Cautare

632 de rezultate pentru "infractiuni" (4.03 secunde)
Un numar de 184 de incidente electorale si 53 de infractiuni au fost inregistrate numai in cinci zile, de la debutul campaniei electorale si pana la 14 mai, a anuntat, astazi, ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre.
Tiparirea si utilizarea de buletine de vot false, introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum si utilizarea unui act de identitate nul sau fals constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Gigi Becali, la primele infractiuni in calitate de "liberal" (Autor: ... nici nu a devenit bine liberal, ca Becali a comis, s-ar putea specula, primele infractiuni.
Daca au existat erori, greseli sau poate infractiuni in unele din institutiile pe care le-am avut in subordine ca ministru, cei vinovati au raspus sau probabil vor raspunde in fata justitiei.
In noua lege sint introduse noi fapte care sint definite ca infractiuni si care sint aspru pedepsite. ... Potrivit Legii 241, aceste fapte constituie infractiuni si se sedepsesc cu inchisoare de la 2 la 8 ani, precum si cu interzicerea unor drepturi.
Phil Stephenson si Colin Hart sunt acuzati de savarsirea mai multor infractiuni economice, in legatura cu constituirea unui grup infractional organizat. Cei doi sunt acuzati alaturi de Dinu Patriciu de mai multe infractiuni economice, printre care si manipularea pietei bursiere.
"Infractiunile savarsite prin utilizarea cardurilor sunt considerate cele mai periculoase infractiuni economice, deoarece impactul negativ se rasfrange nu numai asupra activitatii bancii, dar si asupra simplilor cetateni", a precizat comisar sef Victor Popescu, seful IPJ Constanta.
Capitolul Infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie arata ca "sunt pedepsite cu inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite:
Seful ANAF, Daniel Chitoiu, a declarat recent ca marile infractiuni economice se fac noaptea sau la sfârsitul saptamânii.
Astfel, persoanele condamnate pentru infractiuni prevazute de legea pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor nu vor putea fi fondatori de companii, potrivit unei ordonante pentru modificarea legii societatilor comerciale. ... De asemenea, persoanele condamnate pentru infractiuni prevazute de legea privind procedura insolventei nu pot fi membri fondatori ai unei companii.
Inculpatii au fost trimisi în judecata în stare de arest preventiv, pentru savârsirea urmatoarelor infractiuni:
Si nici nu se descopera infractiuni economice de amploare la aceste categorii de comercianti.
Si nici nu se descopera infractiuni economice de amploare la aceste categorii de comercianti.
Daca dupa ce sunt verificati pensionarii pe caz de boala, se constata ca dreptul de pensie de invaliditate a fost acordat prin savarsirea unei infractiuni, atunci raspund, in conditiile legii, atat beneficiarul, cat si "persoanele care au participat, in orice mod, la savarsirea unei infractiuni".
219, actul normativ amintit precizeaza care sunt faptele care sunt de natura infractiunilor, printre care si "p) retinerea si nevarsarea in totalitate, de catre platitorii obligatiilor fiscale, a sumelor reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni".
In acelasi timp, asocierea posturilor tv cu infractiuni financiare grave i-ar putea determina pe publicitari sa nu mai incheie noi contracte. ... Codul de bune practici al companiilor, in special multinationale, interzice asocierea brand-ului propriu cu nume implicate in infractiuni grave, cum ar fi spalarea de bani sau evaziunea fiscala.
Urmeaza ca, in functie de rezultatul cercetarilor care se vor desfasura in perioada imediat urmatoare, sa fie stabilite legaturile infractionale si alte date de interes pentru solutionarea legala a cauzei. Pedeapsa pentru astfel de infractiuni este intre 10-12 ani de inchisoare.
Documentul identifica rolurile si structurile organizatiilor criminale ce creeaza si controleaza "retele-pirat", precum si tendintele manifestate in acest tip de ciber-infractiuni. ... "Fara masuri urgente si o prioritate maxima acordata combaterii acestui tip de infractiuni, ele vor avea efecte dezastruoase asupra infrastructurilor de baza ale retelelor internationale".
Printre cele mai cunoscute si in acelasi timp cele mai "noi" tipuri de infractiuni sunt cele care au loc pe internet.
Disjungerea cauzei si declinarea competentei pentru prezumtivele infractiuni de abuz in serviciu, cu un prejudiciu estimat de 508.713 lei (cca.
google-analytics.com