Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (3.41 secunde)
De asemenea, si componenta privitoare la persoanele juridice din cadrul creditului neguvernamental in lei a inregistrat o usoara crestere de 4,7%, cifrandu-se la nu mai putin de 18,562 miliarde RON.
"Firmele vor raspunde penal pentru infractiunile savarsite in realizarea obiectului de activitate sau in numele ori in interesul persoanei juridice", au stabilit ieri deputatii, in urma dezbaterii pe articole a proiectului de modificare si completare a Codului Penal, propus de ministrul justitiei.
"Bancile sunt obligate sa schimbe bani vechi pana la 31 ianuarie pentru persoanele fizice si pana pe 15 ianuarie pentru cele juridice.
Reprezentantii siderurgistilor de la Otelarii si Turnare Continua au depus o cerere de interventie in dosar in favoarea Sindicatului Solidaritatea, care ceruse neacordarea personalitatii juridice pentru noul sindicat.
Potrivit acestuia, pentru depunerea cu intarziere a declaratiilor fiscale, amenzile sunt cuprinse intre 50 si 200 de lei - pentru persoanele fizice si intre 200 si 800 de lei - pentru persoanele juridice.
Astfel, Ordinul Ministrului Finantelor 1.752/2005 prevede ca persoanele juridice care depasesc limitele a doua dintre cele trei criterii de marime: ... Celelalte persoane juridice intocmesc situatii financiare anuale simplificate care cuprind:
Astfel, nivelul acestor biruri a fost dublat si chiar triplat pe alocuri pentru anumite categorii de prestatori si producatori sau exista mari discrepante intre persoanele fizice si persoanele juridice, conform unei hotarari a Consiliului Local Municipal Craiova, din decembrie 2006.
Vasile Frac, reprezentantul Directiei Generale a Finanetlor Publice Bihor, ne-a declarat ca, pentru refuzul punerii la dispozitie organelor fiscale a tuturor inscrisurilor solicitate (registre, evidente, documente etc.) si pentru refuzul de a permite imputernicitilor fiscali de a face cercetari la fata locului, amenzile sunt cuprinse intre 6.000 si 8.000 de lei pentru persoane fizice (fata de vechile amenzi situate intre 1.500 si 3.000 de lei) si intre 25.000 si 27.000 pentru persoanele juridice (fata de 5.000 si 10.000 de lei cat era inainte).
Pentru persoanele fizice/juridice romane sau straine, plata contravalorii dosarului de prezentare si a taxei de participare la licitatie se face cu ordin de plata, in contul nr.
Pentru persoanele fizice/juridice romane sau straine plata contravalorii dosarului de prezentare si a taxei de participare la licitatie se face cu ordin de plata, in contul nr.
In cazul programelor prezentate, contributia beneficiarului este curpinsa intre minim 2% in cazul persoanelor juridice de drept public si cele de drept privat fara scop patrimonial si minim 5% pentru persoanele juridice de drept privat cu scop patrimonial.
Plasamentele in lei ale gospodariilor populatiei si persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) au scazut cu 0,7%, respectiv cu 8% fata de septembrie, ajungand la 49,98 miliarde lei, ti respectiv 41,56 miliarde lei.
Centrul de Resurse Juridice va invita joi, 19 iunie, de la ora 10, in Piata Ovidiu din Constanta la o dezbatere cu tema:Drepturile omului in institutiile pentru persoane cu dizabilitati mintale - Mecanismul de monitorizare independent”.
OMUL SISTEMULUI - Fostul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, a fost votat in unanimitate in Comitetul Executiv al PSD pentru sefia Comisiei juridice din Senat in locul senatorului Serban Nicolae.
Decizia a fost luata ieri de comisiile juridice ale Senatului si Camerei Deputatilor, care au redactat in acest sens un proiect de hotarare ca urmare a consultarii Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu.
Senatorul PSD, Rodica Stanoiu, doreste sesizarea Comisiei juridice pentru cercetarea abaterilor de la deontologia parlamentara a colegului senator György Frunda (UDMR). ... Rodica Stanoiu a cerut Comisiei Juridice sa-i solicite senatorului György Frunda dovezile pe care si-a intemeiat afirmatiile.
Premierul Emil Boc a declarat miercuri, la TVR1, ca in data de 15 mai va fi evaluat stadiul adoptarii Codurilor juridice in comisii, urmand ca decizia privind eventuala asumare a raspunderii de catre Executiv sa fie luata in coalitia de guvernare.
Supranumit “avocatul PSD“, senatorul social-democrat de Prahova, Antonie Iorgovan, se opune proiectului de lege privind reglementarea situatiei juridice a bunurilor care au apartinut regelui Mihai, document aflat in discutia Comisiei Juridice a Senatului.
Problema reglementarii situatiei juridice a bunurilor care au apartinut fostului suveran al Romaniei Mihai I a provocat dezbateri in Comisia Juridica a Senatului intre avocatul Casei Regale si cel al printului Paul de Romania.
3, se extinde aria actelor juridice carora judecatorul independent trebuie sa i se supuna, si aceasta in conditiile in care art.
google-analytics.com