Cautare

3908 de rezultate pentru "rezultatul alegerilor" (3.28 secunde)
"Avand in vedere impactul negativ al costurilor alegerilor locale asupra exercitiului financiar al bugetelor locale, prin prezentul proiect se propune ca alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale sa se desfasoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, la o data ce va fi stabilita prin hotarare a Guvernului.
Intr-un interviu acordat in exclusivitate Evenimentului zilei, analistul politic Ion Cristoiu a facut o radiografie a alegerilor locale de ieri. ... Cat priveste rezultatele alegerilor, Cristoiu spune ca o victorie importanta nu-i "a buna" pentru USL. ... - Cum va influenta rezultatul alegerilor viata interna dar si externa a partidelor?
Ieri pana la ora 18.00 Biroul Electoral Municipal primise 18 sesizari privind fraudarea alegerilor. ... Ziua alegerilor a inceput furtunos, inca de dimineata Biroul Electoral Judetean (BEJ) anuland autorizarile celor 386 de reprezentanti ai "Ziarului de Galati" si Antenei 1 ca observatori in sectiile de votare.
Primul document al Coalitiei 2012 il reprezinta un apel la desfasurarea la termen a alegerilor de anul viitor. Documentul contine si o analiza pertinenta prin care se demonteaza teza comasarii alegerilor.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca va cere partidelor din Coalitie sa inceapa procedurile interne de dizolvare a Parlamentului, in conditiile in care alegerile anticipate vor fi organizate conform procedurilor constitutionale, dupa demisii si investiri succesive pentru formarea Guvernului "Odata demisia noastra depusa, va trebui sa ne prezentam din nou in Parlament, dupa investiri succesive facute de presedinte pentru formarea Guvernului, conform procedurilor constitutionale", a spus Tariceanu, precizind ca s-a consultat cu liderii tururor partidelor din Coalitiei asupra alegerilor anticipate si ca Alianta isi va desfasura activitatea conform formulei actuale.
Cum vrea PDL sa amestece Parlamentul cu Primaria Solutia comasarii alegerilor locale si parlamentare ar fi modificarea legislatiei PDL a lansat ideea comasarii celor doua scrutine pe motivul reducerii costurilor in plina criza economica.
Reactiile Puterii la decizia CCR, Legea privind comasarea alegerilor parlamentare, neconstitutionala! Curtea Constitutionala a decis miercuri ca Legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale in 2012 este neconstitutionala, admitand cu majoritate de voturi sesizarea USL.
ma refer, desigur, la ideea suprapunerii alegerilor locale cu cele parlamentare. ... Menirea alegerilor este sa legitimeze o putere si un program politic, prin urmare electorii au dreptul la mai mult decat un vot:
Guvernul Romaniei constata cu ingrijorare ca, fara a avea nici o dovada, anumiti reprezentanti ai PNL si PD continua sa transmita in presa nationala si internationala mesaje despre o presupusa fraudare a alegerilor din Romania, afirma purtatorul de cuvant al Executivului, Despina Neagoe, intr-un comunicat dat publicitatii ieri.
Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a propus BPC si liderului PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, sa ia in calcul posibilitatea amanarii alegerilor pentru PE, avand in vedere actiunile pentru suspendarea presedintelui.
Coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat luni la finalul sedintei BPC, ca, potrivit Constitutiei, data alegerilor poate sa fie fixata pe 23 sau 30 noiembrie, mentionand ca Emil Boc nu ar trebui sa aiba emotii ca Executivul va stabili "cine stie cand" data alegerilor.
Asociatia Pro Democratia (APD) considera ca exista riscuri de fraudare a alegerilor din 30 noiembrie, cauza fiind modul "arbitrar si lipsit de transparenta" in care acestea sunt organizate si reglementate, si mentioneaza ca analizeaza posibilitatea suspendarii observarii scrutinului uninominal.
Principalul mesaj il constituie data alegerilor si impactul deciziilor parlamentului in viata de zi cu zi a europenilor. In perspectiva alegerilor europene din 4-7 iunie, Parlamentul European si-a creat propriile profiluri pe site-urile de comunicare sociala (Facebook, MySpace si Flickr).
Presedintele PD, Emil Boc, a dezvaluit ca la intalnire PD i-a propus premierului sa mentina data alegerilor pe 13 mai, in conditiile in care presedintele urma sa renunte la referendumul pentru votul uninominal pana la acea data si le-a cerut liberalilor ca "Alianta sa respinga in parlament propunerea de suspendare a presedintelui, eliminand cele doua motive invocate".
Oricat de mult ar dori alegeri rapide, opozitia ar trebui sa spuna "nu" comasarii alegerilor Vasile Dancu crede ca opozitia ar trebui sa respinga comasarea alegerilor, care genereaza disfunctionalitati din cauza multimii mandatelor ce trebuie alese, a politizarii scrutinului pentru administratie si avertizeaza ca PDL vrea sa organizeze alegeri pe actuala configuratie de primari.
Geoana a facut marile jocuri ale lui Basescu' 'Fostul premier Calin Popescu Tariceanu dezminte categoric ideea unei tradari in noaptea alegerilor din 2008, care a blocat formarea unei aliante cu PSD, si arata cu degetul, acuzator, spre Mircea Geoana, adevaratul tradator, in opinia sa.
"Presedintele il desemneaza drept candidat pentru functia de prim-ministru pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv de alianta politica participante la alegeri care au obtinut cel mai mare numar de mandate parlamentare, potrivit rezultatului oficial al alegerilor.
Toate cele patru exit poll-uri comandate de televiziuni arata ca in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, din 6 decembrie, se vor confrunta Traian Basescu si Mircea Geoana, ambii obtinand peste 30% din voturile exprimate pana la ora 21.00, la o distanta de doar cateva procente.
Ne propunem ca in randurile de mai jos sa explicam pe intelesul tuturor cum se voteaza si unde, cine poate contesta identitatea alegatorilor si care este procedura de anulare a alegerilor intr-un colegiu uninominal.
Partidele politice nu au voie sa reia campania electorala pana cand rezultatele alegerilor nu vor fi validate de BEC si publicate in Monitorul Oficial.
google-analytics.com