Cautare

374 de rezultate pentru "inflatie" (4.02 secunde)
Â¥inta de inflatie pentru 2006, stabilita la 5%, ar putea fi modificata in sus, in functie de mai multi factori, respectiv calendarul de aliniere a preturilor administrate si politica fiscala pentru anul viitor, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
Cheltuielile pe care Guvernul le-a lasat pentru ultima luna a lui 2005 vor arunca practic in aer si ultima tinta de inflatie stabilita de BNR.
Analistii sustin ca pachetul de masuri adoptate de Banca Centrala este justificat de necesitatea atingerii tintei de inflatie pentru anul in curs.
Decizia de majorare a TVA ar putea fi cel mai mare pericol pentru tinta de inflatie de anul viitor, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. ... Tinta de inflatie a BNR pentru 2007 este de 4%, cu un interval de variatie de un punct procentual.
"In doua luni, am avut o inflatie de 2%. ... Bani multi, inflatie scazuta Raportul dintre masa monetara aflata pe piata si PIB reprezinta indicatorul care masoara inflatia. ... Inflatia inseamna mai multi bani in circulatie, asa cum in tarile cu inflatie ridicata sunt si foarte multi bani", a declarat Isarescu.
Obiectivele BNR, inflatie 5% Zilele acestea Banca Nationala a Romaniei si-a reconfirmat obiectivul pentru acest an pentru inflatie, de 5%, cu o marja de un punct procentual in plus sau in minus.
Majorarea tarifelor serviciilor a fost de 5,12%, ceea ce reprezinta o contributie de 0,9 puncte in inflatie. ... Reamintim ca, pentru 2006, BNR a stabilit un interval de inflatie cuprins intre 4-6%, iar pentru acest an intre 3-5%.
Varujan Vosganian sustine ca Ministerul Economiei si Comertului va corela in acest an politicile salariale si cele din domeniul energetic cu tinta de inflatie anuntata de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
„Ne pastram libertatea de a interveni fara comentarii si fara explicatii anticipate, daca este nevoie, pe piata valutara“, a spus Isarescu.BNR îsi mentine tinta de inflatie pe 2008Guvernatorul a mentionat ca banca nationala urmareste „cu perseverenta“ ca politica monetara sa îsi faca datoria si sa tina inflatia sub control, precizând ca „stabilitatea preturilor este garantia unei cresteri economice de durata si nedistorsionate, iar legat de turbulentele financiare internationale, iarasi publicul din România, dar si investitorii români si straini, sa aiba garantia ca banca centrala va lucra cu toata inteligenta ca efectele negative sa fie diminuate“.
Analistii financiari considera ca noul guvern va apela la majorarea taxelor pentru a creste veniturile bugetare, în conditiile cheltuielilor salariale aprobate pentru anul viitor, alternativa constând într-o corectie prin inflatie si curs. „Exista un consens ca trebuie sa aiba loc o corectie la nivel economic în 2009 si depinde daca aceasta va fi dura sau lina.
Fondul Monetar International (FMI) va elibera, cel mai probabil, urmatoarele doua transe pentru Romania, desi tinta de inflatie stabilita in acord a fost depasita anul trecut, a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a urcat prognoza de inflatie pentru 2010 de la 2,6% la 3,5% si estimeaza pentru 2011 o rata de 2,7%.
BNR a urcat prognoza de inflatie pentru 2010 de la 2,6 la suta la 3,5 la suta si estimeaza pentru 2011 o rata a inflatiei de 2,7 la suta.
O astfel de masura ar fi dus la o inflatie de doua cifre" Puteti citi in continuare articolul citat, cu precizarea ca un mai tanar specialist in economie a observat ca masurile aplicate de Guvern (la sfatul BNR) - reduceri de salarii, pensii etc.
Aceasta inseamna in 2011 plus 3,7 la suta din inflatie (cresterea reala a salariului este estimata la minus 3,8 in 2010).
Consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu sustine ca eventuala marire a taxelor va produce inflatie si va creste costul tuturor afacerilor.
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a anuntat ieri ca Banca Nationala a Romaniei a revizuit prognoza de inflatie pentru 2011, de la 2,8% la 3,1%, dupa ce a majorat estimarea pentru acest an, de la 3,7% la 7,8%, ca urmare a cresterii TVA.
Arieratele reprezinta una dintre cauzele pentru care Romania are si recesiune, si inflatie, a explicat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. ... restante de plata de peste 90 de zile) sunt una dintre explicatiile pentru care avem si recesiune si inflatie.
Pe urmatoarele locuri intre tarile cu o inflatie ridicata s-au clasat Grecia, cu 5,2%, si Estonia, cu 4,5%, potrivit datelor biroului european de statistica.
INFOGRAFIC Romania a avut in iulie a doua inflatie anuala ca marime din UE Romania s-a clasata in luna iulie pe a doua pozitie in Uniunea Europeana in functie de nivelul ratei anuale a inflatiei, inregistrand o crestere a preturilor de 4,9% comparativ cu aceeasi luna din 2010, potrivit datelor Eurostat.
google-analytics.com