Cautare

1687 de rezultate pentru "formular de comanda moneda de 50 eurocenti" (4.18 secunde)
Apetitul romanilor pentru creditele in valuta este determinat de costurile scazute ale acestor imprumuturi. ... Banca Centrala a motivat recurgerea la aceasta masura deoarece 60% din imprumuturile contractate sint in valuta, in timp ce majoritatea economiilor sint in moneda nationala.
Moneda nationala incheie primul an dupa 1989 cu apreciere in termeni reali in raport cu principalele monede de referinta, euro si dolar. Aceasta evolutie a fost permisa atat de schimbarea pozitiei BNR pe piata valutara, cat si de liberalizarea contului de capital.
Moneda unica europeana a picat ieri sub pragul de 3,5 lei, BNR anuntand un curs de referinta de 3,4954 lei pentru un euro.
De cateva zile, euro surclaseaza dolarul. Semnalul a fost dat la jumatatea acestei saptamani, cand moneda unica europeana s-a plasat la cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni fata de dolar, pe fondul speculatiilor privind o eventuala majorare a ratei dobanzii in zona euro in mai.
Piata creditelor pentru locuinte din Craiova este caracterizata, in primul rand, de neputinta multor cetateni de a accesa asemenea produse din pricina veniturilor scazute. Bancile comerciale ofera insa o gama variata de credite, a caror perioada de rambursare se poate intinde pana la 30 de ani.
Saptamana trecuta, Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat dobanda de referinta la euro. Drept urmare, cel mai probabil, o parte din craiovenii care au contractat credite cu dobanda variabila in moneda unica vor plati rate mai mari.
Aprecierea de ieri a leului fata de moneda europeana se datoreaza, in opinia dealerilor, investitiilor straine din regiune.
Moneda nationala domina piata valutara intr-o perioada cand de regula cursul leului se prabusea in fata euro si a dolarului american. Cei mai avantajati de evolutia leului sunt cei care platesc ratele la credite in valuta.
Surplusul de valuta adus in tara de "stranieri" a facut ca moneda nationala sa se aprecieze in ritm galopant. ... Moneda europeana si dolarul american s-au aflat vineri la minimele inregistrate in ultimii patru, respectiv sase ani.
Moneda nationala a continuat sa se deprecieze ieri, un euro fiind cu 291 de lei vechi mai scump fata de miercuri. Astfel, euro valora ieri 3,3982 lei, potrivit cotatiilor Bancii Nationale a Romaniei, in timp ce in sedinta de miercuri a fost cotat la 3,3691 lei.
Totusi, cei care vor detine bancnote sau monede vechi le vor putea preschimba in ianuarie la orice institutie de credit. Incepand de luni, leii vechi isi vor pierde puterea circulatorie.
De la 1 ianuarie, majoritatea magazinelor din oras nu mai accepta plata cu moneda veche, sucursala BNR nu mai are casierii de ani buni, iar unele banci fac astfel de servicii doar pentru clientii fideli.
La cinci ani de la introducerea in circulatie a monedei unice europene, cetatenii statelor care au adoptat euro in locul fostelor monede nationale se simt frustrati de diminuarea puterii lor de cumparare.
Cu toate ca bancherii recomanda ca imprumutul sa se faca in moneda in care clientul este remunerat, doljenii prefera creditele imobiliare in valuta. Indiferent de moneda aleasa, suma de rambursat poate fi de pana la trei ori mai mare decat suma imprumutata.
Leul s-a apreciat ieri fata de moneda europeana, ajungand la nivelul de acum patru ani si jumatate. Euro a fost cotat ieri de Banca Nationla a Romaniei la 3,3060 lei, inregistrand cel mai mic nivel din octombrie 2002.
Dupa o crestere considerabila a pretului la locuinte, la începutul anului, costurile din piata imobiliara din Craiova înregistreaza o usoara scadere.Înca din luna noiembrie a anului trecut, preturile au cunoscut un ritm constant de crestere, astfel încât în primele patru luni de dupa aderare se putea deja vorbi de costuri cu 50% mai mari ale locuintelor în Craiova.
Exportatorii români au de suferit de pe urma aprecierii puternice a leului în raport cu euro. Ei vând ieftin si cumpara scump de pe piata interna.
Potrivit estimarilor analistilor East Capital, moneda nationala se va aprecia "considerabil" pe termen lung, insa pe termen scurt ar putea exista anumite fluctuatii. East Capital este o societate de administrare a fondurilor deschise de investitii, specializata in pietele est-europene.
Specialistii spun ca acestia nu ar trebui înca sa intre în panica.În ultimele zile, cursul de schimb al monedei europene a crescut cu peste sase bani.
Luam de la banci mai multi bani daca ne împrumutam în franci elvetieni, dar am putea returna mult mai mult din cauza riscului valutar mare al acestei monede.
google-analytics.com