Cautare

262 de rezultate pentru "monden autohton" (2.64 secunde)
In aceste conditii, statul roman nu are nici o putere de a interveni pentru a obliga OMV sa tina petrolul autohton în tara din cauza contractului de privatizare al Petrom, negociat mai mult în favoarea companiei austriece.
Prin aceasta inspirata si plina de amuzament prezentare de moda, organizatorii au dorit intr-un mod plastic sa atraga atentia asistentei si nu numai asupra unor deficiente legislative, lipsei de transparenta a unor institutii ale statului sau asupra altor tare ce viciaza la ora actuala mediul economic autohton.
UNPR doreste pastrarea capitalului autohton in sistemul bancar romanesc, iar CEC este ultima sansa a Romaniei pentru a putea realiza acest lucru.
In acest sens, Ion Dan, directorul Sucursalei Constanta a OTP (fosta RoBank - institutie bancara cumparata de OTP ce reprezinta o corporatie bancara din Ungaria a carei echivalent autohton este CEC-ul), ne-a declarat faptul ca are unele indoieli cu privire la atractivitatea pietei bancare romanesti, chiar in contextul apropiatei aderari a Romaniei la UE.
Totusi, in practica mediului de afaceri autohton, femeile sunt astazi o prezenta obisnuita, succesul lor datorandu-se unor calitati native care se constituie de multe ori in avantaje dovedite de rezultatele financiare inregistrate de companiile patronate sau doar manageriate de reprezentantele sexului frumos.
Datorita faptului ca proprietarii acestor firme create in Insulele Virgine Britanice, Bahamas, Gibraltar, Cipru, Delaware, Panama si in alte state asociate de multe ori cu destinatiile exotice ale turismului mondial au ramas de regula anonimi publicului autohton, s-a creat mitul paradisului fiscal si al marilor afaceri murdare de spalare de bani ori alte infractiuni economice.
De aceea, ANT a alocat un milion de euro pentru contracararea impactului negativ al gripei aviare pe piata turistica interna si internationala, prin masuri de promovare a imaginii turismului autohton in special in ceea ce priveste siguranta sanitara.
ßeful Executivului a precizat ca sustine dezvoltarea mediului de afaceri autohton si expansiunea companiilor romanesti in regiune, iar pentru investitori va fi mai usor sa-si dezvolte afacerile in tarile balcanice, daca ar avea zboruri regionale.
Anul trecut, piata leasingului autohton a depasit 2000 de miliarde de euro, in crestere cu aproape 40% fata de anul 2004.
Cu aceeasi ocazie, presedintele CCINA a tinut sa afirme ca institutia camerala care detine suprematia in privinta reprezentativitatii mediului de afaceri autohton atat la nivel national, cat si in strainatate acorda asistenta IMM-urilor in vederea obtinerii de catre acestea a diverselor tipuri de finantari nerambursabile.
Astfel, Franta a pierdut lunar aproape 40 de milioane de euro din cauza reducerii consumului autohton de carne de pasare, dar si din cauza blocarii exporturilor in 40 de tari.
"Am inceput o colaborare cu SC LUXTEN LIGHTING Timisoara, producator autohton de apometre. La acea data, ei erau cunoscuti mai ales pentru productie de corpuri de iluminat, asa ca au vrut sa-si dezvolte si aceasta ramura.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta va repeta in zilele urmatoare licitatiile pentru inchirierea spatiilor din noul Terminal de Pasageri al celui mai mare port autohton de la Marea Neagra, alocate amenajarii unui bar, a unui magazin de suveniruri, a unei case de schimb valutar si a unei unitati comerciale de tip duty-paid.
Mediul de afaceri autohton crede ca aceasta masura va stimula atragerea investitiilor straine, dar va da si posibilitatea firmelor romanesti sa concureze cu succes pe pietele externe.
Cu acest prilej, Excelenta Sa Herve Bolot, ambasadorul Republicii Franceze la Bucuresti, a lasat sa se inteleaga faptul ca Alianta Franceza din Constanta - care a ramas fara sediu in urma retrocedarii cladirii in care si-a desfasurat pana de curand activitatea - ar putea fi transferata in alt oras din Romania, tinand cont de aspectul ca autoritatile locale ale celui mai mare oras autohton de la malul Marii Negre nu au alocat inca o alta cladire pentru Alianta Franceza.
Astfel, conform unei statistici intocmite de catre institutie, 19503 societati comerciale au capital privat autohton, 176 au capital de stat, 67 sint cooperative mestesugaresti, iar 69 sint societati comerciale cu capital mixt.
La sediul Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta s-a desfasurat ieri o conferinta de presa in cadrul careia reprezentantii conducerii acestei institutii reprezentative pentru mediul de afaceri constantean, in solidar cu cei ai Patronatului ANAT Regiunea Sud Est, ai Asociatiei Patronale "Mamaia" si cu ai altor organizatii ale hotelierilor de pe litoralul autohton au reactionat extrem de dur impotriva afirmatiilor facute de secretarul de stat Ovidiu Marian, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, in cadrul unui interviu aparut intr-o publicatie bucuresteana.
Evenimentul face parte dintr-un parteneriat la nivel national, la care vor lua parte 300 de reprezentanti ai mediului economic autohton.
In ciuda dezvoltarii sistemului bancar autohton, Marco Capellini crede ca mai sunt lucruri care trebuie schimbate. "In Italia nu sunt asa de stricte regulile de creditare.
"Fata de saptamana trecuta preturile s-au ieftinit de la 0,8 - 1 RON/kg, la 0,6 - 0,7 RON/kg", a spus Ionica Simion, producator autohton de legume.
google-analytics.com