Cautare

284 de rezultate pentru "tutun" (3.14 secunde)
Directiva europeana care reglementeaza produsele din tutun (2014/40) prevede clar ca pentru asigurarea unui nivel inalt de protectie a sanatatii, in special pentru tineri, statele membre ar trebui sa impiedice vanzarile de astfel de produse copiilor si adolescentilor, adoptand masuri adecvate de stabilire si aplicare a limitelor de varsta.
Masurile legislative adoptate recent pentru combaterea evaziunii fiscale vizeaza, in principal, reducerea traficului de produse accizabile, in special tigari, tutun si alcool. ... Cat a urcat acciza la bauturi si tutun Au aparut accize si pentru bauturile fermentate (altele decat vin si bere).
Imprimeria Nationala va pune la dispozitia comerciantilor angro de alcool si tutun din 21 martie pachetul de produse si servicii pentru depistarea facturilor si marcajelor false, dupa cum se arata intr-un comunicat al Imprimeriei.
“Toti producatorii de tutun vor fi controlati la fel“, a spus Bodu.
Bodu a explicat ca inspectorii fiscali au gasit un minus la inventar de peste 27 de tone de tutun materie prima, tutun despre care exista semnale ca ar fi fost vandut la negru.
In baza datelor obtinute, pot organiza actiuni operative si inopinate de investigare fiscala, precum si controale la antrepozitele fiscale de productie sau depozitare sau la orice alte locuri in care acestia desfasoara activitati producatoare de venituri, cum ar fi de exemplu angrosistii sau producatorii de alcool si bauturi alcoolice, tutun sau produse de tutun, precum si cei de cafea.
Producatorii si importatorii de alcool, tutun si uleiuri minerale vor fi controlati de echipe formate din reprezentanti ai ministerelor si agentiei de protectie a consumatorilor pentru a se preveni evaziunea fiscala.
Experti din cadrul Directoratului de taxe (TAXUD) al Uniunii Europene au atras atentia Romaniei ca aplicarea taxei pe viciu s-ar putea dovedi riscanta pentru Romania, in conditiile in care tara noastra a solicitat si a obtinut si o perioada de derogare de trei ani pentru atingerea nivelului european de accizare a produselor din tutun.
Dupa cum se stie deja, celebra taxa pe viciu a fost motivata de faptul ca, prin introducerea sa, se va combate consumul excesiv de produse din tutun si bauturi alcoolice.
Desi majorarea pretului la tutun si bauturi alcoolice era programata pentru 2 mai, fumatorii au putut inca achizitiona tigari la pretul vechi.
Un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei a anuntat ca rata anuala a inflatiei s-a situat la nivelul de 6.92% in primul trimestru al anului 2006, insa perspectivele nu sunt foarte bune, in special ca urmare a impactului majorarii impozitelor indirecte aplicate produselor din tutun si alcool rafinat.
ßi asta in conditiile in care este anticipata un derapaj inflationist incepand cu luna mai, o data cu introducerea mult-disputatei taxe pe viciu pentru alcool si tutun.
Importurile masive de carne de porc si de tigari si tutun au adancit deficitul comercial cu produse alimentare, care a urcat cu 30,6% in acest an si a trecut de un miliard de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
Preturile de consum au crescut in luna iulie cu 0,29%, fata de 0,14% in iunie, pe fondul scumpirilor inregistrate la alimente si produse din tutun, Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), marfurile alimentare au inregistrat, in luna iulie, un avans de 0,56%, in conditiile scumpirii legumelor cu 2,59% si a fructelor cu 2,18% Sectorul nealimentar a avut o majorare a preturilor de 0,44%, alimentata in principal de cresterea semnificativa a preturilor la produsele din tutun, cu 4,24%.
In mai putin de 10 ani, culturile romanesti de tutun s-au redus cu peste 60%, ne-a declarat presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie si Tutun, Agrostar, Stefan Nicolae.
Romania s-a clasat pe primul loc in Uniunea Europeana la cheltuielile pentru alimente, bautura si tutun in 2005, cu valori de 50%, urmata, la distanta, de Lituania, Bulgaria Letonia si Slovacia, ale caror procente au variat intre 37,3% si 30,1%, potrivit unui studiu Eurostat.Datele pe 2005 prezentate joi, de biroul european de statistica, arata ca romanii cheltuie sume importante din venituri pentru alimente, bautura si tutun (50%), respectiv locuinte (19,4%), in timp ce pentru educatie, restaurante&hoteluri si sanatate aloca foarte putini bani, 0,8%, 1,1%, respectiv 3,8%.
Incepand cu data de 1 iulie 2008, Romania va deveni a doua tara dupa Belgia care va avea produse din tutun inscriptionate cu pictograme.
Deputatii europeni pledeaza pentru o crestere graduala a accizelor pentru tigarete si alte produse din tutun. ... Propunerea Comisiei este prezentata ca un amendament la legislatia europeana actuala privind accizele pentru tutun. ... Comisia Europeana estimeaza ca, in urmatorii cinci ani, consumul de tutun va scadea cu 10% datorita acestei propuneri.
Veniturile bugetului de stat se vor majora cu aproximativ 590 de milioane de lei, datorita cresterii, incepand cu 1 aprilie, a accizelor la produsele din tutun si la cele alcoolice fermentate si intermediare, potrivit estimarilor realizate de guvern.
Si speram ca publicul va intelege si va sustine dreptul companiilor de tutun de a putea sponsoriza evenimente culturale in continuare, fara a-si face reclama propriilor produse.
google-analytics.com