Cautare

4383 de rezultate pentru "legea" (3.68 secunde)
Cazuri precum cel de la Simnic, statiune ce a fost decimata de fosta conducere a Prefecturii Dolj, se vor transforma automat in ani grei de puscarie.Dupa ani de cazna prin comisiile de specialitate din parlament, Legea cercetarii a fost in cele din urma publicata in Monitorul Oficial pe 30 martie, dupa ce a fost promulgata de presedintele Traian Basescu.
Seful comisiei parlamentare Udrea a declarat ca, potrivit Constitutiei, prezenta ministrilor la lucrarile comisiei parlamentare de ancheta este obligatorie atunci cand se solicita acest lucru si ca Legea raspunderii ministeriale prevede sanctionarea cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani in cazul refuzului nejustificat al unui membru al Guvernului de a prezenta Parlamentului sau comisiilor parlamentare informatiile si documentele cerute.
Pedelistii s-au miscat extrem de repede, devansand o decizie de ieri a Curtii Constitutionale care declara neconstitutionala legea prin care a fost aprobata Ordonanta nr.
Parlamentul, impulsionat de presedintele Senatului Mircea Geoana, a modificat cu rapiditate Legea raspunderii ministeriale pentru a da dreptul guvernului interimar sa poata trimite bugetul pe 2010 la Parlament, spre dezbatere si adoptare. Cu toate acestea, legea zace la Cotroceni:
Sustin Legea functionarului public asa cum a fost ea adoptata in 2005. ... Legea educatiei perevde ca directorii de scoli sa nu mai fie membri de partid. PNL a atacat la CCR legea exact pe articolul care prevede ca directorul unei scoli sa nu mai fie membru de partid.
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, ca legea lustratiei este, in prezent, un proiect "de tip ceausist", care ar avea efecte "poate, asupra presedintelui Traian Basescu". "Legea lustratiei, astazi, este intr-adevar o lege de tip ceausist.
Marko Bela este nemultumit ca senatorii independenti au votat un amendament al PSD pe Legea pensiilor. Presedintele UDMR, Marko Bela, a criticat luni lipsa solidaritatii guvernamentale la nivelul Parlamentului, facand referire la votul UNPR in plenul Senatului pentru amendamentele PSD la Legea pensiilor.
In forma care va merge la promulgare, legea prevede obligativitatea pentru liderii de sindicat de a-si declara averile si interesele.
Plecand de la dispozitiile Legii 329/2009 si OG.68/2010 prin care s-au desfiintat, comasat agentii si institutii din domeniul social si omisiunea Guvernului de a aduce completari la Legea 217/2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie, va fac cunoscut ca pe ordinea de zi a comisiilor parlamentare din Senat se afla trei sau chiar patru proiecte de lege initiate de parlamentari, care vizeaza modificarea si completarea legii mai sus amintite.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri, ca formatiunea social-democrata va contesta Legea sistemului unitar de pensii publice la Curtea Constitutionala.
Prededintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca va cere suspendarea lui Traian Basescu daca Legea pensiilor, adoptata "prin frauda" la comanda presedintelui, va fi promulgata.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat saptamana trecuta ca va cere suspendarea lui Traian Basescu daca Legea pensiilor, adoptata "prin frauda" la comanda presedintelui, va fi promulgata.
2 si 3 la Legea nr. ... De mentionat ca in fosta lege era nominalizat doar Ordinul geodezilor, care din 2008 nu mai exista pentru ca legea de constituire a acestuia a fost declarata ca fiind neconstitutionala.
Cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu, privind Legea sistemului unitar de pensii, desi a fost votata de Coalitia PDL-UDMR-UNPR (57 voturi, fata de cele 49 ale Opozitiei PSD si PNL) nu a intrunit la Senat majoritatea de lege organica, 69 de voturi.
Surse parlamentare au declarat ca premierul Emil Boc le-a prezentat, in 17 noiembrie, parlamentarilor coalitiei variante privind Legea salarizarii unitare, aratand ca salariul minim pe economie ar urma sa fie de 670 de lei.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis sesizarea premierului Emil Boc de constatare a unui conflict juridic de natura constitutionala si a decis ca acesta poate fi transat prin continuarea procedurii de asumare pe Legea educatiei.
Din totalul celor sase amendamente aprobate, cinci se refera la Legea cadru de salarizare, iar un amendament la legea de aplicare. ... Viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca formatiunea sa a depus amendamente la Legea salarizarii unitare a personalului bugetar.
• "In momentul incidentului, Boc se pregatea sa rosteasca un discurs despre legea salarizarii publice, pentru care au existat doua motiuni de cenzura saptamana aceasta", precizeaza DPA. ... S-a decis reluarea lucrarilor in plen, prin votarea motiunii de cenzura depusa pe Legea cadru a salarizarii, dar fara dezbateri.
El a spus ca Hotararea suspendata de Instanta Suprema nu se refera la recalcularea pensiilor militare, precizand ca la acest lucru se refera, in fapt, Legea nr. ... Hotararea suspendata de Instanta Suprema nu se refera la recalcularea pensiilor militare, la acest lucru se refera Legea 119/2010.
Senatorii au decis ca Guvernul nu poate emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare Plenul Senatului a respins luni legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe durata vacantei parlamentare.
google-analytics.com