Cautare

1542 de rezultate pentru "declaratia papei" (5.14 secunde)
Intr-o scrisoare adresata Papei, Taxil ii comunica urmatoarele: "Nu indraznesc sa afirm ca Biblia hazlie va contribui la intarirea credintei.
Daca te cheama Elisabeta a II-a a Angliei, de exemplu, la o socata, vorbesti despre vreme, despre arta, nu te apuci sa-i zici ca Basescu e magar si nici sa-i zici ce ai citit tu pe net despre abdicarea papei ( de ce naiba toti vorbesc despre demisie?
el va fi canonizat pana la sfarsitul acestui an Procesul de canonizare a lui Ioan Paul al II-lea a mai facut un pas important, odata cu recunoasterea de catre Adunarea plenara a Congregatiei pentru Cauza Sfintilor a celei de-a doua minuni atribuite papei de origine poloneza, scrie agentia Ansa, preluata de AFP si Agerpres.
Dezvaluirile Papei despre Iisus risca sa arunce in aer lumea crestina Inainte de a demisiona din functia papala, Benedict al XVI-lea a facut mai multe anunturi care risca sa arunce in aer crestinatatea despre venirea Mantuitorului pe Pamant.
El a precizat ca icoana monseniorului Ghika va fi dezvelita in momentul beatificarii, iar pe altar se vor afla doar trimisul Papei Francisc, cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor, arhiepiscopul mitropolit de Bucuresti, Ioan Robu, si ceilalti episcopi, clericilor fiindu-le rezervate scaunele din primele randuri.
In Apus, sarbatoarea este adoptata in timpul papei Serghie I (687-701). Data de 8 septembrie, aleasa pentru praznuire, reprezinta ziua sfintirii unei biserici dedicate Fecioarei Maria, construita la Ierusalim de imparateasa Eudoxia, la inceputul secolului al V-lea.
Puterea Papei si a Episcopilor Conducerea Bisericii Crestine este si ea supusa unor mici diferente intre catolicism si ortodoxism. De exemplu, in religia catolica, Papa este considerat capul Bisericii Catolice, avand cea mai mare functie si putere in aceasta confesiune.
Magda Marincovici) Suveranul pontif i-a dedicat slujba de dimineata din capela Sfanta Marta lui Benedict al XVI-lea, a transmis Radio Vatican, conform AFP. - As vrea sa reamintesc ca astazi este aniversarea papei Benedict al XVI-lea.
Imparatul bizantin Foca (602-615) a daruit cladirea papei Bonifaciu (608-615) care in anul 609 a transformat-o in biserica crestina. In absida centrala a fost ridicat un altar, avand incadrata deasupra o icoana a Fecioarei cu Pruncul.
A sprijinit cultele religioase pentru a-si redobandi rolul si locul pe le-au avut in viata societatii romanesti, a militat pentru reintrarea in legalitate a Bisericii Greco-Catolice, pentru restabilirea relatiilor diplomatice cu Vaticanul, a pregatit inca din anul 1991 vizita Papei Ioan Paul al II-lea in tara noastra, s-a implicat decisiv in buna organizare a Festivalului George Enescu incepand cu anul 1991 si a avut un aport considerabil la infiintarea Institutului Cultural Roman.
Pentru a pune in aplicare planul sau de unire a teritoriilor locuite de romani, voievodul adera la Liga Sfanta, o coalitie antiotomana de state, constituita din ordinul Papei Clement al VIII-lea.
Liturghia a fost prezidata de Eminenta Sa Cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor, trimisul Papei Francisc la Bucuresti.
Cu toate acestea, secretul lui a fost dezvaluit multumita unei analize efectuate la mai bine de 500 de ani dupa ce acesta a fost ascuns de ochii Papei Iulius al II-lea chiar in trupul lui Dumnezeu.
Suveranul pontif ar fi pus trei cardinali sa alcatuiasca un raport privind scurgerea de inforatii si bresa de securitate care au dus la izbucnirea scandalului "VatiLeaks", cand sute de e-mailuri personale ale Papei si ale mai multor clerici au fost publicate.
Inalt Prea Sfintia sa Ioan Robu, Arhiepiscop mitropolit de Bucuresti, a declarat ca acest gest al Papei Francisc este un dar deosebit pentru intreaga Biserica Catolica din Romania.
al XVII-lea au trecut la greco-catolicism (uniati), recunoscind suprematia Papei de la Roma. Galitia, spre deosebire de Rutenia, se caracterizeaza printr-o rusofobie ajunsa la paroxism.
Mesajul Papei Francisc de Craciun Papa Francisc a condamnat joi, in mesajul sau de Craciun, traficul, abuzurile, exploatarile si violentele la care sunt supusi copiii si persecutia brutala a minoritatilor, masacrele si luarile de ostatici din lume, relateaza AFP.
In 2011, directorul Observatorului de la Vatican care era la vremea respectiva si consilierul Papei Benedict al XVI-lea, Jose Gabriel Funes, a afirmat, intr-un articol publicat in L'Osservatore Romano, ca fiintele inteligente create de Dumnezeu ar putea sa traiasca si in alte locuri in afara de pamant:
Summit-ul s-a bucurat de o audienta uriasa, cum nu s-a prea intalnit la o reuniune a organizatiei internationale in ultimile decenii, si prin aceea ca a fost onorat de prezenta Papei Francisc.
Papa Francisc a rostit mesajul in Slujba din Ajunul Craciunului. Suveranul Pontif i-a indemnat pe cei 1,2 miliarde de catolici din intreaga lume sa caute simplitatea si simtul dreptatii intr-o societate intoxicata de aparenta si narcisism.
google-analytics.com