Cautare

374 de rezultate pentru "inflatie" (6.08 secunde)
Nu mai trebuie uitat ca vor coexista, simultan, practic doua mase monetare, cea veche - macar pina va fi retrasa - si cea noua, ori tine probabil numai de maiestria Bancii Nationale modul in care va jongla cu ele pentru a nu provoca inflatie.
S-au rostit discursuri epocale pe subiectul cresterii salariilor si preturilor cu indicele de inflatie. ... Dupa lungi perioade de inflatie si instabilitate monetara, societatile occidentale au invatat cum sa mentina cresterea preturilor la niveluri reduse si cum sa se fereasca de consecintele negative ale oricarei fluctuatii a pietei monetare.
73% romani cred ca va veni o criza economica de amploare. Sondaj Avangarde: Populatia se teme de inflatie si de criza energetica.
Inflatie de candidati la Bacau si la Buzau Trei liberali, Ioan Chiriac, Gabriel Berca si Adrian Iordache, doi democrati, Vasile Nistor si Constantin Avram, si un umanist, Petre Enasoaie, se afla, in prezent, in cursa pentru postul de prefect al judetului Bacau.
Pentru ca, dand banii aia multi, creai inflatie si se duceau in jos... Traian Basescu: Daca oamenii politici vor sa fie responsabili, sa spuna cinstit unde stam, cu cifrele in fata.
Medicina Si la celelalte functii importante din PSD exista inflatie de candidati. Pentru postul de presedinte executiv exista cele doua candidaturi anuntate de mai mult timp, respectiv a actualului presedinte al PSD, Adrian Nastase, si a senatorului Sorin Oprescu.
Majorarea TVA la 22% ar impinge inflatia din 2006 la peste 7% Majorarea TVA-ului la 22% ar face ca tinta de inflatie pentru anul viitor sa fie mai mare, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, facand referire la recenta declaratie a ministrului de Finante, Ionut Popescu, care anunta o posibila crestere a valorii taxei pe valoarea adaugata pana la 22%, incepand cu 2006.
Astfel ca se vrea ca tinta de inflatie pentru acest an sa nu fie depasita de nici un eveniment ce ar putea sa intervina in decursul anului.
Proiectul de buget pe 2007 a fost construit pe o crestere economica de 6,4%, o inflatie de 4,5% si un deficit bugetar de 2,8% din PIB.
Declararea si plata trimestriala a impozitului pe profit se fac in patru transe egale, la nivelul a 25% din impozitul pe profit inregistrat in anul precedent, actualizat cu indicele de inflatie estimat pentru anul in curs, pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului pentru care se face plata.
Potrivit reprezentantilor Institutului National de Statistica (INS), salariul mediu a crescut, in aprilie a.c., cu 7,6% - 90 lei, fata de luna martie a.c., si cu 24,8% fata de aceeasi luna a anului trecut, ajungand la 1.282 lei, iar raportat la inflatie, s-a inregistrat o crestere a salariului, fata de luna anterioara, de 7%.
Guvernul a respins solicitarea sindicatelor de majorare a salariului minim pe economie de la 500 la 540 de lei.Primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, a declarat la finalul sedintei de guvern ca nu se poate efectua o majorare a salariilor pentru ca aceasta ar putea alimenta inflatia."Tinta de inflatie nu se poate atinge si in aceste conditii o crestere a salariului minim pe economie nu ar face decat sa alimenteze si mai mult o posibila spirala inflationista.(....) Vreau sa fac un apel catre sindicate si catre fortele politice responsabile sa sustina acest punct de vedere", a declarat primul ministru.
Markó Béla a precizat ca Uniunea are „temeri foarte serioase“ in ceea ce priveste marirea TVA, deoarece este posibil sa aiba „un efect generator de inflatie sau alte efecte nefaste“.
„Ei au indicat ca anul viitor Romania va avea o inflatie de 11,2 la suta, ceea ce este un lucru extrem de grav.
Inflatie de motiuni Au fost inaintate patru motiuni simple, semnate de senatorii PSD si PRM, toate fiind respinse dupa dezbaterea in plen.
"Bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate este mai mare cu 7,5%, dar ar trebui sa se tina cont si de inflatie.
Guvernul trebuia sa aloce de la buget suma de 514.880.000 RON, neactualizata la inflatie. Ordonanta a fost insa retrimisa la Comisia de invatamant si la Comisia de buget, cu 69 de voturi "pentru", 37 "impotriva" si 3 abtineri.
- acordarea de licente in vrac, nu numai pentru televiziuni private, ci si pentru edificarea a nu putine noi institute si universitati private ce urmau, pana la urma, sa destabilizeze binisor si chiar sa creeze forme de inflatie joasa in aria unor licentiati ad-hoc si a diplomelor de orice fel.
Economiile celor doua state ar fi putut fi mult mai competitive in prezent si s-ar fi putut evita valul de imigranti anticipat de statele occidentale, daca cele doua tari nu ar fi adoptat retetele anti-inflatie impuse de Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, apreciaza cotidianul citat.
Inflatie de variante din partea partidelor Monica Macovei este apreciata de comisarul european pentru Justitie Franco Frattini, dar nu are sustinere in tara, chiar liderul PD Emil Boc pronuntandu-se mai clar in favoarea Ancai Boagiu.
google-analytics.com