Cautare

31 de rezultate pentru "confesion" (3.05 secunde)
Liderii Aliantei D.A. au avut ieri de dimineata o intalnire pentru a pune la punct si ultimele detalii inainte de a merge la Cotroceni.
Forumul Civic al Romanilor din Covasna si Harghita cere autoritatilor statului sa intervina ferm pentru stoparea "actiunilor separatiste pe criterii etnice" si face apel catre maghiari sa nu se lase antrenati "intr-o aventura periculoasa care poate duce la confruntari, distrugeri, suferinte si moarte".
Alegatorii europeni nu par a fi prea incantati de reunificarea istorica a Europei. Britanicii sunt foarte sceptici cu privire la extinderea UE, iar ultimul eurobarometru arata ca peste jumatate dintre cetatenii europeni sustin procesul de extindere, in timp ce 13 la suta sunt indecisi.
Executia lui Saddam Hussein, cu putin timp inainte de sarbatoarea Eid al-Adha, efectuata de calai siiti mascati care l-au batjocorit, a realimentat temerile arabilor sunniti potrivit carora Guvernul irakian este condus de siiti razbunatori sustinuti de Iran.
Presedintele american George W. Bush nu a mai dat dovada de vehementa in discursul sau anual despre Starea Natiunii, vizibil slabit din punct de vedere politic, au apreciat analistii americani.
Episcopul reformat de Piatra Craiului, László Tökés, presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, si-a anuntat oficial candidatura ca independent la Parlamentul European, sub sloganul "De la Timisoara la Bruxelles".
Asociatia "Solidaritatea pentru libertatea de constiinta" avertizeaza ca va ataca in instanta orice act prin care autoritatile statului vor acorda fonduri pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului.
Presedintele Partidului Alternativa Ecologista din Romania (PAER), Ion Stefan, a depistat o noua neregula in ce priveste o parte dintre romani.
Chiar daca Sfanta Maria Mica a fost la inceputul saptamanii, reprezentantii PSD au organizat miercuri balul devenit deja traditional in sanul partidului.
Un nou conflict confesional tulbura viata comunitatii din Oradea. Atacurile dure ale episcopului Tõkés László la adresa Episcopiei Ortodoxe au gasit un raspuns pe masura.
Ministerul irakian de Interne a demis aproximativ 62. 000 de functionari pentru fapte de coruptie din 2006 si pana in prezent, adica peste 10% dintre angajatii sai, afirma ministrul Jawad Bolani (foto).
La 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia adopta Rezolutiunea care confintea unirea tuturor romanilor din Transilvania si Banat cu Romania, creandu-se astfel pentru prima data Ramania, asa cum o cunoastem noi astazi.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis astazi obiectia de neconstitutionalitate formulata de Traian Basescu in legatura cu legea lui Petru Filip si Catalin Croitoru privind universitatile private, informeaza NewsIn.
Parisul este capitala mondiala a luptei contra terorismului duminica, printr-o reuniune internationala si un mars republican la care participa peste un milion de persoane, intre care zeci de lideri straini, dupa atentatele comise de trei jihadisti si soldate cu 17 morti, relateaza AFP.
Senatorul Marcel BUJOR a sustinut o declaratie politica intitulata: Adunarea Popoarelor din Kazahstan - Modelul unitatiim si armoniei interetnice. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Guvernul blocheaza si pe acest an tichetele de masa, tichetele cadou, primele, cupoanele sociale pentru elevi, acordarea a 500 de euro pentru educatia permanenta a fiecarui nou-nascut si ingheata o serie de indemnizatii sociale.
Jurnalul National: "Statul roman nu este un stat laic", sustine secretarul de stat Victor Opaschi (Autor: Eliza Popa) Toate textele legislative definesc statul roman ca fiind neutru din punct de vedere religios, nu laic, explica acesta Este secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte.
Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata: 30 Noiembrie - zi importanta pentru intreg Poporul Ortodox. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
AmosNews:
Un analist politic de la Chisinau descifreaza problemele geopolitice interne ale Ucrainei Sursa: Blogul Moldovlah. A. Savin, analist politic, Chisinau Problemele geopolitice interne ale Ucrainei (continuare) Rolul minoritatilor Ucraina este un exemplu clasic de tara, in care o minoritate confesionala activa (galitienii-uniati) domina net scena politica.
google-analytics.com