Cautare

374 de rezultate pentru "inflatie" (4.91 secunde)
Daca cu cifrele despre recesiune, inflatie , falimente, somaj si putere de cumparare tot mai mica, am inceput sa ne obisnuim, mai nou colapsul ordinii sociale este surclasat de pierderea unor forme de manifestare a libertatii obtinute prin revolutie si de abuzurile puterii guveramentale.
Daca vor fi acceptate de restul liderilor europeni, propunerile vor impinge, probabil, zona euro catre o directie "mai germana", un model care se bazeaza pe inflatie redusa, deficite mici si restrictii dure la imprumuturi.
intr-o saptamana a generat inflatie, recesiune, a devalorizat leul si produce suferinta romanilor. Niciun cuvant despre faptul ca el a devalorizat leul cu peste 11%, in timp ce de o saptamana leul a scazut cu doar circa 0,5%.
Blogul lui Constantin Gheorghe: Partidul Neanderthalian de Dreapta Azi s-a lansat maneaua de dreapta numita "Partidul Noua Republica". O facatura, ca multe altele asemenea, care vrea doar sa mai ia cate ceva din voturile USL.
Stiti despre ce vorbesc - inflatie, curs de schimb, ceva crestere economica, exporturi, somaj redus, bla, bla. Un pic de spectacol cu Gigi Becali la puscarie, ca sa avem si actiune in telenovela asta, iar romanii sunt multumiti.
Nu stim, dar avem o inflatie de ipoteze. Cu toate cusururile sale, Antonescu e candidatul onest, la vedere, expus, in vreme ce, in laboratoare, se lucreaza la fabricarea celorlalti candidati.
Tot de la 1 aprilie se ieftineste energia electrica cu 3%, ceea ce inseamna un impact pe inflatie de minus 0,15 puncte procentuale.
La asta se adauga o alta premiera, dupa 25 de ani, nu vom avea inflatie in Romania. Mai mult, tot in premiera, incasarile la buget sunt clar excedentare fata de Legea bugetului.
Pe de alta parte, reprezentatul ING Bank, Misu Negritoiu, este de parere ca "anul viitor, dobanda ar trebui sa fie intre 15% si 16% pe an". Totusi, el mai precizeaza ca dobanda poate sa si scada, dar poate sa si urce, in functie de inflatie.
intrucit se mentine tendinta de crestere a cererii agregate pentru perioada urmatoare si se are in vedere aplicarea unor ajustari ale preturilor administrate la inceputul anului 2005, Consiliul de administratie al BNR a decis pastrarea in continuare a conduitei prudente a politicii monetare pentru atingerea obiectivelor de inflatie, inclusiv intr-o perspectiva mai indelungata.
Profitul caselor de schimb, diminuat de speranta satmarenilor la un euro mai valoros Moneda Euro si dolarul american, considerate pina mai ieri drept o modalitate sigura de protejare a banilor de inflatie, le-a jucat o festa satmarenilor care au preferat sa-si pastreze economiile in valuta.
BNR si Guvernul au stabilit pentru acest an o tinta de inflatie de 9%. Lunile de toamna au adus cele mai mari ritmuri de crestere a preturilor din acest an, cu o rata a inflatiei de 0,9% in septembrie si 1,2% in octombrie.
Deficitul bugetar de 1,5% din PIB pentru 2005 este nivelul maxim pe care Romania si-l poate permite si ar putea fi micsorat pentru a asigura atingerea tintelor de inflatie si deficit de cont curent, spune reprezentantul rezident al FMI in Romania, Graeme Justice.
Potrivit directorului SC Apaserv, Ioan Leitner, majorarea propusa este de 48 de procente si este determinata atit de inflatie cit si de necesitatea privind acoperirea redeventei pe care Apaserv trebuie sa o plateasca Primariei.
Pentru acest an, Guvernul Tariceanu isi propune un deficit bugetar de 1,5% si va incerca sa-i convinga pe expertii Fondului Monetar International ca acest nivel nu pune in pericol obiectivul de inflatie.
Desi imprumuturile in lei au urcat cu numai 21,5%, respectiv 11,1% in termeni reali, finantarile in valuta au cunoscut o crestere spectaculoasa, de aproape 57% (51,3% fara inflatie).
inflatie de 7%, deficit bugetar de 0,4-0,5% din PIB, deficitul de cont curent de 6,9% si cresterea economica de 5,5%“, este de parere Popescu.
Analistii nuanteaza si pun cresterea veniturilor bugetare si pe inflatie. Procentual este vorba despre o crestere de aproape 12% doar pentru bugetul de stat.
Cresterea pretului la utilitati, incepind cu 1 aprilie 2005, va duce la un spor inflationist estimat la 5,8% ceea ce ar putea contribui la ratarea tintei de inflatie de 7% pentru 2005, se arata intr-o analiza a impactului cresterii preturilor asupra valorii adaugate brute si a ratei inflatiei, realizata de Grupul de Economie Aplicata (GEA).
Potrivit conducerii Primariei, stabilirea taxelor a fost facuta raportat la nivelul taxelor stabilite in anii anteriori si la indicele de inflatie, precum si luind in considerare taxele practicate in alte municipii pentru manifestari de acest gen.
google-analytics.com