Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (5.06 secunde)
Legea Agentiei Nationale de Integritate ar putea intra astazi in dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, primul for legislativ sesizat cu acest proiect de lege, necesar sa fie aprobat inainte de raportul de tara al UE din septembrie.
Deputatii au adoptat ieri Legea privind Agentia Nationala de Integritate (ANI), cu amendamentele Comisiei juridice, cu doua zile inainte de expirarea termenului de aprobare tacita in forma propusa de Guvern.
Membrii Comisiei juridice au analizat o caseta trimisa inca din sesiunea trecuta de Biroul permanent al Camerei, pe care erau surprinsi deputati care votau folosind mai multe cartele de vot.
Nici presedintele Comisiei juridice a Senatului, Eckstein Kovacs, nu a putut preciza ce institutie va da acesti bani.
Astfel, membrii Biroului Permanent au luat aceasta hotarare la solicitarea Comisiei juridice a Camerei, care a considerat ca nu poate sa se sesizeze in acest caz decat daca sunt stabilite persoanele care se fac vinovate de votul multiplu.
Norica Nicolai a adaugat ca pentru aceasta lege grupurile politice trebuie sa prezinte amendamente Comisiei juridice. ... "La 22 ianuarie va intra in plenul Comisiei juridice, care va lucra cu Comisia pentru drepturile omului, si speram ca in maximum doua-trei zile sa putem da raportul.
Presedintele Comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs (UDMR), a declarat la finalul discutiilor generale pe Legea ANI ca dezbaterile pe textul legii urmeaza sa se reia joi, in acest timp urmand sa fie redactat si un document de legislatie comparata, cu exemple din tari europene, precum Franta si Irlanda, care au un astfel de sistem de control al averilor demnitarilor si al declaratiilor de avere.
Documentul va fi finalizat in cursul acestei saptamani, specialistii PSD asteptand eventuale contributii, din perspectiva argumentarii juridice, si din partea altor partide interesate.
Liberalii sustin modificarea Legii referendumului In ce priveste Legea referendumului, Tariceanu a spus ca liberalii sustin principiul simetriei juridice, majoritatea care alege fiind si cea care poate demite.
Senatorii Comisiei juridice au stabilit ca presedintele si vicepresedintele Agentiei Nationale de Integritate nu trebuie sa fi fost membri ai partidelor si aliantelor politice timp de 3 ani inainte de a fi numiti in aceste functii.
94 de la capitolul "Obligatiile persoanelor fizice si juridice" spune ca acestea "solicita si obtin actele de reglementare potrivit prezentei ordonante de urgenta si a legislatiei subsecvente". ... Neconformarea conduce la sistarea serviciilor de canalizare si sanctiune cu amenda de 40.000 de lei, pentru persoane juridice.
Presedintele Comisiei juridice al Camerei, Sergiu Andon, a cerut ieri Biroului Permanent ca membrii comisiei sa fie exclusi de la dezbaterile privind Statutul minoritatilor nationale, pe motiv ca nu exista timpul necesar pentru discutarea legii lustratiei si a legilor privind siguranta nationala.
Presedintele Comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs (UDMR), a declarat ca in cererea de reexaminare a sefului statului se solicita practic revenirea la cinci texte din acest proiect de lege admis de Camera Deputatilor.
Vom incepe de saptamana viitoare demersurile juridice, pe langa cele politice, pe care colegii liberali le-au pus la punct privind distrugerea Aliantei, ca din punct de vedere juridic ea sa fie desfiintata", a declarat Boc.
Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a fost numit de premierul Tariceanu consilier de stat pe probleme juridice la Guvern, informeaza un comunicat remis marti. Potrivit unor surse liberale, premierul dorea numirea lui Chiuariu in functia de consilier pe probleme juridice, decizia apartinandu-i.
Ea a aratat ca prima reuniune pe tema rapoartelor in cazurile Pacuraru si Seres va avea loc miercuri, la ora 11.00, dupa sedinta obisnuita a Comisiei juridice, in care se vor dezbate legile inscrise pe ordinea de zi.
Membrii Comisiei juridice a Senatului, intruniti miercuri pentru a dezbate solicitarile privind inceperea urmaririi penale in cazul lui Paul Pacuraru si Codrut Seres, au analizat, potrivit declaratiilor facute de presedintele comisiei, Norica Nicolai, "patru volume si mai multe benzi audio".
"De principiu, in calitate de deputat si membru al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, consider ca nu intra in atributiile Camerei Deputatilor, deci nici in atributiile mele, evaluarea probelor si concluzii privind vinovatia, aceste aspecte fiind de competenta exclusiva a organelor juridice.
Grupul PNL a mentionat, in acest sens, ca deputatii nu se pot susbstitui organelor judiciare, drept pentru care membrii Comisiei juridice "nu vor putea recomanda plenului un verdict anume asupra cererii de urmarire penala".
Obiectul protocolului il reprezinta conlucrarea intre partidele politice, institutii si organizatii, agenti economici, sindicate, persoane fizice si juridice in vederea sustinerii candidatului PSD la Primaria municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, pentru salvarea sudului litoralului romanesc, acesta fiind vazut de catre semnatari "ca schimbarea necesara la nivelul conducerii administratiei publice locale".
google-analytics.com