Cautare

22550 de rezultate pentru "presedintele romaniei" (6.29 secunde)
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a prezentat joi, in Biroul permanent al Senatului, textul unui proiect de declaratie in urma afirmatiilor nevenite facute de ambasadorul SUA la Chisinau, James Pettit. Proiectul Declaratiei urmeaza a fi luat in discutie pentru a fi adoptat ca document oficial al Senatului Romaniei.
Despre summit a vorbit presedintele si dupa incheiere. Dat fiind ca de data asta au fost repetari ale primei, un soi de apa chioara indulcita cu un optimism de novice fata de soarta UE, Documentul care exprima cel mai bine pozitia Romaniei se gaseste in interventia de la Cotroceni.
Dintr-o astfel de perspectiva, putem intelege faptul ca presedintele Francois Mitterrand si cancelarul Helmut Kohl au decis, la intalnirea din 7 noiembrie 1989, sa se intensifice aplicarea masurilor elaborate in cadrul NATO pentru stimularea evolutiilor din Europa de Est, indeosebi prin constituirea unui front comun al fortelor de opozitie din tarile socialiste.
Vreau sa subliniez in fata dumneavoastra faptul ca la data de 28 septembrie, s-au implinit optsprezece ani de cand , la Sesiunea de toamna a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei de la Strassbourg, s-a aprobat prin vot admiterea Romaniei ca membru cu drepturi depline in acest organism.
Presedintele Klaus Iohannis a ajuns la Paris, unde urmeaza sa se intalneasca cu omologul sau, Francois Hollande Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Presedintele Klaus Iohannis a ajuns marti la Paris unde efectueaza o vizita oficiala.
Prima zi - cea de sambata - se anunta cruciala pentru viitorul PDL nu doar la conducerea Romaniei, ci si pe scena politica a tarii. Cei 1.409 delegati din toata tara urma sa-l aleaga pe presedintele partidului dintre cei trei candidati:
Printr-o decizie adoptata ieri, judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca nu mai este nevoie de noua milioane de votanti prezenti la urne si ca presedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor celor prezenti la referendum.Curtea Constitutionala a României a decis ieri ca presedintele României poate fi demis la referendumul din 19 mai cu majoritatea voturilor valabile ale celor prezenti la urne, ceea ce înseamna ca nu este obligatorie o anumita prezenta pentru demiterea lui Traian Basescu.Contestatie respinsaÎn sedinta de ieri, Curtea Constitutionala a luat în dezbatere sesizarea formulata de 50 de deputati PD cu privire la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea art.
Curtea Constitutionala a decis, azi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, primului-ministru, informeaza Mediafax.
Un semnal ferm al dorintei de implicare a Romaniei in lupta impotriva terorismului si a extremismului Presedintele Klaus Iohannis participa azi la marsul solidaritatii care are loc in Paris. ... Evenimentul incepe la ora 16:00 (ora Romaniei).
Cu doar citeva zile inaintea semnarii Tratatului de aderare, presedintele Traian Basescu a acordat un interviu unui grup de jurnalisti acreditati la institutiile Uniunii Europene de la Bruxelles, iar unul dintre acestia i-a cerut sa comenteze declaratiile recente ale ministrului francez de Externe, Michel Barnier, care a spus ca Romania nu are reflex european, avind in vedere si declaratiile presedintelui Jacques Chirac din urma cu un an, care a afirmat, referindu-se la criza irakiana, ca Romania ar fi avut ocazia sa taca.
La 15/28 noiembrie 1918, a avut loc al doilea mare moment din procesul de reintregire nationala a statului roman, cand Congresul general al Bucovinei, format din reprezentantii alesi ai romanilor si ai nationalitatilor din Bucovina, a hotarat, in unanimitate ''unirea neconditionata si pe vecie a Bucovinei, in vechile ei hotare pana la Ceremus, Colacin si Nistru cu regatul Romaniei''.
Presedintele Traian Basescu a criticat dur PSD si l-a acuzat ca incearca sa blocheze integrarea la termen in Uniunea Europeana a Romaniei. ... Actiunile interne si externe ale PSD l-au enervat pe presedintele Basescu.
In cursul noptii de marti spre miercuri, presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a aflat pe litoral, unde a petrecut doua ore impreuna cu consoarta sa la hotelul Majestic din statiunea Olimp.
Printre mesajele importante transmise de presedintele Romaniei amintim: ... Referitor la primul mesaj, presedintele Traian Basescu le-a transmis tinerilor etnici romani din diaspora ca viziunea Romaniei este ca mai devreme sau mai tarziu Republica Moldova va deveni un stat membru al UE.
Presedintele, primul cetatean al tarii - garantul drepturilor constitutionale cetatenesti.
Intrebat despre votul exprimat, Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD), Ion Iliescu, sustine ca a votat "cu cei care fac parte din Parlamentul European si care au sprijinit Romania si inainte ca aceasta sa devina stat comunitar, dar si dupa anul 2007.
Incredere si garantie de buna judecata la Curtea Constitutionala a Romaniei, pe care o puteti citi in continuare.
Acest Guvern are responsabilitati foarte clare si foarte vaste, acest Guvern are de realizat in fiecare zi, cu fiecare zi, cu fiecare actiune, si cu fiecare masura stabilitatea Romaniei, sansele Romaniei de dezvoltare, drepturile, libertatile si sansele fiecarui cetatean din Romania, pentru ca Guvernul Romaniei este expresia unei parti a spectrului politic, este expresia unei majoritati parlamentare, este alcatuit dintr-o coalitie de partide, dar are obligatia sa lucreze pentru toti cetatenii Romaniei si pentru intreaga societate romaneasca.
Senatorul Damian Draghici a sustinut o declaratie politica in plenul Senatului din 22 Octombrie 2013, cu titlul "Amanarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen este inacceptabila!", pe care o puteti citi in continuare.
Pe site-ul www.dw-world.de a aparut articolul "Care este problema Romaniei, in viziunea Stratfor" (Autor: ... 'Un raport asupra situatiei geopolitice a Romaniei, publicat de fondatorul Stratfor, George Friedman, identifica unele dintre problemele prezente ale Bucurestiului. E greu sa ghiciti care este principala problema a Romaniei, in viziunea Stratfor.
google-analytics.com