Cautare

6361 de rezultate pentru "drept" (3.84 secunde)
Un nou pact pentru statul de drept?.Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Gandire stramba despre statul de drept (Autor: ... - Stabilitatea si securitatea interna ale Romaniei sunt posibile numai intr-un stat de drept si cu o justitie independenta, a afirmat acesta in fata CSM.
Statul de drept. ... Din 2004, cand domnul Traian Basescu a castigat mandatul de presedinte al Romaniei, am fost martorii unor asa-zise reforme fundamendale in domeniul justitiei si al statului de drept.
"Un presedinte iresponsabil mai da o lovitura statului de drept" Dictionarul juridic spune ca notiunea statului de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Programul finantat de Uniunea Europeana, "Intarirea capacitatii Administrative", are drept scop imbunatatirea performantelor administrative si de management ale universitatilor si institutiilor de CD publice. ... Primul este "Promovarea culturii antreprenoriale", care are drept scop dezvoltarea competentelor antreprenoriale si manageriale pentru a genera un numar crescut de afaceri.
Cel de-al treilea colegiu pentru Camera Deputatilor este format din localitatile Mioveni, Titesti, Davidesti, Hartiesti, Boteni, Vulturesti, Stalpeni, Balilesti, Vladesti, Mihaesti, Schitu Golesti, Mioarele, Poienari de Muscel, Valea Mare Pravat si Godeni, cu 69.452 persoane cu drept de vot.
Listele electorale permanente cuprind doar alegatorii cu domiciliul in Romania, ceea ce, evident, nu inseamna ca doar alegatorii cu domiciliul in Romania, deci alegatorii din listele electorale permanente au drept de vot. Toti cetatenii romani, cu exceptiile prevazute de lege, au drept de vot.
Curtea Constitutionala doar a constatat ca este indeplinita conditia ca revizuirea sa nu suprime, afecteze, restranga vreun drept fundamental recunoscut in Constitutie, intrucat explicitarea ce se doreste a fi adusa prin revizuire corespunde sensului originar al textului constitutional.
Mama sa, al carei bunic, Nicolae Basilescu a fost decanul Facultatii de Drept Bucuresti in perioada interbelica si care primise, acasa, o educatie aleasa, a fost obligata sa fie femeie de serviciu si muncitor necalificat ani de zile in fabricile comuniste.
Ca urmare a evenimentelor din iulie - august, Romania este pusa sub semnul intrebarii ca stat de drept. ... Toate acestea au facut ca Romania sa fie suspectata ca nu-si mai mentine valorile de drept.
"A fost lovitura de stat, a fost atacat statul de drept, au plecat investitorii, a scazut leul" si cate nu spune Basescu, cand de fapt obsesia lui este cu totul alta.
In data de 29 noiembrie 2010, ca urmare a propunerii facuta de dumneavoastra, in calitate de ministru de interne, presedintele Traian Basescu l-a avansat chestor de politie pe seful Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, Ion Handra, despre care se afirma ca protejeaza contrabanda cu tigari de care nu sunteti strain si care este cunoscut drept un apropiat al dumneavoastra si al primartului municipiului Arad, Gheorghe Falca, fiind cei care l-ati promovat in aceasta functie.
Durata acordului petrolier este de 30 de ani de la data intrarii in vigoare, cu drept de prelungire cu pana la 15 ani.
Directorul CURS, Catalin Stoica, pune scaderea lui Traian Basescu pe seama faptului ca a fost perceput de romani drept cel care a generat criza politica peste criza economica.
De asemenea, presedintele a subliniat ca majoritatea politicienilor nu inteleg functionarea statului de drept. ... Urmarea evenimentelor din lunile iulie - august, Romania este pusa sub semnul intrebarii ca stat de drept. - Romania este supectata ca nu-si mai mentine valorile satului de drept si cele europene.
Ba poate ati si ras de vreunul atunci cand l-ati vazut ca sta drept, cu ambele maini pe volan. ... • in primul rand, cel mai important aspect, trebuie sa stai drept! Da, drept, cu spatarul scaunul in asa fel incat sa stai drept.
Drept la replica. ... As face o solicitare celor care sunt in drept sa faca niste difuzoare mai bune acolo sau nu stiu ce se intampla ca in partea aceea (arata in partea stanga a salii) aproape ca nu exista.
Pentru o opinie pertinenta in materie, dupa ce vom afla solutia Curtii Constitutionale, vom initia - daca va fi cazul - sesizarea Comisiei de la Venetia, un organism al Consiliului Europei cu rol consultativ specializat in chestiuni constitutionale si de protectie a statului de drept".
Romania este singura tara din grupul sau regional (denumit UE+, care include statele UE plus Islanda, Norvegia, Elvetia si Israel) indica in proportie atat de mare parlamentul drept cea mai corupta institutie, Lituania si Israelul inregistrand 23% pareri negative, Bulgaria - 21%, Cehia - 12%, iar restul tarilor europene - sub 10%.
Pentru a li se asigura acest drept, la sediul IPJ Dolj a fost amenajata o cabina de vot, iar pana la ora 9.30, toate persoanele arestate preventiv care au dorit si-au exprimat dreptul de vot.
google-analytics.com