Cautare

327 de rezultate pentru "eminescu" (3.16 secunde)
Biletele pot fi gasite online pe www.iabilet.ro , www.Myticket.ro, www.Bilete.ro, www.Biletoo.ro si www.Eventim.ro si in toate punctele fizice clasice de vanzare din toata tara (magazinele Diverta din toata tara, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Libraria Mihai Eminescu din Bucuresti, Magazinele Orange, Vodafone si Germanos, librariile Humanitas si Carturesti, magazinele InMedio, oficiile Postei Romane, Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Librariile Adevarul, Librarium si Eminescu si la Palatul National al Copiilor).
8 Decembrie 2014 - Campulung Muscel (Casa de Cultura) - ora 17.00 - Pitesti (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 9 Decembrie 2014 - Buzau (Sala Consiliului Judetean) - ora 17.00 - Ploiesti (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 10 Decembrie 2014 - Slobozia (Casa de Cultura) - ora 17.00 - Constanta (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 11 Decembrie 2014 - Braila (Casa Tineretului) - ora 17.00 - Galati (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.00 12 Decembrie 2014 - Focsani (Teatrul Municipal) - ora 17.00 - Bacau (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 13 Decembrie 2014 - Botosani (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 17.00 - Suceava (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 14 Decembrie 2014 - Brasov (Sala Patria) - ora 20.00 15 Decembrie 2014 - Bucuresti (Sala Palatului) - ora 20.00 16 Decembrie 2014 - Alba Iulia (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 17.00 - Cugir (Casa de Cultura) - ora 20.30 17 Decembrie 2014 - Cluj Napoca (Casa de Cultura a Studentilor) - ora 20.00 18 Decembrie 2014 - Arad (Sala Liceului Mihai Eminescu) - ora 17.00 - Timisoara (Opera Romana) - ora 20.30 22 Decembrie 2014 - Roman (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 17.00 - Iasi (Opera Nationala Romana) - ora 20.30 23 Decembrie 2014 - Vaslui (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 17.00 - Iasi (Opera Nationala Romana) - ora 20.30 Pentru romani, turneul din aceasta iarna este o invitatie a Dascalului de colinde” (cum a fost supranumit Stefan Hrusca de catre poetul George Tarnea) sa pretuiasca valorile si traditiile autentice.
Cristina Ioana Avram, o tanara de 16 ani, eleva in clasa a IX-a la Colegiul National Mihai Eminescu din Oradea, face portrete superbe. ... Alexandru Ioan Cuza si Elena, Eminescu si Veronica Micle, Monalisa, Mos Ion Roata, dar si cel al cantaretului C.R.B.L.
Fostul decan al Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice din Universitatea Politehnica, Bucuresti, Gheorghe Amza, va lansa miercuri, 11.01.2017, de la ora 17.00, la Libraria Mihai Eminescu, un nou volum de poezii intitulat:
Miercuri, 11 ianuarie 2017, la libraria Mihai Eminescu din Bucuresti, a avut loc lansarea volumului de poezii Libertate ucisa de Gheorghe Amza, in prezenta unui numeros public.
La libraria Mihai Eminescu are loc,astazi, lansarea celui de-al treilea volum de poezii scrise de Gheorghe Amza. Daca in primele volume, autorul a descris mai mult perioada grea prin care a trecut in timpul inchisorii, in cel de-al treilea volum isi exprima trairile de dupa.
Pe 29 si 30 mai, se va juca spectacolul Sarea in bucate al Teatrului National Mihai Eminescu din Timisoara.
Lope de Vega si Miguel de Cervantes (Madrid), Tomas Morales , Domingo Rivero, Benito Perez Galdos (Las Palmas de Gran Canaria) Luciano Pavarotti (Toscana, Italia), Jose Saramago ( Portugalia), Blas de Otero ( Bilbao), Mihai Eminescu( Ploiesti, Romania), George Bacovia, Panait Istrati (Bucuresti, Romania), Nikos Kazantzakis (Grecia), Vicente Blasco Ibanez (Valencia, Spania), Pablo Picasso (Malaga) etc.
Dincolo de traditia iesirilor la iarba verde in aceasta zi libera, trebuie sa ne amintim ca 1 Mai este ziua in care sarbatorim munca si pe cei care muncesc, care isi castiga traiul in mod cinstit, pe cei harnici, pe cei care prin munca lor de zi cu zi fac ca Romania sa fie mai bogata, deoarece asa cum spunea Mihai Eminescu:
Si-a adus aminte omul de Eminescu! ... Si-apoi, ce atata Eminescu si poezie, cand in ultimii ani educatia copiilor nostri a fost sabotata, in mod repetat.
(Nu l-as aminti deloc pe Eminescu; ... Eminescu este sufletul neamului nostru; e prea mare ca sa-l punem in vitrina; nici n-ar incapea.
Zeci de angajati ai RAJ "Ap ", dar si salariati ai Prefecturii, Sistemului de Gospodarire a Apelor, Directiei Generale a Finantelor Publice, Agentiei pentru Protectia Mediului, sefi de spitale, angajati ai Bibliotecii Judetene "Mihai Eminescu ", au fost prezenti in parcare.
Petru Andea: Permiteti-mi sa incep parafrazand pe marele Eminescu, spunand ca astazi dezbatem o motiune “simpla, dupa vorba, dupa port“.
Preocupat de soarta culturii Presedintele a mentionat, totodata, lansarea pe parcursul acestui ultim mandat al sau in fruntea statului a dezbaterii in legatura cu soarta culturii romanesti - cele cinci forumuri culturale regionale si crearea Institutului Cultural Roman - pentru a da o anumita structura organizatorica acestei actiuni, precum si consacrarea anilor din urma unor mari personalitati ale Romaniei - anul Eminescu, Brancusi, Stefan cel Mare, iar anul viitor - anul Enescu.
Peste 100 de liberali din municipiu si teritoriu s-au strins simbata la prinz la Teatrul "Mihai Eminescu ", avind convingerea ca au fost chemati pentru nominalizarea noului prefect.
Un reprezentant al PSD a citit in parlament textul Motiunii de cenzura, intitulata "OPRITI GENOCIDUL SOCIAL!". Puteti citi in continuare a opta parte a Motiunii, al carei Moto este din Mihai Eminescu:
Un reprezentant al PSD a citit in parlament textul Motiunii de cenzura, intitulata "OPRITI GENOCIDUL SOCIAL!". Puteti citi in continuare a sasea parte a Motiunii, al carei Moto este din Mihai Eminescu:
El a afirmat ca printre obiectele pe care doreste sa le vanda se afla un document autograf Constantin Brancoveanu, din anul 1696, ultimele 80 de pagini scrise de Nicolae Iorga si texte scrise si semnate de Mihai Eminescu.
• Membrul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) Dan Grigore a primit premiul "Bodyguardul culturii romane" "Se acorda garantului interesului public in audiovizual, care a decretat o Fatwa impotriva Radio ZU si Radio 21, pentru o parodie a poeziilor lui Eminescu.
A 11-a editie a Festivalului Internațional de Blues de la Sighisoara se va desfasura in sala de spectacole Mihai Eminescu, pe parcursul a doua seri, in perioada 25 si 26 Martie 2016, cu doua concerte pe seara, a cate 80 de minute, prezentate de Berti Barbera.
google-analytics.com