Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (3.54 secunde)
- Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cauzeaza o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor au aprobat propunerea ca Secretarul Camerei, Victor Ponta, sa fie sanctionat conform art.
Plenul Camerei Deputatilor a hotarat ieri retrimiterea la Comisia Juridica a proiectului legislativ privind reglementarea situatiei juridice a bunurilor care au apartinut fostului suveran al Romaniei, Mihai I.
In acest sens, ne-am diversificat oferta si CEC-ul este acum disponibil pentru deschiderea de conturi in valuta atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice. Referitor la personale juridice trebuie mentionat faptul ca in fiecare zi cota de piata a CEC-ului pe acest segment de clienti creste.
Meciul s-a desfasurat in plenul reunit al celor doua Comisii juridice - insarcinate cu gasirea unei formule de compromis rezonabile care sa impace si capra Guvernului si varza opozitiei.
RomTelecom a redus la 1 octombrie cu 50% tariful pentru apelurile internationale efectuate de clientii persoane juridice catre orice retea de telefonie fixa din Uniunea Europeana, SUA si Canada, la 0,0999 euro pe minut.
Volatilitatea pietei interbancare locale nu s-a reflectat în nivelul dobânzilor la creditele pentru clientii nostri, persoane fizice si juridice", a declarat directorul general al ING Bank România, Misu Negritoiu.
Legile integrarii europene inseamna ca noi introducem in ordinea juridica interna romana niste standarde juridice care exista in UE si tabelele de concordanta ne arata prevederile juridice din legislatia europeanaa€œ, a explicat Nastase.
Membrii Comisiei juridice din Camera Deputatilor au hotarat ieri dupa-amiaza sa amane dezbaterile proiectului de lege privind organizarea Camerei de Comert si Industrie din Romania (CCIR), deoarece parerile au fost impartite in ceea ce priveste apartenenta Registrului Comertului.
„Data fiind gravitatea si implicatiile acestor demersuri, solicit Biroului Permanent sa ceara Comisiei juridice sa le dezbata, sa le califice si sa constate ca acestea nu sunt doar nejustificate si necolegiale, dar constituie adevarate abateri de la Regulament si de la etica parlamentara“, se arata in nota adresata Biroului Permanent de presedintele Camerei.
O luna pentru modificari In ceea ce priveste modificariile textului noului Regulament, deputatul Augustin Zegrean a precizat ca, deocamdata, „nu exista un text de pornire pentru modificarea articolului 25“, dar a asigurat ca membrii Comisiei juridice se vor ocupa de acest lucru incepand de saptamana viitoare.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a acceptat ieri solicitarea Comisiei juridice de prelungire cu 15 zile - pana la 22 decembrie - a termenului de depunere a raportului asupra proiectului de lege privind Statutul minoritatilor nationale.
Liderul PRM, Gheorghe Funar, a solicitat ieri Biroului Permanent al Senatului suspendarea din functie a presedintelui Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari, senatorul UDMR, Peter Eckstein Kovacs.
Magda Marincovici) Profesorul doctor Irinel Popescu a fost ales membru corespondent al Academiei Romane, Sectia de stiinte medicale De asemenea, in cadrul adunarii generale a membrilor Academiei Romane au mai fost alesi, prin vot secret, membri titulari Lucian Liviu Albu - Sectia de stiinte economice, juridice si sociologice si Daniel Daianu - Sectia de stiinte economice, juridice si sociologie.
Daca esti implicat intr-un proces sau treburi juridice, vor aparea amanari dar sunt spre binele tau. ... Va fi o perioada buna pentru actiuni noi importante, decizii, schimbari si chiar pentru procese sau treburi juridice.
Deputatii din Comisia juridica au stabilit in Legea privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale ca un membru de partid poate plati o cotizatie anuala de maximum 48 de salarii minime, donatiile anuale fiind limitate la 200 de salarii pentru persoanele juridice si 500 pentru cele fizice.
Dan GheA¥u Presedintele de sedinta, deputatul Nicolae Paun, a fost nevoit sa suspende lucrarile deoarece dintre membrii Comisiei juridice au fost prezenti doar zece, in conditiile in care minimul necesar era de 14.
Spun ca fac licitatii de care nu a auzit nimeni si nu inteleg ca timpul ne preseaza si ca procedurile juridice pot merge in paralel cu reconstructia. Noi avem stranse toate actele si suntem aproape de finalizarea situatiei juridice a terenurilor.
Persoanele juridice, la rand Pentru prima oara in Romania, se va introduce raspunderea penala a persoanei juridice. Aceasta raspundere este conditionata de faptul ca infractiunea sa fi fost facuta in interesul sau in numele acesteia.
Conform Codului de Procedura Fiscala, raspunderea in solidar se aplica persoanelor juridice sau fizice care, in cei trei ani anteriori datei declararii insolvabilitatii, cu rea-credinta dobandesc in orice mod active de la debitorii care isi provoaca astfel insolvabilitatea.
google-analytics.com