Cautare

337 de rezultate pentru "papa revolutionar" (2.58 secunde)
Fostul Papa Ioan Paul al II-lea a fost, la randul sau, foarte prudent in aprecieri, opinia prevalenta in lume fiind ca nu trebuie creditata teoria "ciocnirii civilizatiilor", a lui Samuel Huntington.
Liderul Bisericii Catolice, Papa Francisc, a lansat un apel la adresa sefului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril I al Moscovei, pentru a-si uni eforturile in vederea incheierii ostilitatilor din Ucraina.
De putina tequila", a spus Papa, starnind rasetele celor prezenti. Calugaritele posteaza pe Tik Tok despre viata lor din manastiri.
Conducerea de la Kremlin a transmis, prin purtatorul de cuvant Dmitri Peskov, ca este pregatita sa discute cu Statele Unite ale Americii si cu Papa Francisc despre o solutie care sa duca la pace in Ucraina.
Papa Benedict al XVI-lea va fi ingropat alaturi de 90 de Papi in cripta bazilicii Sf. ... Papa Benedict al XVI-lea a murit la varsta de 95 de ani, dupa ce a fost rapus de boala.
Papa ii roaga pe credinciosi sa nu uite de surorile si fratii lor ucraineni. Suveranul Pontif se gandeste si la mamele care si-au pierdut fiii in razboi.
Papa Francisc sustine ca regula celibatului este una temporara. Celibatul le-a fost impus preotilor catolici in secolul al XI-lea. Biserica din Germania i-a cerut Papei anularea casatoriei.
Papa Francisc a fost internat, miercuri, la spitalul Gemelli din Roma, unde va fi supus unei operatii abdominale, a anuntat Vaticanul intr-un comunicat, potrivit Reuters.
Papa Francisc a surprins in ultima vreme cu unele luari de pozitie referitoare la homosexualitate si "placerea sexuala", asa cum a numit-o El.
Un aspect cu adevarat interesant il reprezinta insa schisma aparuta intre primul revolutionar al tarii (si "ultimul pe lista”) Ion Iliescu si marea majoritate a revolutionarilor care, pana mai an, nu mai pridideau ridicandu-i osanale si preamarindu-i meritele aceluiasi Iliescu.
In Arad, Basescu a cantat "Noi suntem romani", alaturi de oamenii stransi in fata Palatului Administrativ, iar la Timisoara a laudat spiritul revolutionar al locuitorilor orasului.
Concret, am exemplificat cu ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, care mi-a raspuns dupa 4 saptamani si o zi la o interpelare privind pensiile militare, cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, care mi-a raspuns dupa 4 saptamani si 2 zile la o interpelare privind respectarea statutului si a dreptului la aparare al arestatilor preventiv, si cu secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor din Decembrie 1989, care mi-a raspuns dupa 3 saptamani la o interpelare privind refuzul eliberarii unui certificat de revolutionar obtinut prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Prima Republica a luat fiinta la 21 septembrie 1792, prin editarea Constitutiei anului I avind la conducere un guvern revolutionar.
Evaluarea facuta de social-democratii este axata pe tendintele totalitariste si latura aventuroasa a actualului sef al statului, considerat de catre specialistii Institutului un presedinte care adora sa gestioneze crizele - si ca urmare le si genereaza, adopta „atitudini antisistem”, prefera sa fie un „presedinte revolutionar” - ceea ce il face sa „exceada prevederile Constitutiei”.
„Uneori se creeaza impresia ca noi, prin ideea sa trecem de la votul proportional la votul uninominal, de fapt, vrem sa trecem de la ceva invechit spre ceva nou, revolutionar.
Acuzatiile au fost confirmate de presedintele Asociatiei 21 decembrie, Dorin Maries care sustine ca Iliescu, pe ultima suta de metri a mandatului, si-a dat un decret prin care se autointituleaza revolutionar.
Ei punctau si valorizau mai ales elementele de dinamica si consolidare a procesului revolutionar. Asupra acestei faze din istoria lor, comunistii iugoslavi au avansat ulterior numeroase critici si rezerve, contestand nu atat optiunile revolutionare la vremea respectiva, cat mai ales rigiditatea dogmatica de care era animata conducerea titoista.
Presedintii asociatiilor de revolutionari din tara s-au plans sambata, la intalnirea cu deputatul Emilian Cutean, ca intocmirea si aprobarea dosarelor de revolutionari dureaza foarte mult si au sugerat angajarea mai multor oameni pentru ca eliberarea certificatelor sa se faca in timp util.
Pana la Revolutie nu a mai aparut niciun model mai revolutionar, dar dupa aceea gama s-a diversificat: - - Din pacate, in detrimentul calitatii!.
Proiect incheiat Cu toate acestea, dupa cum au comentat unele surse in presa, desi s-au comandat o gramada de studii, s-au facut o multime de interviuri si s-au creat o multime de documente, s-a raspandit tot mai mult sentimentul ca, desi investigatiile au fost utile, nu s-a gasit nimic de substanta, ceva cu adevarat revolutionar, nici pentru siguranta nationala, nici pentru noi principii ale aparatelor de zbor.
google-analytics.com