Cautare

267 de rezultate pentru "sarbatoarea" (6.82 secunde)
Sarbatoarea este cunoscuta in popor si sub denumirea de Ispas, de la cuvantul de origine slavona Supasu, care inseamna Mantuitorul. ... Este sarbatoarea in care Biserica face amintire in fiecare an de ultimul eveniment din viata pamanteana a Mantuitorului.
Daca perioada de pregatire pentru sarbatoarea Invierii Domnului dureaza sapte saptamani, perioada de mare bucurie pascala dureaza tot sapte saptamani, de la Pasti pana la Cincizecime sau Rusalii, numita si Duminica Mare.
Primaria municipiului Calarasi impreuna cu Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi invita calarasenii la "Sarbatoarea Dunarii", duminica,17 august, in Parcul Central, Parcul Dumbrava si pe bratul Borcea.
Sarbatoarea Invierii Domnului este cunoscuta sub denumirea de Sfintele Pasti. ... La evrei, cuvantul Pascha (pesah) insemna trecere si era mostenit de acestia de la egipteni, indicand sarbatoarea anuala a azimilor in amintirea trecerii evreilor prin Marea Rosie si a eliberarii lor din robia Egiptului (Iesire XII, 27).
Mesaje si urari de Paste, numai bune de trimis rudelor si prietenilor A mai ramas putin timp pana la Sarbatoarea Invierii Domnului, cand milioane de mesaje sunt trimise rudelor si prietenilor.
Sarbatoarea Mucenicilor este cea mai populara sarbatoare a primaverii, inainte de sarbatoarea Pastelui. ... Sarbatoarea mucenicilor marcheaza inceputul anului agrar, considerat un hotar intre iarna si vara, intre zilele reci specifice babei Dochia si vremea calduroasa din zilele Mosilor.
Sarbatoarea Narciselor de la Harghita In fiecare primavara, campiile din Harghita se transforma intr-un tablou impresionist, fiind acoperite de un covor dens de narcise salbatice. Sarbatoarea Narciselor este un eveniment care marcheaza acest spectacol natural unic.
Cum a devenit 10 Mai Sarbatoarea Nationala a romanilor Ziua de 10 Mai a ramas intiparita in traditia romanilor ca Sarbatoare Nationala odata cu venirea pe tronul Romaniei a lui Carol I, in 1866.
Sarbatoarea incepe in seara zilei de 31 octombrie si se incheie a doua zi. Halloween isi are originile pagane in sarbatoarea celtica Samhain, celebrata in Antichitate in Anglia si Irlanda, pentru a marca sosirea Anului Nou celtic. ... Riturile pagane au influentat sarbatoarea crestina din ajunul Zilei Tuturor Sfintilor.
Targuri cu preparate traditionale din peste, prezentarea artei culinare specifice Deltei Dunarii, concerte de muzica sacra si folclorica, piese de teatru pentru copii, atelierele de creatie pentru olarit, incondeierea oualor sau pictura icoanelor sunt pregatite in Capitala de Sarbatoarea Floriilor.
14 iulie, Ziua Nationala a Frantei, o sarbatoare cu valoare europeana Instaurata in anul 1880, Ziua nationala a Frantei celebreaza cele doua evenimente care au marcat istoria sa moderna, inceputul Revolutiei Franceze prin caderea Bastiliei si Sarbatoarea Federatiei.
- Viceprimarul orasului Bacau, Constantin Scripat, care urma sa participe la sarbatoarea orasului Chisinau, este intors de la punctul moldovenesc de trecere a frontierei Leuseni, fara a i se oferi vreo explicatie.
Puratos Romania, lider pe piata ingredientelor de brutarie, patiserie si ciocolaterie, readuce painea la loc de cinste pe mesele romanilor in cadrul evenimentului "Sarbatoarea Painii".
GOOGLE a celebrat sarbatoarea de pe 31 NOIEMBRIE prin 6 DOODLE-URI ANIMATE HALLOWEEN 2014. Google a celebrat vineri sarbatoarea de Halloween, prin 6 "doodle-uri" animate, care au inlocuit logo-ul obisnuit al motorului de cautare.
Sarbatoarea este specifica zonei de sud a tarii (Oltenia, Muntenia si partial Dobrogea). ... In Ardealul de sud-vest (de pilda, in zona Orastiei),Dragobetelui ii corespunde sarbatoarea Popelnicului. ... Sarbatoarea dragostei era socotita de bun augur pentru treburile marunte, insa nu si pentru cele mai importante.
Avand in vedere ca ei n-au imprumutat aproape nimic de la ortodocsi dupa despartirea lor de Biserica Ecumenica, inseamna ca sarbatoarea era cunoscuta si inainte de aceasta despartire. ... In Apus, sarbatoarea este adoptata in timpul papei Serghie I (687-701).
sarbatoarea are in originile sale - daca trecem de etapa ebraica "pesah" - si acea azimioara numita pasca (dupa opinia etnologului Simion Florea Marian;
Santamaria Mare, sarbatoarea care marcheaza sfarsitul verii Adormirea Maicii Domnului sau Santamaria Mare, una dintre marile sarbatori ale bisericii crestine, praznuita in 15 august, marcheaza trecerea de la vara la toamna si este, totodata, Ziua Marinei, Sfanta Maria fiind ocrotitoarea marinarilor.
Toti se vor bucura de sarbatoarea La Posada de origine Mexicana, de Santa Lucia, provenind din Suedia, de Diwali, sarbatoarea luminii in India, descrieri ale Ramadanului cu frumoasele felinare, sarbatoarea Presepio din Italia, Menorah si pomul dorintelor din Israel, lumanarile de advent din Germania, un imens pom de Craciun ridicat de reprezentantii SUA si Canada.
Toti se vor bucura de sarbatoarea La Posada de origine mexicana, de Santa Lucia provenind din Suedia, de Diwali, sarbatoarea luminii in India, descrieri ale Ramadanlui cu frumoasele felinare, sarbatoarea Presepio din Italia, Menorah si pomul dorintelor din Israel, lumanarile de advent din Germania, un imens pom de Craciun ridicat de reprezentantii SUA si Canada.
google-analytics.com