general al Romaniei, a adjunctilor acestuia si a sefilor sectiilor din Pachetul instantei supreme, a sefului Directiei Nationale Anticoruptie, a adjunctilor acestuia, precum si a sefului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si a adjunctilor acestuia sunt facute de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, iar Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este chemat sa dea un aviz consultativ.
Conducerea Camerei Deputatilor si-a exprimat, miercuri, indignarea fata de initiativa UNJR de a cere anularea votului din 13 august in cazurile lui Miron Mitrea si Adrian Nastase, presedintele Camerei urmand sa transmita CSM o scrisoare in acest sens.
Deputatul PSD Adrian Nastase a postat pe blogul personal o scrisoare catre presedintele CSM, Lidia Barbulescu, in care ii cere sa se pronunte cu privire la o adresa in care procurorul DNA Doru Tulus solicita PSD sa confirme calitatea de membru de partid pentru 64 de persoane.
Liderul PNL a mentionat ca este de acord cu regandirea "sistemului privilegiilor parlamentare si pozitiei paralmentarului in procesul penal", dar i-a cerut presedintelui Basescu sa-si declare optiunea fata de CCR si CSM.
Aceasta fusese votata in unanimitate pe 4 februarie de Sectia pentru procurori a CSM.Conform procedurii, seful statului trebuie sa il numeasca prin decret pe Daniel Morar.
Guvernul s-a obligat, in cadrul intalnirii de la Cotroceni cu reprezentantii CSM, sa asigure cele 170 milioane de lei necesare pana la finele anului pentru buna functionare a Justitiei, problema sporurilor va face obiectul unei noi discutii mediate de seful statului, iar Predoiu nu va fi demis.
O noua intalnire pe tema Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar va avea loc joi, de la ora 10:00, la Ministerul Finantelor, pentru a elimina anumite deficiente semnalate de partenerii sociali si de CSM, a declarat astazi presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.
Magistratul Lidia Barbulescu a fost aleasa ieri presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu majoritate de voturi, de Sectia de judecatori a CSM, propunerea urmand sa fie trimisa presedintelui Traian Basescu.
Ponta a afirmat ca CSM trebuie sa ancheteze cazul lui Voicu si sa ia masurile de rigoare, afirmand ca faptul ca inca procesele se judeca la televizor este un semnal prost pentru justitia din Romania si denota modul in care politicul influenteaza justitia romaneasca.
A venit randul CSM. ... nu CSM cerceteaza faptele de coruptie, nu el face urmarirea penala si nici nu-i judeca pe corupti.
google-analytics.com