Cautare

940 de rezultate pentru "nicu ceausescu" (2.96 secunde)
La Moscova, cu prilejul intalnirii la nivel inalt a conducatorilor statelor membre ale Tratatului de la Varsovia, intre Nicolae Ceausescu si Mihail Gorbaciov are loc un schimb dur de replici, presedintele roman insistand pentru organizarea unei intalniri a reprezentantilor partidelor comuniste, cu participare sovietica, si pentru sporirea de catre Uniunea Sovietica a livrarilor de materii prime, in special petrol si gaz metan.
- continuare -Agentii KGB raman doar o ipoteza de lucru neconfirmata cu dovezi concludente(II) Istoricul Constantin Corneanu a declarat pentru Jurnalistii.ro ca nu contesta existenta unor agenti straini in Romania cu anumite planuri de actiune, insa implicarea acestora in izbucnirea revoltei populare de la Timisoara reprezinta o negare a unui adevar istoric, a faptului ca:oamenii s-au revoltat la gandul ca Ceausescu refuza sa se predea in fata Istoriei.
(Continuare) Cum si-a sapat Cristoiu groapa incercand sa-l apere pe Ceausescu - Cum de n-ati fost curtat sa fiti colaborator al Securitatii? ... Dupa asta, era greu de presupus ca, in calitatea mea de redactor-sef adjunct la un ziar al lui Nicu Ceausescu, indraznea cineva sa spuna:
Pentru articolul sau despre Revolutia de la Bucuresti din decembrie '89, el a stat de vorba cu unul dintre soldatii care l-au impuscat pe Nicolae Ceausescu, cu un fost curator la Muzeul de Arta, dar si cu Ion Caramitru.
Pentru articolul sau despre Revolutia de la Bucuresti din decembrie '89, el a stat de vorba cu unul dintre soldatii care l-au impuscat pe Nicolae Ceausescu, cu un fost curator la Muzeul de Arta, dar si cu Ion Caramitru.
O data cu decizia lui Ceausescu de a dezvolta industria constructoare de masini. ... Cand Ceausescu a inceput sa restranga activitatile, sa faca economii, i-a venit ideea sa puna la Comertul Exterior numai tipi cu experienta. ... Daca Ceausescu accepta, Romania nu era distrusa. ... L-am cunoscut pe Ceausescu.
Generalii lui Ceausescu sunt vinovati de mortii de la Revolutie, nu Iliescu - Generalii lui Ceausescu sunt vinovati de mortii de la Revolutie, nu Iliescu - a spus Mircea Dinescu, inaintea audierii de la Parchetul Militar din dosarul crimelor impotriva umanitatii.
Romanii au crezut in decembrie 1989 ca este suficient sa dispara Nicolae Ceausescu pentru ca in Romania sa curga rauri de lapte si miere.
Enervarea fostului sef de stat s-a datorat unui editorial semnat de jurnalista in care sustinea ca Ceausescu a fost scos "om cinstit de Parlament, deci Ion Iliescu "a omorit" un om cinstit.
Cei care doresc sa viziteze casa natala de la Scornicesti a fostului lider comunist, Nicolae Ceausescu, trebuie sa stie ca obiectivul a fost inchis pentru public. Nepotul lui Ceausescu, Emil Barbulescu, a spus ca a luat aceasta decizie intrucat nu avea cine sa se ocupe de vizitatori.
Cornel Nistorescu (foto) publica in Cotidianul.ro articolul "Traian Basescu lucrat si de Ceausescu", pe care il puteti citi in continuare. ... Asa arata o concluzie a sondajuluui facut de IRES privitor la perceptia lui Nicolae Ceausescu. ... A inceput o adevarata cainare dupa bietul Ceausescu.
Ion Cristoiu spune despre Dosarul Revolutiei ca Regimul Ceausescu a fost reabilitat si ca istoria nu poate fi judecata penal (Autoare: ... Analistul politic merge mai departe si sustine ca astfel regimul Ceausescu a fost reabilitat.
Cu o lehamite tot mai pronuntata, ziua de nastere a lui Ceausescu este, in continuare, luata in seama.
Nicu si I. ... Nicu si I. ... Nicu si I. ... Nicu si I. ... Nicu si I. ... Nicu si I. ... Nicu si I. ... Nicu si I.
- Inainte de ’89, m-a impresionat Nicu Ceausescu. ... N-am avut insa curaj sa ma duc la Nicu Ceausescu in audienta. ... M-a convocat Nicu. ... Apoi, am si acum jurnalul lui Carol al II-lea, tras la xerox de Nicu Ceausescu.
Astfel, lumea, cel putin a arhitectilor, nu a fost deloc surprinsa cand, dupa devastatorul cutremur din 1977 care i-a dezvaluit lui Ceausescu caracterul vremelnic al arhitecturii, stimulandu-i apetitul pentru constructii grandioase, s-a decis construirea Casei Republicii.
Despre "averea" sotilor Elena si Nicolae Ceausescu inca se mai vorbeste - si asta pentru ca multe obiecte din casele de vacanta ale acestora au devenit exponate prin muzeele tarii.
Printr-o coincidenta despre care nu putem spune prea multe, saptamana trecuta, mai exact pe 26 ianuarie, s-au implinit o suta de ani de la nasterea lui Nicolae Ceausescu.
Cronica unui puci ratat contra lui Ceausescu Lovitura esuata Generalul Stefan Kostyal vazuse ca in 1977, imediat dupa cutremur, aparatul PCR parca paralizase, asteptand o reactie de la Nicolae Ceausescu, aflat intr-o vizita in Nigeria.
Phoenix a lansat doua compozitii de suflet care ii apartin lui Nicu Covaci:
google-analytics.com