Cautare

1837 de rezultate pentru "subiecte suplinire economie" (4.74 secunde)
In stabilirea salariului minim pe economie atit sindicatele cit si patronatele au nevoie de principalele previziuni financiare pentru urmatoarea perioada:
Cresterea numarului de persoane aflate sub pragul saraciei, precum si cresterea mai accentuata a migratiei fortei de munca in strainatate, reprezinta cele doua consecinte majore pe care le-ar putea avea stabilirea la 500 de lei a salariului minim pe economie, potrivit liderilor confederatiei sindicale Cartel Alfa.
Peste 400 de cadre didactice universitare de la facultatile de economie din tara si din strainatate, sute de articole stiintifice sustinute si zeci de dezbateri pe teme de fiscalitate, concurenta, stabilitate economica si administrarea afacerilor.
Dupa absolvirea facultatii, a lucrat ca cercetator stiintific la Institutul de Economie Mondiala din Bucuresti pentru urmatorii 19 ani A luat contact cu tarile cu economie de piata, participand la cursuri in Statele Unite.
Iar scurta istorie a guvernarii conduse de PD-L denota lipsa nu doar a viziunii, dar si a interesului pentru economie.
Fara a fi un fan al capitalismului (pe care il detest si il consider un pericol pentru economie si pentru democratie), cred insa in virtutile economiei de piata. Am scris, nu o data, despre nevoia de a avea o economie de piata dinamica, libera, concurentiala.
Esentiala este nevoia abordarii echilibrate a functiei celor doua sectoare - public si privat - in orice economie moderna". ... ei nu-si pot permite sa economiseasca, dar, prin aceasta ei contribuie la fluxul constant al cererii agregate" (adica la viteza de circulatie a banilor in economie).
Trei somitati in Economie sustin ca ne aflam la un pas de o noua conflagratie Trei somitati in materie de economie vorbesc despre un posibil razboi. ... Si un laureat al Premiului Nobel pentru Economie a vorbit despre acest posibil pericol.
Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie emite acest comunicat de presa in vederea anuntarii lansarii proiectului "FACIL - Solidaritate prin Economie Sociala" - POSDRU/173/6.1/S/147628, ce a vut loc in data de 30 martie 2015, orele 10.00, la Hotel Ramada Majestic a avut loc lansarea proiectului.
GRUPUL DE INITIATIVA SI ACTIUNE SOCIALA anunta lansarea proiectului "SES - Solidaritate prin Economie Sociala" POSDRU/173/6.1/S/148596", in data de marti, 31.03.2015, orele 10.00, la Hotel Ibis Gara de Nord. ... Crearea a 10 structuri de economie sociala, la nivelul regiunilor Bucuresti-Ilfov, Nord-Est;
intre incercarile de explicare a situatiei unii oficiali ai BNR au adus in discutie notiuni neuzuale pina acum, cum ar fi "leul financiar” si "leul comercial”, lamurind distinctia ce trebuie facuta intre aceste notiuni ca expresii valorice reale, dinstinctia ar explica aprecierea puternica a leului prin volumul capitalurilor financiare care au intrat in economie.
A devenit deja obisnuinta ca presedintele sa ne falsifice golaneste prezentul si sa plaseze pe ordinea de zi subiecte care nu au nimic de-a face cu prezentul. ... Asa cum nu cred ca Romania avea nevoie in momentul de fata de subiecte false legate de regionalizare si modificarea Constitutiei.
Traversam, chiar la inceputul acestei sesiuni parlamentare, o perioada politica marcata de subiecte cu un grad ridicat de emotionalitate, fie ca vorbim de Rosia Montana sau de problema cainilor comunitari. Si totusi, dupa ce aceste subiecte isi vor fi consumat potentialul, ne vom intoarce la cifrele reci ale economiei.
Mihai Ionel Dumitrescu are 23 de ani si este masterand la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Craiova. ... Am inceput sa investesc pentru ca eram foarte interesat de ce se intampla in economie, citeam ziarele de profil si urmaream cu interes emisiunile care abordau subiecte economice.
Suntem bombardati in fiecare zi de teme si subiecte politice mai mult sau mai putin relevante pentru romanul de rand: ... Daca nu acum, cand avem crestere economica si rezultate pozitive, atunci cand crestem salariul minim pe economie sau cand dam bani pentru oameni si nevoile lor?
democratizarea tarii, reformarea economiei (trecerea de la o economie etatizata la economie de piata), integrarea europeana si euroatlantica, deschiderea fata de lume.
In 1989, a esuat un sistem politic care a ignorat piata, ca factor obiectiv, instrument eficient de redistribuire a valorilor nou create in economie, incercand sa-l substituie cu un factor subiectiv - birocratia de stat.
Potrivit propunerii legislative, se stabileste un plafon minimal de 85% din salariul mediu brut pe economie, fara a se mai plafona indemnizatia pentru mamele care au un salariu mai mare decat salariul mediu brut pe economie.
Masuri de stimulare a unor sectoare cu efect de antrenare in economie Crearea Fondului national de locuinte care sa permita construirea a 50 mii de locuinte complet echipate supuse regimului de inchiriere cu garantii acordate prin Fondul de garantare pentru IMM-uri (Legea aprobata deja in Senat) Sprijinirea IMM-urilor aflate in dificultate din cauza crizei economice prin instituirea unei scheme de ajutor de stat care sa includa si folosirea fondurilor europene Sustinerea productiei de export prin garantii si contragarantii mai ales pentru participarea la licitatii internationale Utilizarea scrisorii de garantie bancara ca si garantie de buna executie pentru societatile din domeniul constructiilor, Crearea unui proiect national in domeniul mediului si anume irigatii, amenajari hidrotehnice si amenajarea solului Stimularea infiintarii parcurilor stiintifice si tehnologice, precum si a clusterelor de competitivitate Crearea Fondului de Investitii de risc care sa aiba in vedere promovarea investitiilor inovative in tara si strainatate Folosirea clauzelor din contractele comerciale de tip Off-set pentru realizarea de investitii in contrapartida pentru stimularea si dezvolatrea industriei alimentare.
Toata lumea are nevoie de preturi mai mari pentru a face rost de cash, care continua sa fie principala problema in economie.
google-analytics.com