Cautare

399 de rezultate pentru "portul" (2.58 secunde)
Luni, 26 mai 2008, se implinesc 24 de ani de la deschiderea oficiala a navigatiei pe Canalul Dunare - Marea Neagra (CNDM), ce constituie veriga de legatura a traficului maritim prin Portul Constanta de traficul fluvial pe apele interioare europene, formand o importanta ruta de transport cu costuri reduse pentru o gama larga de marfuri si servicii.
Acesta a afirmat ca in prezent terminalul de pasageri de care dispune Portul Constanta are o capacitate de 100.000 de pasageri, dar anul trecut numarul celor care l-au tranzitat a ajuns la aproape 25.000.
Omul de afaceri George Constantin Paunescu a inaugurat ieri o investitie de aproximativ un milion de euro în Portul Orsova, din judetul Mehedinti, si alta în cariera de granit Iardastita Mare din comuna Mehadia.
In urma cu cativa ani Kronospan Romania a deschis in Portul Constanta Sud Agigea un terminal la care se incarca si se descarca pe si de pe nave produse lemnoase.
De mai multi ani, odata cu cresterea considerabila a activitatii in Portul Constanta - gratie sporirii semnificative, an de an, a traficului naval in cel mai mare port autohton - s-a impus necesitatea construirii unui al doilea pod peste Canalul Dunare - Marea Neagra, in zona ecluzei de la Agigea.
Pentru dezvoltarea capacitatii feroviare din portul Constanta, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a elaborat la sfarsitul lunii februarie un proiect de hotarare de Guvern, prin care CNAPM va prelua prin concesiune de la CFR SA administrarea infrastructurii feroviare din portul Constanta pe durata derularii proiectului.
In acest sens, Radu Berceanu a discutat cu reprezentantii Ford cu privire la acesta varianta, luandu-se in considerare si Portul Constanta. ... Reprezentantii Ford iau in considerare transportul pe Dunare pentru produsele destinate exportului, care ar urma sa ajunga astfel in Portul Constanta.
Potrivit autoritatilor locale, lucrurile incep sa se redreseze, mai mult, se asteapta ca o societate norvegiana sa investeasca, la Mangalia, in domeniul naval, norvegienii aratandu-si interesul fata de santierele care functioneaza in sud si portul comercial.
Potrivit autoritatilor locale, lucrurile incep sa se redreseze, mai mult, se asteapta ca o societate norvegiana sa investeasca, la Mangalia, in domeniul naval, norvegienii aratandu-si interesul fata de santierele care functioneaza in sud si portul comercial.
Traficul de marfuri din Portul Constanta insumeaza, in luna februarie a. c. , 57,0 milioane tone in perioada 2008 si este cu 8,1 mai mic decat in aceeasi perioada din 2007.
"Va asigur de faptul ca acordam si vom acorda o importanta deosebita potentialului de afaceri creat gratie cooperarii dintre Portul Constanta si Austria", a subliniat Balan, cu ocazia "Zilei Portului Constanta la Krems". "Portul Constanta are multe de oferit.
70% din traficul in Portul Constanta si care este unul dintre clientii importanti ai canalelor navigabile autohtone.
Traficul de marfuri prin portul Constanta insumeaza 57,0 milioane tone in anul 2008 si este cu 8,1% mai mic decat in anul 2007.
"Au venit chinezii si au dorit sa cumpere sau sa inchirieze terminalele de marfuri din Portul Constanta. Investitia a ajuns in portul grecesc Pireu", potrivit unor surse familiare problemei.
Traderul a achizitionat deja mai multe barje cu care intentioneaza sa transporte pe Dunare cerealele colectate in Romania si vizeaza constructia unui terminal de export in portul Constanta, potrivit datelor prezentate de compania americana Archer Daniels Midland (ADM), actionarul majoritar al Toepfer.
Istoric Inginerul Dorin Pavel facuse, inainte de al Doilea Razboi Mondial, proiectul Canalului Bucuresti-Oltenita, care consta din portul aval de abator, canalul paralel cu Dambovita pana la Budesti, de acolo canalul urma sa fie taiat prin campie spre portul Oltenita.
Cu toate acestea, persoanele care folosesc versiunile mai vechi de Windows se vor putea proteja impotriva atacurilor filtrand traficul pe portul TCP 139 prin intermediul unui firewall. Sistemele Windows folosesc portul 139 pentru sharing-ul de fisiere si imprimante.
Ecranul IPS al tabletei cu un unghi de vizibilitate de 178 de grade si 10 puncte multi-touch este gandit astfel in special pentru jocurile cu 2 utilizatori, in timp ce portul Micro-HDMI permite vizionarea full HD.
"Prin aceste papusi aratam portul popular romanesc! Asa cum sunt imbracate papusile mele, asa sunt si femeile din Sapanta imbracate", ne-a spus Maria Zapca.
Croielile moderne s-au imbinat perfect cu detalii din portul beduinilor si al tuaregilor.
google-analytics.com