Cautare

284 de rezultate pentru "tutun" (3.40 secunde)
Agricultorii doljeni cultiva din ce in ce mai putin tutun fie din cauza ca nu si-au primit subventia uriasa promisa, fie pentru ca pretul de vanzare este destul de mic, oamenii incasand un euro pe un kilogram de tutun uscat.
Cu toate ca numarul fumatorilor este din ce in ce mai mare, iar imaginea unui tanar de 18 ani cu tigara in mana nu mai surprinde pe nimeni, productia de tutun din Dolj este din ce in ce mai mica.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat, cu ocazia Zilei Nationale fara Tutun (16 noiembrie), o campanie anti-tutun la nivel national, alaturi de actiuni de consiliere a consumatorilor si a agentilor economici cu privire la efectele letale ale consumului de tutun.
Guvernul a hotarat sa acorde producatorilor agricoli de tutun prime de productie pentru 2006. Sistemul prin care vor fi acordate aceste subventii este in conformitate cu normele impuse de Uniunea Europeana, care ia in considerare si varietatea de tutun cultivat de producatori.
Senatorul Gheorghe Saghian a sustinut o declaratie politica intitulata "Ziua Mondiala Fara Tutun", pe care o puteti citi in continuare.
Efectele nocive asupra sanatatii ale consumului de tutun sunt de necontestat atat la nivelul fumatorilor activi, cat si a celor pasivi. ... Conform statisticilor realizate la nivel european (Eurobarometrul 2012), romanii au cea mai mare expunere la fumul de tutun dintre toti europenii.
Suprafata cultivata cu tutun se va tripla în urmatorii cinci ani, iar producatorii si procesatorii vor încheia din ce în ce mai mai multe contracte cu producatorii autohtoni, a declarat, pentru NewsIn, Paula Craioveanu, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).Potrivit acesteia, suprafata cultivata cu tutun a crescut anul acesta la 1.463 de hectare, fata de anul trecut, când suprafata cultivata s-a ridicat la 1.015 hectare.
Magda Marincovici) Epidemia mondiala de tutun ucide in fiecare an aproximativ 6 milioane de persoane, dintre care peste 600.000 sunt nefumatoare, victime ale tabagismului pasiv, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii, intr-un amplu comunicat consacrat Zilei mondiale fara tutun (31 mai).
Taxa pe viciu va fi aplicata inaintea accizei la alcool si tutun, iar TVA se va aplica pe amandoua. ... Nicolaescu vrea sa introduca taxa cat mai repede Ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu sustine ca taxa pentru sanatate, la tutun si alcool, va intra in vigoare mai devreme de 1 iulie.
Sa-i traga, oare, Florin Mihaltan, presul de sub picioare piaristei Ramona Brad, de la 2035 fara tutun?
Noile marcaje pentru produse din tutun au fost deja introduse in procesul de productie inca din ianuarie.
Executivul a aprobat in urma cu o zi alocarea unei sume in valoare de aproximativ 10 milioane de lei noi pentru sprijinul acordat producatorilor de tutun.
In cursul zilei de maine Comisia Europeana va prezenta un raport despre directiva privind taxa pentru tutun, care va fi insotit de o propunere de modificare a normelor existente, tinand cont de buna functionare a pietei unice si de obiectivele mai vaste ale UE.
Senatul a aprobat directiva UE prin care se interzice comercializarea tigarilor cu arome Plenul Senatului a adoptat, in sedinta de luni, directiva Uniunii Europene prin care este interzisa comercializarea produselor din tutun cu arome specifice si prin care se impune standardizarea completa a ambalajelor, precum si plasarea avertismentelor vizuale pe ambele fete ale pachetului de tigari.
Din pacate, se pare ca a pierdut aceasta lupta, scrie ziarul ardelean - Aceeasi soarta a avut-o si proiectul de lege initiat de USR-istul Adrian Wiener, prin care se propunea adoptarea unei taxe pe bauturile carbogazoase indulcite, pe modelul defunctei taxe pe viciu la tutun si alcool, ingropata de Teodorovici anul trecut.
Taxa pe viciu, introdusa la mijlocul anului 2006 la initiativa ministrului Sanatatii, a urmarit combaterea consumului excesiv de produse din tutun si bauturi alcoolice, altele decit vinul si berea.
La sfarsitul anului 1940, in municipiul unde sunt expuse operele marelui Constantin Brancusi, a fost infiintata prima fabrica de tutun din Oltenia. ... Unde ma angajasem eu nu era multa munca, stateam in picioare mult, miros de tutun...
Consumul de tutun Concluzia cercetatorilor este ca fumatul consuma cei mai multi ani din viata. ... Pe langa consumul de tutun, cei mai importanti factori care ne diminueaza speranta de viata sunt surplusul de greutate, consumul excesiv de alcool si alimentatia nepotrivita, in special consumul de carne rosie.
Cresterea continua a taxelor pentru produsele din tutun dar si explozia tigarilor electronice vor duce catre faliment industria tigaretelor clasice, spun specialistii.
Agentia Europeana pentru Sanatate si Securitate in Munca (EU-OSHA) a lansat, cu ocazia Zilei Mondiale fara Tutun, o campanie de constientizare intitulata LOCURI DE MUNCA FARA FUM DE TUTUN, invitand angajatorii si lucratorii sa elimine fumul de tutun din mediul ambiant in cadrul locurilor de munca din intreaga Europa.
google-analytics.com