Cautare

374 de rezultate pentru "inflatie" (2.99 secunde)
Cu o inflatie estimata in jurul a 9,1% in 2005, trendul va fi in continuare descendent - 7,4% in 2006 si 6% in 2007. Raportul indica o inflatie ridicata anul viitor in Bulgaria, de peste 5%, comparativ cu nivelul de anul acesta (4,5% in medie).
La randul sau, Guvernul a fundamentat bugetul pe 2006 pe o inflatie de 5,5%. Numai ca in conditiile in care numai gazele naturale se vor scumpi in acest an cu aproximativ 35%, aceasta tinta de inflatie pare de pe acum utopica.
"Tinta de inflatie in Romania pentru 2006 ramine aceeasi cel putin pentru moment, de 5%, +/-1%", a declarat, ieri, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa. In Consiliul de Administratie al Bancii se va intilni in scurt timp pentru a lua in discutie tinta de inflatie si pe anul 2007.
Guvernul estimeaza pentru acest an o crestere economica de 6% si o inflatie de 5,5%. La randul sau, BNR si-a fixat tinta de inflatie la 5% plus sau minus un punct procentual.
Dar pentru ca rata dobanzii se calculeaza in functie de inflatie, bancile de la noi practica dobanzi de peste 6% la credite. ... Consilierul BNR a mai explicat ca dobanda mare practicata de bancile romanesti "este direct legata de o inflatie mare - de peste 7 procente".
Prognozele BNR indica pentru acest an o inflatie de 6,8%, dar se spera ca aceasta sa nu depaseasca in cele din urma 5%. ... In conditiile in care se estimeaza o inflatie conforma cu prognoza BNR, aceste depozite ar aduce beneficii de un procent peste aceasta.
Este greu sa explici populatiei ca o inflatie de 5%, adica tinta Bancii Nationale a Romaniei pentru acest an, este ridicata, in conditiile in care au fost inregistrate in trecut cresteri ale preturilor de 320%", a expli-cat Vladescu, citat de Mediafax.
Mai concret, BNR anticipeaza o inflatie anuala la mijlocul lui 2007 de 4,3%, pentru ca spre finalul anului aceasta sa urce la 4,7%.
Potrivit acestuia, Slovenia a inregistrat in 2006 o inflatie de circa 2,6%, iar pentru 2007- 2008 reprezentantii Bancii Centrale estimeaza o inflatie de 2,7%.
Cel mai mare risc pentru atingerea tintei de inflatie propusa de BNR pentru finele lui 2007, de 4,6%, este cresterea intr-un ritm superior celui proiectat a castigurilor salariale, necorelata cu productivitatea muncii, a declarat ieri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.
Banca centrala tinteste o inflatie la sfarsit de an de 4%, cu un interval de variatie de un punct procentual in plus sau in minus.
Inflatie sub 3% Convergenta nominala mai presupune un nivel scazut al inflatiei.
¥inta de inflatie pentru acest an a fost fixata de Guvern si BNR la 4% plus/minus un punct procentual, iar banca centrala prognozeaza o inflatie de 3,7% calculata decembrie 2007/decembrie 2006.
"Suntem in an electoral si pomenile vor continua" Minea considera si ca in Romania exista o inflatie care nu este foarte clar anuntata.
Pentru anul viitor, BNR estimeaza o inflatie de 3,9%.
Rata anuala a inflatiei s-a situat la 7,26% in ianuarie, maximul ultimului an si jumatate.In cel mai recent asupra inflatiei, publicat la inceputul lunii februarie, Banca Nationala a Romaniei a revizuit in crestere, cu 1,6%, prognoza de inflatie pentru acest an, de la 4,3% la 5,9%, si estimeaza pentru decembrie 2009 o inflatie anuala de 3,9%.Prognoza pentru 2009 a fost revizuita in scadere de la 4,3%.
In cel mai recent raport asupra inflatiei, publicat la inceputul lunii trecute, BNR a revizuit in crestere, cu 1,6 puncte procentuale, prognoza de inflatie pentru acest an, de la 4,3% la 5,9%, si estimeaza pentru decembrie 2009 o inflatie anuala de 3,9%.
In cel mai recent raport asupra inflatiei, publicat la inceputul lunii februarie, BNR a revizuit in crestere, cu 1,6 puncte procentuale, prognoza de inflatie pentru acest an, de la 4,3% la 5,9%, si estimeaza pentru decembrie 2009 o inflatie anuala de 3,9%.
În luna martie, rata anuala a inflatiei s-a situat la 8,63%, un nivel mai ridicat, de 8,89%, fiind înregistrat în ianuarie 2006.Potrivit INS, avansul preturilor a fost determinat cu precadere de cele ale marfurilor alimentare, care au urcat cu 1,05%, în timp ce preturile serviciilor au influentat pozitiv inflatia, coborând cu 0,44%.La nivelul UE, cea mai ridicata inflatie a fost înregistrata în Letonia - 17,4%, urmata de Bulgaria - 13,4%, Lituania - 11,9% si Estonia - 11,6%.Cel mai redus nivel al inflatiei a fost înregistrat în Olanda - 1,7%, urmata de Portugalia - 2,5% si Germania - 2,6%.Rata anuala a inflatiei în Uniunea Europeana a scazut de la 3,8% în luna martie la 3,6% în aprilie.Inflatia din zona euro a încetinit la 3,3% în aprilie, de la nivelul record de 3,6% atins în luna anterioara.
Economistul sef al BRD-Groupe Societe Generale, Florian Libocor, si economistul ING, Vlad Muscalu, au declarat ca anticipeaza pentru mai o inflatie de 0,7%, ceea ce va conduce la o rata anuala de 8,68%.In acelasi timp, economistul sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, se asteapta la o inflatie lunara de 0,4%, astfel ca rata anuala ajunge la 8,4%.Analistii intervievati sunt de parere ca preturile alimentelor si combustibilii stau la baza cresterii preturilor din luna mai."Principalii factori ai inflatiei din luna mai ar trebui sa fie alimentele si combustibilii, dar si deprecierea leului.
google-analytics.com