Cautare

374 de rezultate pentru "inflatie" (3.57 secunde)
Scumpirile ar putea duce si la o inflatie suplimentara de aproape 5,8%, ceea ce ar pune in pericol tinta de 7% propusa pentru acest an.
De inflatie, numai de bine! ... Si guvernatorul a precizat, saptamana trecuta, ca tinta de inflatie pentru acest an va fi atinsa, incadrarea in program presupunand pastrarea indicatorului intr-o banda de variatie.
¥inta de inflatie pentru acest an a fost revizuita de la 7% la 7,5%, iar cea pentru 2006 a fost stabilita la 5%, in cazul in care TVA nu va creste.
Intrebat despre tinta de inflatie din acest an, de 7%, guvernatorul a evitat sa raspunda.
In ceea ce priveste mediul de afaceri, Daianu a precizat in cadrul unui seminar pe teme de inflatie ca nu e bine "sa intram in boala cercurilor de afaceri importante".
¥inta de inflatie stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru 2006 este de 5% plus/minus un punct procentual.
Gherghina a mai explicat cresterea tintei de inflatie de la 6 la 7% pentru anul 2005 prin faptul ca estimarea initiala nu luase in calcul o crestere atat de accentuata a pretului titeiului.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) isi pastreaza tinta de inflatie din acest an, ca si pe cea de anul viitor, desi recunoaste ca in cazul in care Guvernul va ceda la presiunile sindicatelor, indicele preturilor de consum o va lua razna.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis sa nu revizuiasca in crestere tinta de inflatie pentru 2006, de 5% plus/minus un punct procentual, desi anticipeaza o deviatie peste limita superioara a intervalului de variatie, a declarat ieri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.
In conditiile in care tintele de inflatie anuntate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru urmatorii doi ani, de 4%, respectiv 3,8%, se vor adeveri, dobanzile bancare vor scadea, potrivit mai multor analisti bancari.
Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a declarat ieri, ca inrautatirea inflatiei este un fenomen temporar in tara noastra si ca trei luni de inflatie sporita nu constituie un dezastru pe economia si societatea romaneasca.
Alte doua criterii sunt legate de rata dobânzii la titlurile de stat pe termen lung si de cursul de schimb, care devine important înainte de intrarea în ERM2, ce presupune fixarea unui culoar de fluctuatie de plus sau minus 15% a monedei nationale fata de euro.  Inflatie mai mare în acest an, dar mai scazuta în 2009 BNR si-a revizuit în usoara urcare prognoza de inflatie pentru sfârsitul acestui an, la 6%, dar estimeaza o temperare mai rapida a cresterii preturilor în anul 2009, la sfârsitul caruia inflatia ar urma sa reintre în grafic, a spus guvernatorul Mugur Isarescu.Prognoza de inflatie pentru finalul anului viitor a fost revizuita semnificativ în jos, de la 3,9% în raportul anterior, la 3,5% în prezent, nivel care reprezinta chiar tinta BNR pentru 2009.Pentru sfârsitul acestui an, tinta de inflatie a bancii centrale este de 3,8%, plus sau minus 1%, în timp ce pentru decembrie 2009, obiectivul este de 3,5% plus sau minus 1%.Pentru inflatia estimata, guvernatorul vede mai multi factori de risc si un factor pozitiv, care poate ajuta la temperarea inflatiei.
inflatie 8,5%, somaj 8,5%, curs eur/ron 4,3, contractie de 2,5%. ... • Inflatie:
BNR a revizuit prognoza de inflatie pentru 2011 la 3,1%, dupa ce a majorat estimarea pentru acest an, de la 3,7% la 7,8%.
Indicele preturilor de consum (IPC), cel mai important indicator al evolutiei preturilor, indica daca economia trece printr-un episod de inflatie, deflatie sau stagflatie. ... Dezinflatia reprezinta incetinirea cresterii preturilor, dar este tot o forma de inflatie. Termenul de stagflatie este folosit atunci cand avem inflatie intr-o economie care nu creste.
Indicele preturilor de consum (IPC), cel mai important indicator al evolutiei preturilor, indica daca economia trece printr-un episod de inflatie, deflatie sau stagflatie. ... Dezinflatia reprezinta incetinirea cresterii preturilor, dar este tot o forma de inflatie. Termenul de stagflatie este folosit atunci cand avem inflatie intr-o economie care nu creste.
Dupa ce Banca centrala a tot confirmat tinta de inflatie de 7% si posibilitatea de a fi atinsa in acest an, tot Banca centrala ne spune acum ca banda de variatie a ratei de inflatie pentru acest an ar putea fi mai larga.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) isi mentine tinta de inflatie de 7% pentru 2005, ca si pe cea de 5% pentru 2006, a declarat ieri guvernatorul BNR Mugur Isarescu la o dezbatere pe probleme financiar-bancare organizata cu ocazia FINFER 2005.
De altfel, cele mai mici rate de dobanda practicate de banci pentru depozitele atrase ofera in prezent un castig real, ele fiind sub inflatia programata pentru perioada urmatoare doar in cazul unui derapaj de inflatie de 8%, a aratat ieri guvernatorul la Targul de Bani - FinFair 2005 organizat de Finmedia.
"Cresterile de preturi din aceasta toamna au determinat BNR sa indice o rata a inflatiei intre 8% si 8,3%, dar asta nu reprezinta o regindire a tintei de inflatie sau o noua tinta. ... 7% nu a fost o tinta de inflatie, ci o prognoza.
google-analytics.com