Cautare

1837 de rezultate pentru "subiecte suplinire economie" (3.32 secunde)
Dar primele subiecte au aparut inca din timpul desfasurarii probei: particularitati ale unui text narativ studiat, apartinand lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu si caracterizarea unui personaj apartinand unui text narativ studiat, apartinand lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.
democratizarea tarii, reformarea economiei (trecerea de la o economie etatizata la economie de piata), integrarea europeana si euroatlantica, deschiderea fata de lume.
In 1989, a esuat un sistem politic care a ignorat piata, ca factor obiectiv, instrument eficient de redistribuire a valorilor nou create in economie, incercand sa-l substituie cu un factor subiectiv - birocratia de stat.
Potrivit propunerii legislative, se stabileste un plafon minimal de 85% din salariul mediu brut pe economie, fara a se mai plafona indemnizatia pentru mamele care au un salariu mai mare decat salariul mediu brut pe economie.
Masuri de stimulare a unor sectoare cu efect de antrenare in economie Crearea Fondului national de locuinte care sa permita construirea a 50 mii de locuinte complet echipate supuse regimului de inchiriere cu garantii acordate prin Fondul de garantare pentru IMM-uri (Legea aprobata deja in Senat) Sprijinirea IMM-urilor aflate in dificultate din cauza crizei economice prin instituirea unei scheme de ajutor de stat care sa includa si folosirea fondurilor europene Sustinerea productiei de export prin garantii si contragarantii mai ales pentru participarea la licitatii internationale Utilizarea scrisorii de garantie bancara ca si garantie de buna executie pentru societatile din domeniul constructiilor, Crearea unui proiect national in domeniul mediului si anume irigatii, amenajari hidrotehnice si amenajarea solului Stimularea infiintarii parcurilor stiintifice si tehnologice, precum si a clusterelor de competitivitate Crearea Fondului de Investitii de risc care sa aiba in vedere promovarea investitiilor inovative in tara si strainatate Folosirea clauzelor din contractele comerciale de tip Off-set pentru realizarea de investitii in contrapartida pentru stimularea si dezvolatrea industriei alimentare.
Toata lumea are nevoie de preturi mai mari pentru a face rost de cash, care continua sa fie principala problema in economie.
Cresterea salariului minim pe economie Biroul Permanent National al PD a dat ieri girul politic pe doua proiecte ce urmeaza a fi promovate in viitor. ... In plus, liderul PD Emil Boc a adaugat ca vicepremierul George Pogea lucreaza si la gasirea solutiilor de crestere a salariului minim pe economie.
Ion Iliescu a mai declarat ca Basescu nu a venit cu nicio informatie noua si ca nu are atributii in economie. ... Premierul este legat de economie iar Guvernul este dator sa urmareasca evolutia procesului‘‘, a subliniat Iliescu.
Cum fiecareminister trebuia sa faca economie la bugetul statului, guvernantii s-au lansat intr-o adevarata competitie, fiecare incercand sa demonstreze care ministru este mai econonom. ... De asemenea, si Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri restructureaza 260 de posturi, realizand o economie de 3,313 milioane lei.
'Grupul parlamentar PSD din Senatul Romaniei a decis sa se retraga din plenul Senatului, din respect fata de pensionari, dupa ce principalul amendament prin care se stabilea ca punctul de pensie sa nu poata fi mai mic de 45% din salariul mediu brut pe economie a fost respins prin votul coalitiei PD-L-UDMR-Independenti, grupul PSD refuzand categoric sa fie partas la genocidul pregatit pensionarilor.
Alminteri, argumentul ca reducerea impozitelor pentru cei cu venituri mari ar incuraja investirea beneficiilor suplimentare ale acestora in economie - nu s-a adeverit.
Prin recalcularea tuturor pensiilor, mai putin cele ale militarilor, s-a facut o economie de 50 de milioane de euro la bugetul de stat, a mai spus Emil Boc.
Mediul privat a fost afectat de ajustarile fiscale, iar masurile de austeritate au facut ca marea majoritate a lucratorilor din mediul privat sa fie salarizati cu salariul minim pe economie.
Sau cum alta doamna deputat, specialist in economie, scrie negru pe alb, pe blogul personal, si vitupereaza prin viu grai, la televizor, ca USL a crescut pretul carburantilor.
Desi nu se declara adeptul unei noi suspendari, Bogdan Chirieac spune ca presedintele a jignit China, punand in pericol relatiile Romaniei cu a doua economie a lumii. ... A jignit in mod grav si gratuit China, a doua economie a lumii si singura cu crestere economica.
Obiectivul politicii economiei sociale, careia dorim sa-i dam un cadru legal prin proiectul aflat in dezbaterea Parlamentului, il constituie crearea si dezvoltarea unui sector sustenabil de economie sociala ca solutie pentru o serie de probleme sociale aflate in suferinta, asa cum sunt incluziunea sociala a persoanelor si grupurilor defavorizate si cresterea oportunitatilor de ocupare a persoanelor afectate de riscul saraciei si excluziunii.
Salariul mediu brut pe economie va creste, in perioada 2005 - 2008, cu aproximativ 60% fata de nivelul inregistrat la finele anului 2004, potrivit Programului Economic de Preaderare al Guvernului Romaniei.
Patronatele si sindicatele converg asupra unui punct comun - salariul minim pe economie va trebui sa creasca: „Noi consideram ca dincolo de aceste discutii se pune problema salariului minim pe economie.
Potrivit Institutului National de Statistica (INS), salariul mediu net pe economie a crescut in 2005 de circa 2.493 ori fata de salariul mediu net pe economie din ianuarie 1990.
Si total nepotrivita acum, inainte de a intra in Uniunea Europeana”, a declarat Liviu Voinea, director de cercetare in cadrul Grupului de Economie Aplicata. ... Intram intr-un proces care e total nefast pentru economie.
google-analytics.com