Cautare

2876 de rezultate pentru "taxa auto" (3.08 secunde)
Doar 15% dintre doljenii care au cerut la Fisc restituirea taxei auto au dreptul sa-si primeasca banii inapoi.
Proprietarii de masini vor primi diferenta din taxa auto doar dupa ce statul compenseaza cu datorii Proprietarii de masini care considera ca taxa auto platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din noul sistem de calcul pot cere statului restituirea diferentei, dar suma pe care trebuie sa o primeasca va fi redusa prin compensare cu eventuale datorii fiscale neachitate de acestia.
Legislatia privind plata taxei anuale auto este contradictorie, motiv care i-a determinat pe unii clienti sa afirme ca vor da statul in judecata. ... Legislatia care reglementeaza taxa anuala pentru mijloacele de transport achizitionate in leasing financiar pune in incurcatura clientii firmelor de profil.
Forma initiala a taxei auto, suspendata pana la 31 decembrie 2012, a reintrat in vigoare de la 1 ianuarie, insa Guvernul are in vedere modificarea acesteia in prima sedinta din 2013, pe 4 ianuarie.
Patru metode sigure prin care poti scapa de plata taxei auto Din 14 ianuarie, intra in vigoare noua taxa auto, care va fi platita de persoanele care vor sa inmatriculeze o masina straina in Romania, dar si de cei care cumpara o masina inmatriculata in Romania inainte de 2007.
Cei care doresc sa-si inmatriculeze o masina nu pot plati pe loc taxa auto.
De când s-a introdus taxa de poluare, vânzarile de masini second hand au crescut rapid. ... În multe cazuri, taxa este mai mica pentru autoturismele vechi. ... Ezitarile guvernantilor în privinta taxei auto, a taxei de poluare sau cum s-ar mai numi aceasta au determinat schimbari majore pe piata autoturismelor.
Sumele colectate din taxa auto vor fi folosite pentru programe de protectie a mediului, precum casarea masinilor vechi, cu o prima majorata de la 3.000 de lei la 4.000 de lei, impadurirea terenurilor degradate si realizarea de spatii verzi.
Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat ieri ca taxa auto va fi marita intrucat autoritatile incurajeaza schimbarea parcului de masini cu autoturisme noi, si nu cu cele second hand, mai vechi de zece ani.
Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat, ieri, in judetul Arges, ca intentioneaza ca de la jumatatea anului viitor sau inceputul anului 2013 sa elimine taxa auto de prima inmatriculare, urmand ca autovehiculele sa aiba o carte verde care sa certifice gradul de poluare.
Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP) si cei ai Comisiei Europene au cazut de acord ca, in prima saptamana din martie, Romania, prin MFP si Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, va trimite o propunere privind taxa de prima inmatriculare Comisiei Europene, se arata intr-un comunicat MFP.
Modificarile la taxa auto vor intra in vigoare la 1 iulie, iar incasarile vor fi transferate de la bugetul de stat la Fondul de Mediu.
Taxa pe pasunat, taxa de ierbarit, impozitul pe pajisti, taxa de tranzit printr-o localitate, taxa de cinema, taxa pentru aviatia civila, taxa pentru fondul de deseuri, taxa pentru muzee si lista poate continua. ... Exista taxa de viciu (aplicata pentru reclama la tigari).
Ministerul Finantelor a publicat, luni, pe site-ul sau, si normele metodologice privind restituirea diferentelor la taxa auto.
La inceputul acestui an, taxa de prima inmatriculare a fost introdusa de autoritatile de romane. ... Inca de la inceput taxa a declansat reactii pro si contra. Insasi Comisia Europeana a criticat taxa, considerand ca nivelul ridicat al acesteia pentru masinile vechi de import reprezinta o discriminare.
Asa se face ca, spre deosebire de celelalte partide, democratii cer de mai bine de un an de zile renuntarea la taxa, singurul lor sabotor fiind Sulfina Barbu, pe atunci ministrul Mediului.
Pâna în prezent, cele mai multe autovehicule pentru care s-a platit aceasta taxa au fost cele noi.Guvernul a decis sa reduca taxa de prima înmatriculare pentru autoturisme în functie de gradul de vechime a masinii, iar scala aferenta vârstei automobilului sa fie extinsa de la sase la 15 ani.
Zvonurile ca taxa de poluare va creste incepand cu 1 ianuarie 2011 i-au facut pe doljeni sa dea buluc la RAR pentru a-si inmatricula masinile.
HotNews.ro Taxa pe lacomie. ... cum e cu taxa asta in alte tari (Autor:
Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile (ACEA) propune introducerea unei taxe auto unice, bazata exclusiv pe emisia de CO2, care ar putea incuraja consumatorii sa cumpere masini mai putin poluante. Daca taxa pe CO2 va fi introdusa, cea de prima inmatriculare, intens criticata si in Romania, va fi eliminata.
google-analytics.com