Cautare

1246 de rezultate pentru "taxa" (2.90 secunde)
Legislatia care reglementeaza taxa anuala pentru mijloacele de transport achizitionate in leasing financiar pune in incurcatura clientii firmelor de profil.
Astfel, actul normativ prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea legii, contribuabilii sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.
Taxa pe pasunat, taxa de ierbarit, impozitul pe pajisti, taxa de tranzit printr-o localitate, taxa de cinema, taxa pentru aviatia civila, taxa pentru fondul de deseuri, taxa pentru muzee si lista poate continua. ... Exista taxa de viciu (aplicata pentru reclama la tigari).
La mijlocul lunii ianuarie, mii de oameni s-au napustit la ghiseele Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj pentru a li se restitui pana la 25% din taxa auto platita de ei anterior, atunci cand si-au inmatriculat autoturismele.
Asa se face ca, spre deosebire de celelalte partide, democratii cer de mai bine de un an de zile renuntarea la taxa, singurul lor sabotor fiind Sulfina Barbu, pe atunci ministrul Mediului.
De când s-a introdus taxa de poluare, vânzarile de masini second hand au crescut rapid. ... În multe cazuri, taxa este mai mica pentru autoturismele vechi.
Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat ieri ca taxa auto va fi marita intrucat autoritatile incurajeaza schimbarea parcului de masini cu autoturisme noi, si nu cu cele second hand, mai vechi de zece ani.
Proprietarii de masini vor primi diferenta din taxa auto doar dupa ce statul compenseaza cu datorii Proprietarii de masini care considera ca taxa auto platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din noul sistem de calcul pot cere statului restituirea diferentei, dar suma pe care trebuie sa o primeasca va fi redusa prin compensare cu eventuale datorii fiscale neachitate de acestia.
Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat, ieri, in judetul Arges, ca intentioneaza ca de la jumatatea anului viitor sau inceputul anului 2013 sa elimine taxa auto de prima inmatriculare, urmand ca autovehiculele sa aiba o carte verde care sa certifice gradul de poluare.
HotNews.ro Taxa pe lacomie. ... cum e cu taxa asta in alte tari (Autor:
La inceputul acestui an, taxa de prima inmatriculare a fost introdusa de autoritatile de romane. ... Inca de la inceput taxa a declansat reactii pro si contra. Insasi Comisia Europeana a criticat taxa, considerand ca nivelul ridicat al acesteia pentru masinile vechi de import reprezinta o discriminare.
Pâna în prezent, cele mai multe autovehicule pentru care s-a platit aceasta taxa au fost cele noi.Guvernul a decis sa reduca taxa de prima înmatriculare pentru autoturisme în functie de gradul de vechime a masinii, iar scala aferenta vârstei automobilului sa fie extinsa de la sase la 15 ani.
Modificarile la taxa auto vor intra in vigoare la 1 iulie, iar incasarile vor fi transferate de la bugetul de stat la Fondul de Mediu.
De la aceeasi data, românii care au platit pentru taxa respectiva o suma mai mare decât taxa "pe poluare" ar trebui sa-si primeasca banii înapoi de la finantele de domiciliu. O ordonanta de urgenta reglementeaza aceste aspecte legate de taxa pe poluare, dar degeaba.
De la aceeasi data, românii care au platit pentru taxa respectiva o suma mai mare decât taxa "pe poluare" ar trebui sa-si primeasca banii înapoi de la finantele de domiciliu. O ordonanta de urgenta reglementeaza aceste aspecte legate de taxa pe poluare, dar degeaba.
Zvonurile ca taxa de poluare va creste incepand cu 1 ianuarie 2011 i-au facut pe doljeni sa dea buluc la RAR pentru a-si inmatricula masinile.
Patru metode sigure prin care poti scapa de plata taxei auto Din 14 ianuarie, intra in vigoare noua taxa auto, care va fi platita de persoanele care vor sa inmatriculeze o masina straina in Romania, dar si de cei care cumpara o masina inmatriculata in Romania inainte de 2007.
Cei care doresc sa-si inmatriculeze o masina nu pot plati pe loc taxa auto.
De asemenea, accizele pentru electricitate vor fi majorate, de la la aceeasi data, cu peste 70%, iar in cazul benzinei cu plumb taxa va creste cu aproape 14%. ... Taxa pe viciu va fi aplicata inaintea accizei la alcool si tutun, iar TVA se va aplica pe amandoua.
Daca nu am scapat inca de taxa de prima inmatriculare, atat de controversata, cel putin nu mai platim taxa de timbru social pentru masinile din import, cu conditia sa fie produse in UE.
google-analytics.com