Cautare

262 de rezultate pentru "monden autohton" (3.93 secunde)
viitorul democratic al Romaniei, pastrarea statului social, a unor servicii publice accesibile tuturor romanilor, salarii si pensii decente, refacerea dupa criza a economiei, dezvoltarea capitalului autohton, reluarea cresterii economice, pentru reducerea decalajelor de dezvoltare, si nu in ultimul rand, revenirea la o buna guvernare.
O mare parte a electoratului autohton s-a trezit fara partidul de suflet si a fost nevoit sa se reorienteze catre PD sau PNL.
Marile industrii, controlate de romani, de capitalul autohton, sunt in prezent cvasi-inexistente. De altfel, in general Romania a fost dezindustrializata si transformata intr-un furnizor de materie prima, intr-o piata de desfacere si intr-un exportator de forta de munca ieftina, calificata si necalificata.
Cel mai plauzibil, Nastase poate incerca rolul de guru pesedist de pe margine, devenind un soi de Deng Xiaoping autohton, avind grija sa nu calce pe bataturile actualilor lideri si sa nu creeze conflicte paguboase.
Acei senatori care au ales sa se plaseze pe aceasta pozitie vor trebui sa spuna oamenilor daca, intr-adevar, cred in proiectul european, sau daca, din pacate, aleg sa perpetueze un anumit mod, autohton, de a face politica, si care nu aduce nimic bun romanilor.
A doua masura se refera la crearea conditiilor pentru cresterea investitiilor straine, care sa suplineasca lipsa sau slabiciunea capitalului autohton.
Doar ca nicaieri, nici macar in Rusia lui Putin, un sef de stat nu si-a propus sa distruga economia tarii lui, doar pentru ca, intr-un moment sau altul, un capitalist autohton ii devine adversar politic.
Gheorghe Constantin) Campania scelerata declansata de ANAF impotriva mediului de afaceri autohton pune capac prostiilor lui Ponta. Coruptia si evaziunea fiscala se pot combate si fara abuzuri si crize de nervi.
Contributia la valoarea adaugata este, in 2014, de 3 ori mai mare a capitalului autohton decat a celui strain. Pe de alta parte, firmele cu capital strain au inregistrat pierderi mai mari cu 18 la suta decat cele privat autohtone (+0,7 mld euro).
Si cum poporul este intotdeauna mai intelept, la urne i-a dat o lectie dura, aratandu-i ca nu da doi bani pe asa-zisa lupta impotriva coruptiei care este, de fapt, o cruciada a noii securitati impotriva varfurilor din toate domeniile - medicina, sport, politica, invatamant, capital autohton s.a.m.d.
In prima parte a evenimentului organizatorii si reprezentantii Guvernului Romaniei vor prezenta politicile pentru sprijinirea si atragerea investitiilor straine si internationalizarea mediului de afaceri autohton, cu precadere pe relatia schimburilor economice Romania - Italia.
Cu acest prilej, presedintele CCINA Constanta a facut, in exclusivitate pentru publicatia noastra, referiri la cateva aspecte de larg interes pentru activitatea camerala si pentru mediul de afaceri autohton.
De fapt, este singurul centru din tara, cu capital autohton, care se mai mentine cu greu pe linia de plutire, celelalte doua care existau pana nu de mult fiind deja falimentare.
Anul acesta, vinul autohton a fost degustat de mai multi locuitori ai statelor europene. Astfel, vinul nostru va putea sa-si recastige renumele pe pietele externe, exporturile in acest sens totalizand, in primele noua luni ale acestui an, nivelul dobandit pe tot parcusul anului precedent.
1 nu am gasit spanac, insa am gasit vinete la 100.000 de lei/kg l Tot cu 100.000 se vind si castravetii si ardeii l in mod placut surprinzator kilogramul de ardei din Piata Mare se vinde la pret de 80.000 de lei l Am gasit trei categorii de cartofi l Cei rosii se vind la un pret de 10.000 lei/kg, cei albi la 8.000 de lei, iar cei mici si zbirciti cu 5.000 de lei kilogramul l La inceput, am crezut ca au aparut cartofii de saminta insa ni s-a explicat ca sunt numai buni de mincat doar ca sunt mai mici l Bucata de ardei kapia costa 10.000 de lei iar cea de ardei iute 5.000 de lei l Kilogramul de varza se vinde cu 3.000 de lei iar conopida cu 95.000 lei l O alta diferenta mare de preturi am intilnit-o la salata verde l in Piata Somes o bucata se vinde cu 6.000 de lei, iar in Piata Mare se vinde cu 30.000 de lei l si morcovii sunt de doua categorii l Hibrizi si taranesti l Comerciantii sustin ca cei hibrizi, care se vind cu 20.000 de lei/kg, sunt mai sanatosi pe cind cei taranesti, care nu sunt chiar atit de frumosi, se vind cu 10-15.000 lei/kg l si prazul se vinde cu 50.000 de lei kilogramul l Pe unele tarabe a aparut si arpagicul la 50.000 de lei pungulita l Un litru de fasole se vinde cu 30.000 de lei, pe cind preturile la rosii sunt cuprinse intre 60 si 80.000 de lei l Cele cu 60.000 sunt mici si inghetate l Merele, indiferent de soi, se vind cu 15.000 de lei kilogramul iar sfecla rosie cu 10.000 de lei l Legaturile de patrunjel si marar se vind cu 5.000 de lei iar kilogramul de patrunjel radacina cu 30.000 de lei l Fructele exotice au umplut la maxim pietele l Pentru a cauta ceva autohton trebuie sa bati in lung si lat intreaga piata l
Potrivit organizatorilor, turneul Festivinum 2005 a urmarit atat promovarea marcilor si a consumului de vin autohton, cat si numeroase intalniri dintre producatori si reprezentanti ai comunitatii de afaceri din toate regiunile tarii.
Imbucurator este faptul ca agentii de turism spun ca efectele asupra turismului vor fi pe termen scurt, in cazul in care atentatele asupra statiunilor egiptene nu se vor repeta. Pe de alta parte, patronii agentiilor de turism sustin ca inmultirea atentatelor in strainatate ar putea revigora turismul autohton.
Si asta pentru ca, in prezent, pe cartea noastra de vizita scrie Ceausescu, mineri batausi, copii abandonati, bolnavi de SIDA, cersetori, in pofida faptului ca Romania este cunoscuta si ca fiind tara Nadiei Comaneci si a lui Gica Hagi, precum si ca taram al lui Dracula (simbol negativ, dar avand conotatii pozitive in ceea ce priveste turismul autohton).
Pe de alta parte, reprezentantii BNR au afirmat in nenumarate rinduri ca, in vederea liberalizarii contului de capital, isi doresc o piata valutara mai putin predictibila, pentru a descuraja intrarile de capital speculativ, ce ar putea dezechilibra sistemul financiar autohton.
Seful guvernului crede ca toate aceste masuri vor permite economiei romane sa se dezvolte sanatos, sa fie mai atractiva, atit pentru mediul de afaceri autohton, cit si pentru investitorii straini.
google-analytics.com