Cautare

284 de rezultate pentru "tutun" (7.38 secunde)
Vladescu preciza si ca va lua masuri pentru a reduce evaziunea fiscala din domeniile alcool, tutun, produse petroliere si jocuri de noroc.
Premierul a aratat ca evaziunea fiscala se manifesta atat prin datoriile bugetare neachitate si cele aproximativ un milion de locuri de munca neinregistrate de catre diferite firme, cat si prin actele de contrabanda cu alcool, tutun sau produse petroliere.
Patronatul alcoolului stabileste valoarea de referinta De la 1 iulie 2006, vom plati accize mai mari pentru alcool etilic, oricare dintre produsele din tutun, benzina cu plumb, pacura, gaz natural utilizat ca si combustibil pentru motor si electricitate.
„Tot ce va pot spune este ca, de la 1 ianuarie 2006, produsele din tutun si alcool vor costa mai mult.
Cele mai bine platite industrii vor fi petrol si gaze, tutun, banci, intermedieri financiare, transporturi aeriene, tehnologia informatiei, produse farmaceutice.
Pe langa alcool, tutun imbracaminte, cosmetice, elemente de telecomunicatii mobile, mai grav este ca se falsifica produse cum ar fi medicamentele.
Mai precis, este vorba, pe de-o parte, de cresteri de nivel la accizele la tutun, benzina, pacura, alcool si energie, conform intelegerii cu Uniunea Europeana, de la 1 iulie 2006, dar si de “debutul” accizarii unor noi produse, cum ar fi armele de vinatoare sau motoarele destinate iahturilor, masuri ce vor fi aplicate chiar de la inceputul anului viitor.
15 milioane de lei pe hectarul de sfecla-de-zahar Se vor plati 15 milioane de lei vechi lei pe hectar la sfecla de zahar si la orez, 18 milioane de lei pe hectar la tutun si 9 milioane de lei pe hectar la plante textile.
In urma cu doua zile, primul- ministru a adaugat ca proiectul de modificare a Codului Fiscal va fi aprobat de Guvern dupa consultarile ministrului Finantelor, programate pentru urmatoarele zile, cu comisarii europeni asupra taxelor si accizelor care urmeaza sa fie introduse la alcool si tutun.
Potrivit MFP, in a doua jumatate a lui 2006, urmeaza sa fie majorate si accizele la tutun, electricitate si combustibili.
Asa se face ca la capitolul Fondul National de Sanatate, din cadrul pachetului de legi amintit, se spune ca "in scopul combaterii consumului excesiv de produse din tutun si bauturi alcoolice, altele decat vinul si berea, prevazute in prezenta lege, precum si pentru finantarea cheltuielilor de sanatate, se constituie, potrivit prezentei legi, Fondul National de Sanatate".
Introducerea de catre Guvern a noi taxe, cum ar fi accizele pentru alcool si tutun, prin alte acte normative decat Codul Fiscal, este contestata cu vehementa de catre Uniunea Generala a Industriasilor din Romania-1903 (UGIR-1903).
Compania Nationala "Imprimeria Nationala" SA (CNIN) incearca ca prin mijloacele pe care le are la dispozitie sa limiteze evaziunea prin promovarea mijloacelor de identificare a marcajelor false si a noilor marcaje securizate pentru produsele din alcool, tutun si din industria lemnului.
Trei indivizi cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani au navalit sambata in redactia ziarului nostru, nu pentru a ne ura "La multi ani!", ci pentru a-i da o lectie redactorului care a dezvaluit preocuparile infractionale ale lui Cristian Liciu si Gabriel Dorin Iosif, doi dintre cei 12 mari traficanti de tutun netimbrat ai Constantei.
In opinia sa, autoritatile nu se pot lupta eficient cu fenomenul evaziunii, in domeniul comertului cu tutun, pentru ca tigarile nu sunt aduse in tara cu camioanele, ci cu sacosa.
De altfel, in cazul in care legea va trece de Curtea Constitutionala fara sa fie amendata, vor urma scumpiri la tutun si la alcool.
automobile, motociclete, ambarcatiuni si aparate de zbor, mobilier si decoratiuni interioare, cristale, imobiliare, imbracaminte, incaltaminte, cosmetice-parfumerie, ceasuri, electronice, electrocasnice, computere, bauturi alcoolice si nealcoolice, tutun, delicatese culinare, antichitati, obiecte de arta etc.
Astfel, atunci cand antrepozitarul autorizat solicita banderole pentru produsele alcoolice sau timbre pentru produsele din tutun, va trebui sa depuna o cerere si o garantie la autoritatea fiscala.
Ministerul Finantelor a dat publicitatii un proiect legislativ care prevede majorarea, incepand cu 1 iulie, a accizelor la tutun, alcool, gaze si electricitate.
Aceleasi surse precizeaza ca acest tip de taxare pune in pericol realizarea cotei de tutun romanesc negociata cu UE. Mai mult, nivelul de 95%, propus in Proiectul de modificare a Codului Fiscal, este inadecvat puterii de cumparare a consumatorilor si conditiilor pietei romanesti.
google-analytics.com