Cautare

632 de rezultate pentru "infractiuni" (2.94 secunde)
Mihai Cistelican) Politistii din intreaga tara au constatat, in a doua zi de Paste, peste 770 de infractiuni si au aplicat 4.223 de sanctiuni in valoare de 1,6 milioane de lei.
Acuzat de infractiuni economice Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu sutine ca Radu Berceanu se afla in incompatibilitate prin calitatea de senator si de administrator la o firma, SC Parky SRL Sucursala Craiova.
Incepand de ieri, Codul Penal modificat la insistentele ministrului Justitiei, Monica Macovei, dezincrimineaza infractiunile de insulta si calomnie, prevazute in articolele 205 si 206, infractiuni aflate inca din anii '60 in acesta.
Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata pe Adrian Nastase - pentru luare de mita in forma continuata, santaj si trafic de influenta, pe Dana Nastase - pentru complicitate la luare de mita si alte doua infractiuni, pe Irina Jianu, fost inspector general la Inspectoratul de Stat in Constructii - pentru dare de mita, si pe Cristian Mihail Vasile, administrator Eurografica.
Presedintele Traian Basescu a trimis ieri procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie o informare in care desesizeaza, in cazul lui ßeres, Comisia speciala pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei.
Totusi, data fiind apropierea referendumului din 19 mai, este bine sa fie cunoscute faptele care sunt considerate infractiuni, precum si pedepsele legale ce se aplica in cazul savarsirii acestora.
Totodata premierul Emil Boc a prezentat, astazi, la asumarea raspunderii Guvernului pe Codurile Penal si Civil, si principalele noutati din cele doua proiecte, mentionand introducerea unor noi infractiuni, reglementarea dreptului la viata, sanatate si demnitate si garantii suplimentare pentru clientii bancilor.Primul ministru a declarat ca proiectul Codului Civil reglementeaza pentru prima data drepturi precum cel la viata, la sanatate, la integritate, la viata privata si la demnitatea persoanei, dar si respectul memoriei persoanei decedate.Proiectul de Cod Civil legifereaza institutia logodnei, astfel ca sotii vor putea opta pentru regimul comunitatii legale sau pentru separatia bunurilor, iar in ceea ce priveste divortul, Codul introduce doua noi proceduri de divort:
Ce infractiuni sunt pedepsite la alegerile locale Ghidului alegatorului, inscrierea cu stiinta in copia de pe lista electorala permanenta sau in copia de pe lista electorala complementara a unor persoane care nu sunt inscrise in lista electorala permanenta sau in lista electorala complementara, constituie infractiunea si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au declansat urmarirea penala impotriva lui Ovidiu Tender pe data de 20 februarie, pentru constituirea unui grup de criminalitate organizata si infractiuni de natura economica, respectiv inselaciune, bancruta frauduloasa si spalare de bani.
Alaturi de Ovidiu Tender, Marian Iancu este acuzat de infractiuni de natura economica care au adus un prejudiciu de 2700 de miliarde de lei statului. ... Marian Iancu este acuzat de mai multe infractiuni economice in dosarul Rafo-Carom. Parchetul a cerut arestarea pentru a-l impiedica sa savarseasca alte infractiuni.
La nivelul intregii tari politistii au finalizat 41 de dosare in care sint cercetate 78 de persoane pentru 239 de infractiuni privind fraudarea serviciilor de asigurare.
"Pentru o parte din aceste infractiuni, generic numite acordare de credite ilegale: ... in toate aceste dosare, pentru toate aceste infractiuni, inculpatii vor fi achitati, pe motiv ca legiuitorul a dezincriminat fapta", sustine Morar.
Au fost depistate 10 infractiuni, dintre care patru de evaziune fiscala, doua de inselaciune, o infractiune de omisiune cu stiinta a inregistrarilor in contabilitate, un fals in inscrisuri, o infractiune de prezentare de documente comerciale falsificate la autoritatile vamale si o punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtind o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care l-au prejudiciat pe titularul marcii.
Daca in primul semestru al anului trecut erau constatate 113 infractiuni de evaziune fiscala, in aceeasi perioada a lui 2007 numarul acestora a crescut la 205, ceea ce inseamna un plus de 81%. ... In general astfel de infractiuni se fac prin neinregistraea in contabilitate a tuturor actelor comerciale.
DIICOT a trimis in judecata pentru spalare de bani si alte infractiuni economice cinci persoane acuzate ca au incasat ilegal TVA din exportul fictiv de masti de gaze, prejudiciul estimat fiind de peste 165 de miliarde de lei vechi.
- ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni care au avut ca rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsite datorita nerespectarii regulilor de circulatie; - ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice;
- ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni care au avut ca rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsite datorita nerespectarii regulilor de circulatie; - ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice;
Regulile pentru concursul de infractiuni sunt simple: ... Ceea ce e cert insa este practica Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru alte infractiuni mai grave, cum ar fi aceea de tentativa de omor:
"Prezentul dosar penal nu a putut sa cuprinda, in mod obiectiv, analiza eventualelor (subliniere redactie) infractiuni comise in sectii de votare de pe intreg teritoriul national, situatiile descrise si probate reprezentand numai exemple dintre cele mai relevante din punct de vedere al procentajului de prezenta la vot comparat cu media nationala".
Politistii au constatat 38 de infractiuni si au prins 8 persoane urmarite national. ... Astfel, au fost constatate 38 de infractiuni si prinsi 37 de suspecti de infractiuni, dintre care 5 au fost retinuti/arestati.
google-analytics.com