Cautare

284 de rezultate pentru "tutun" (5.64 secunde)
Costurile sunt totusi mai mici decat la produsele concurente, dupa cum a explicat Dan Florin Tutun, consilier clientela persoane juridice, acesta mentionand ca toti cei interesati pot obtine mai multe informatii de la punctele de consiliere bancara ale BRD.
Romanii au consumat anul trecut marfuri si servicii in valoare de 200 de miliarde de lei, iar cea mai importanta crestere, comparativ cu 2005, a fost inregistrata in sectorul alimentar, bauturi si tutun, anunta Institutul National de Statistica (INS).
Producatorii agricoli ar putea primi in acest an 600 lei pe tona de legume produse in sera, 800 lei pe tona de ciuperci cultivate in spatii climatizate si 350 lei pe tona de tomate destinate industrializarii, in timp ce cultivatorilor de tutun nu li se va mai acorda niciun fel de subventie.
Exista psihologii care sustin ca efectul asupra sanatatii mintale a populatiei va fi devastator pentru ca oamenii ar putea sa faca o obsesie cu ideea boliilor provocate de tutun.De la 1 Ianuarie 2009, avertismentele vor fi tiparite si pe ambalajele celorlalte produse din tutun, cu excetia trabucurilor ambalate la bucata.Conform statisticilor, in fiecare minut, 6 oameni mor, in lume, din cauza tutunului si situatia s-ar putea inrautati pe parcurs din cauza faptului ca tinerii se apuca de fumat de la varste din ce in ce mai fragede.
Reduceri pe linie si la contribuabilii mijlocii Scaderi puternice s-au resimtit si pe pietele producatorilor de tutun si produse din tutun, ca si pe cea a fabricantilor de bauturi, 13%, respectiv 9%.
Ca urmare, deficitul comercial al Romaniei a scazut cu 60,8%, la 1,996 miliarde de euro.In primele trei luni din acest an, exporturile Romaniei catre celelalte 26 de state din UE au scazut cu 15% fata de aceeasi perioada din 2008, pana la 4,92 miliarde de euro, iar importurile catre restul tarilor din blocul comunitar s-au redus cu 32,8%, pana la 6,3 miliarde de euro.Romania a livrat catre statele din afara UE marfuri in valoare de 1,64 miliarde de euro, cu 30,2% mai putin decat in ianuarie-martie 2008, si a importat cu 41,7% mai putin, de 2,25 miliarde de euro.Masinile si echipamentele de transport au avut in continuare cea mai mare pondere in exporturile romanesti, de 40,6%, fiind urmate de combustibili (6,5%), produse agroalimentare, bauturi si tutun (5,7%), materii prime si materiale (5,3%) si produse chimice si conexe (4,1%).
In schimb, vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au urcat cu 0,5% fata de aceeasi luna din 2008.
Liderul CN al PSD a adaugat ca Romania are cea mai mare inflatie din Europa, de 8,4%, care, din punctul sau de vedere, nu se va ameliora prea mult, pentru ca disparitia efectului de baza al introducerii TVA din iulie 2010 este contrabalansata in iulie 2011 de cresterile de preturi la gaze, cafea si tutun, ca urmare a cresterii accizelor la tutun si cafea si a majorarii pretului la gaze cu 10% in cadrul procesului de liberalizare a acestor preturi.
energie, alcool, tutun, cafea, benzina, motorina etc. Acciza la tutun ramane aceeasi pana in iulie 2012. Ramane de vazut ce se va intampla dupa aceasta data.
Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar si-a deschis recent o filiala in judetul Dolj.
Un sold excedent la export se consemneaza si la bauturi si tutun. Astfel, in perioada analizata mai sus, adera octombrie 2013-octombrie 2014, veniturile din soldul excedent la bauturi si tutun se radica la 211,8 milioane de lei.
Fumatul le distruge abilitatea de a percepe corect gustul bauturii, din cauza chimicalelor toxice din tutun care le afecteaza papilele gustative.
MAGDA MARINCOVICI) Anual, in lume, 6 milioane de persoane mor din cauza tabagismului Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda cresterea taxelor la produsele de tutun pentru a descuraja tababismul si a reduce riscul ca noi consumatori sa devina dependenti de acest viciu.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca infectiile bucale cu human papilloma virus (HPV 16) sunt mai frecvente la persoanele care fumeaza sau mesteca tutun.
- Totusi, nivelele consumului de alcool, tutun si al obezitatii sunt alarmante, estimeaza OMS. Regiunea europeana OMS inregistreaza cotele cele mai ridicate din lume in privinta consumului de alcool si tutun.
Compania Hofigal a experimentat clinic, apoi a validat si brevetat produsul fitoterapeutic Tutun-Stop, care poate deveni aliatul celor ce doresc sa scape de acest inamic public.
Ultima isprava de acest gen e de zilele trecute, cand a declarat la o dezbatere pe teme economice ca ar trebui majorate accizele la tutun si alcool, sumele rezultate urmand sa fie distribuite catre fondul de sanatate. ... Parca ar fi prima data cand cresc accizele la tutun si alcool!
Ultima isprava de acest gen e de zilele trecute, cand a declarat la o dezbatere pe teme economice ca ar trebui majorate accizele la tutun si alcool, sumele rezultate urmand sa fie distribuite catre fondul de sanatate. ... Parca ar fi prima data cand cresc accizele la tutun si alcool!
Se platesc accize pe carburanti (pe luxul de a-ti permite sa consumi din resursele neregenerabile ale solului), se platesc accize pe tutun (pe luxul de a-ti permite, constient, sa iti degradezi starea de sanatate, pentru ca ulterior, personal si impreuna cu statul, sa consumi din sumele alocate refacerii sanatatii), iar exemplele pot continua.
406% numarul infractiunilor comise in domeniul producerii si comercializarii tutunului si produselor din tutun.
google-analytics.com