Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (3.01 secunde)
aceea de verificare a constitutionalitatii legilor inainte de promulgare - deci dupa adoptare, dar inainte de intrarea in vigoare - si aceea de a solutiona conflictele juridice cu caracter constitutional dintre institutiile statului create prin Constitutie.
ca despagubirile se platesc de catre asigurator persoanelor fizice sau juridice pagubite ori unitatilor reparatoare, "companiile de asigurari au nesocotit dispozitiile legale, stabilind alte reguli si practici de plata a despagubirilor catre asigurati, contrar prevederilor legale, care au afectat piata nationala a pieselor auto prin impiedicarea, restrangerea sau denaturarea concurentei".
3.1.1) cu amenda de la 1.000 lei la 1.500 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 4.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele juridice, daca obligatiile fiscale sustrase la plata sunt de pana la 50.000 lei inclusiv;
k) dobanzi aferente imprumuturilor de la persoane fizice si juridice, altele decat institutiile care desfasoara activitatea de creditare cu titlu profesional, utilizate in desfasurarea activitatii, pe baza contractului incheiat intre parti, in limita nivelului dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei;
Plenul Camerei Deputatilor a decis ieri ca liderii grupurilor parlamentare sa continue negocierile pe marginea modificarii componentei numerice a Comisiei Juridice, potrivit algoritmului, prin care se propune marirea cu inca doi membri, unul de la UDMR si unul de la PRM.
Camera Deputatilor si-a intrerupt ieri lucrarile pentru ca in pauza de consultari liderii grupurilor parlamentare, Comisia juridica si ministrul Monica Macovei sa discute, fara nici un rezultat, despre intrarea in vigoare a proiectului de modificare a Codului Penal, care introduce raspunderea penala pentru persoanele juridice.
Senatorii Comisiei Juridice au analizat, fara a vota, o serie de amendamente la Ordonanta privind deconspirarea politiei politice, printre care cel potrivit caruia presedintele si premierul ar putea sa nu mai numeasca membri in Colegiul CNSAS.
Ea a spus ca prin modificarile aduse Codurilor s-a introdus raspunderea penala a persoanei juridice si s-a abrogat insulta si calomnia.
Astfel, din toamna, voturile din sedintele Comisiei Juridice, Comisiei Buget-Finante si celei pentru Agricultura vor fi monitorizate electronic ca si cele din plen, iar din iarna, prese-dintele deputatilor spera ca sistemul electronic de vot sa fie implementat la toate cele 17 comisii din Camera.
Conducerea Camerei Deputatilor a cerut Comisiei juridice sa stabileasca persoanele care au incalcat Regulamentul Camerei votand "la mai multe maini", a precizat presedintele acestui for, Bogdan Olteanu.
Senatorii Comisiei juridice au inceput dezbaterile pe marginea Ordonantei 16/2006 de modificare a Legii 187/ 1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirare a Securitatii ca politie politica.
DA Jiu a intrat in circuitul compensarilor succesive a obligatiilor de plata reciproce intre alte persoane juridice, nerecuperandu-si suma de 750 de milioane de lei vechi. ... Documentul este o conventie incheiata intre cele doua persoane juridice, care cuprinde clauze contrare dispozitiilor legale.
Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis ieri, cu 14 voturi "pentru", 4 "impotriva" si 5 abtineri sa ceara comisiilor juridice sa faca un proiect de hotarare cu privire la cererea presedintelui Traian Basescu pentru referendumul privind votul uninominal, in partea a doua a lui martie.
Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis ieri retrimiterea la Comisiile juridice a raportului redactat de acestea cu privire la punctul de vedere al Parlamentului referitor la solicitarea sefului statului de a organiza un referendum pentru introducerea votului uninominal.
Membrii Comisiei juridice din Senat au stabilit ieri, la solicitarea reprezentantului PSD Doru Ioan Taracila, ca legea ANI sa fie luata in dezbaterea comisiilor reunite de drepturile omului si juridica miercurea viitoare, pentru adoptarea unui raport comun.
Vicepresedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat ca, in conditiile in care termenul de dezbatere si de vot expira peste o zi, iar Biroul Permanent al Camerei nu a programat nicio sedinta de plen, intrunirea de ieri a celor doua Comisii a fost "un demers de presa".
"Am primit astazi din partea Comisiei juridice raspunsul la solicitarea pe care domnul senator Paul Pacuraru a facut-o, prin care cerea deschiderea procedurii de autorizare a analizei privind existenta unei fapte in activitatea sa care sa intemeieze inceperea urmaririi penale", a declarat Ioan Chelaru.
Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a anuntat, marti, ca demisioneaza din functia de presedinte al Comisiei juridice din Senat, in urma deciziei grupului UDMR de a nu sustine forma "avere nejustificata" in legea ANI, prevazuta de Ordonanta Guvernului.
Potrivit acestuia, conducerea acestui for legislativ nu se va intruni special pentru solicitarea care il vizeaza pe senatorul Mihailescu, ci atunci cand vor fi gata rapoartele Comisiei juridice privind cererile de incepere a urmaririi penale pentru senatorii Paul Pacuraru si Codrut Seres.
Senatorul PC Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, a criticat raportul Comisiei juridice, spunand ca senatorii juristi au intocmit un material "subtire" si au introdus conceptia ca este nevoie de demonstrarea nevinovatiei in instanta.
google-analytics.com