Cautare

158 de rezultate pentru "franc elvetian" (2.74 secunde)
Fostul ministru roman al Apararii, Ioan Mircea Pascu si fostul consilier polonez pentru securitate nationala, Marek Siwiec ameninta ca il vor da in judecata pe raportorul elvetian Dick Marty daca acesta nu le va retrage in termen de sapte zile numele din raportul privind inchisorile CIA.
Reamintim ca fostul ministru roman al Apararii, Ioan Mircea Pascu, si fostul consilier polonez pentru securitate nationala au amenintat ca il vor da in judecata pe raportorul elvetian daca nu le va retrage in sapte zile numele din raportul privind inchisorile CIA.
El a explicat ca marea deosebire dintre sistemul romanesc si cel elvetian este faptul ca, spre deosebire de legislatia romaneasca, cea elvetiana prevede faptul ca referendumurile sunt initiate de populatie, in timp ce in tara noastra acestea trebuie sa fie initiate de presedinte sau de Parlament.
Inginerul elvetian Friedrich Tinner incepuse sa lucreze cu Abdul Qadeer Khan la jumatatea anilor ‘70, punandu-si pregatirea la dispozitia acestuia, pentru a construi o centrifuga.
Ministrul elvetian de finante, Hans-Rudolf Merz, care asigura anul acesta presedintia Confederatiei elvetiene, l-a primit pe omologul sau ucrainean la resedinta din Lohn, in zona capitalei Berna.
Timpul a avut grija sa-mi ofere bune si rele, bucurii si necazuri, farmec si momente de neinteles, sprijin dupa fiecare infrangere si intrebari fara raspunsuri, dar si efortul de a trai dupa o anumita exigenta careia trebuie sa-i faci fata cu zambetul pe buze, cu amabilitati de care nu banuiai ca esti in stare, cu stoicismul ceasornicarului elvetian.
Fruntasa in oastea basesciana, care nu de putine ori a dovedit o consecventa, demna de un ceas elvetian, in a nu respecta regulile.
Joia trecuta, dolarul a atins cel mai scazut nivel fata de euro din ultimele noua luni si totodata cea mai mica valoare a cotatiei din ultimii opt ani fata de francul elvetian.
Uniunea Sindicala din Tractorul (UST) s-a inscris in cursa pentru privatizare intr-un consortiu in care mai are alaturi compania Same Deutz din Italia si un grup elvetian, GRE Holding (AG), specializat in fabricarea de masini industriale.
“Big Mac Index“, realizat de “The Economist“, arata ca moneda europeana este supraevaluata cu 17% in raport cu dolarul, iar francul elvetian continua sa fie valuta cel mai mult supraevaluata.
In consecinta, dolarul a atins vineri cel mai inalt nivel din ultimele 11 luni in raport cu lira sterlina, cel mai ridicat din ultimele opt luni fata de dolarul neozeelandez si din ultimele 13 luni in raport cu francul elvetian.
Bijuterii pe patru roti la preturi fantastice Locul patru in clasament este ocupat de modelul elvetian Leblanc Mirabeau, in valoare de 645.084 de dolari.
De asemenea, moneda americana a atins cel mai scazut nivel din ultimele trei luni in raport cu francul elvetian, fiind cotata la 1,2368 franci elvetieni pe unitate, urcand ulterior la 1,27 franci elvetieni pe unitate.
O echipa de cercetatori de la Institutul Elvetian Federal de Tehnologie, in colaborare cu colegii de la MIT si de la Universitatea din Karlsruhe, a pus la punct un aliaj sintetic ultrarezistent, capabil sa isi schimbe forma in cateva secunde, chiar si in timpul miscarii, gratie unei stimulari electrice.
La capitolul licitatii finalizate, aceleasi surse au specificat faptul ca centrala eoliana din port va fi realizata de un consortiu germano-elvetian, constructia terminalului de barje a fost adjudecata de compania Moklos, in timp ce proiectarea podului rutier peste canal a fost castigata de Search Corporation.
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a semnat ieri cu Secretariatul pentru Cooperare Economica din Elvetia si cu Centrul International pentru Comert din Geneva un acord de finantare pentru dezvoltarea exporturilor romanesti, pe perioada 2006-2008, in valoare totala de circa 1,5 milioane de dolari.
Prin intermediul unui Program romano-elvetian de Reabilitare a Sistemului Serviciilor de Asistenta Medicala de Urgenta din Romania (REMSSy), 75.000 de euro vor fi disponibili pentru finantarea nerambursabila a unor echipaje de prim ajutor.
Totodata, dolarul a crescut cu 0,5% fata de francul elvetian, plasandu-se la 1,2488 franci. ßi pe piata de schimb romaneasca dolarul s-a crescut putin, raportul dintre euro si moneda americana situandu-se la 1,2718.
Mai mult, cei care se imprumuta trebuie sa ia in calcul ca, datorita integrarii, costurile creditarii in euro vor mai mici decat cele in alte valute, ca francul elvetian, a precizat Cojocaru.
Romanii trebuie sa manifeste prudenta cand se imprumuta in monede "exotice", cum ar fi yenul japonez sau francul elvetian, recomanda viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa.
google-analytics.com