Cautare

284 de rezultate pentru "tutun" (3.41 secunde)
Astfel, peste o treime din importuri reprezinta cantitati de carne de porc, zahar si tigari si tutun. In topul importurilor se afla carnea de porc, livrarile catre Romania totalizand anul trecut circa 328 de milioane de euro, fata de 314 milioane de euro in 2005.
nerespectarea prevederilor Legii 349/ 2002, privind prevenirea consumului produselor din tutun; prestarea de servicii de alimentatie publica de tip bar fara a se afisa preturile produselor expuse la vanzare.
tutun de fumat - 1 kg; B. Bauturi alcoolice: bauturi spirtoase - 10 litri; produse intermediare - 20 de litri;
La fel, in cadrul marfurilor nealimentare, cresteri semnificative s-au inregistrat la tutun si tigari (1,2). Scaderi de preturi au avut insa combustibilii (minus 1,2%), medicamentele (minus 0,6%), produsele cultural sportive (minus 0,2%).
Au reinceput controalele in discoteci, baruri si restaurante Inspectorii OJPC au reinceput controalele la baruri, restaurante, bodegi etc., pentru a verifica existenta spatiilor delimitate pentru nefumatori. Controlul are loc in baza Legii 349 privind combaterea efectelor consumului de produse din tutun.
Tot luna trecuta, comisarii GF au aplicat amenzi in valoare de 4,4 miliarde de lei vechi pentru comercializarea ilegala a produselor din tutun si au confiscat produse in valoare 500 de milioane de lei vechi.
Pentru inceput, magazinul va avea 200 de angajati, o oferta de 1.250 de articole - fructe, legume, carne proaspata, mezeluri, produse lactate, produse congelate, alimente de baza, bauturi, tutun, cosmetice si detergenti, produse de uz casnic.
Certificatul de amanare nu se elibereaza insa pentru importurile de marfuri accizabile, cum ar fi produsele petroliere, alcoolul sau produsele din tutun.
Sistemul de accizare a produselor din tutun in spatiul UE, bazat pe pretul de vanzare a celei mai populare marci de tigari, ar putea fi modificat.
O scadere fata de luna precedenta a existat doar in activitatea de fabricare a produselor din tutun, determinata de acordarea de prime in februarie.
Declaratia a fost facuta, astazi, in cadul conferintei Euromonitor - "Comertul ilicit cu produse de tutun". "50% din piata ilegala (de tigarete - n.red.) are ca sursa margazinele duty-free", a declarat Dan Valentin Fatuloiu, Inspectorul General al Politiei Romane.
Si asta prin faptul ca "35% din incasarile provenite din acciza la tutun si alcool ajung la Ministerul Sanatatii", explica Lazar.
Declaratia ii apartine presedintelui Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (Agrostar), Stefan Nicolae. Acesta sustine ca, din cauza scandalurilor politice care ocupa zilnic agenda publica, tara noastra va pierde anul acesta trei miliarde de euro, suma reprezentand fondurile neaccesate alocate de UE, Romaniei.
„Firmele din domeniul produselor accizabile (tigari, tutun, cafea, petrol) intra în indicatorul de risc pentru evaziune fiscala. 90% din aceste firme sunt corecte si nu fac evaziune.
Economia rurala se specializeaza in general pe viticultura, horticultura, productia de tutun, legumicultura, cresterea animalelor si sericicultura. Principalele culturi tehnice sunt bumbacul, tutunul, ceaiul.
Verificam în special produsele din alcool si tutun. La acestea urmarim daca sunt timbrate, precum si actele de provenienta“, a afirmat Stefan Marinescu, sef serviciu produse accizate si tranzit.
Astfel, romanii au cheltuit mai mult pe marfurile nealimentare, cu o crestere a vanzarilor de peste 10,6%, si mai putin pe cele alimentare, bauturi si tutun, care au crescut doar cu 4,7%, informeaza INS.
Producatorii de tutun sunt dispusi sa sprijine initiativa, daca vor avea la dispozitie suficient timp pentru a se adapta la noua legislatie.
Produsele alimentare, bauturi si tutun au consemnat o crestere de 14,2%, iar produsele nealimentare un avans de 9,5%.
Totodata, preturile de consum au crescut in iulie cu 0,29%, fata de 0,14% in iunie, influentate de scumpirile inregistrate la alimente si produse din tutun, iar rata inflatiei din ultimele 12 luni a revenit la 4%, punctul central al tintei stabilite pentru acest an de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
google-analytics.com