Cautare

928 de rezultate pentru "codul" (3.40 secunde)
Aceasta intrucat facturile emise de societatile autohtone vor trebui sa cuprinda o serie de elemente noi si obligatorii printre care si codul de TVA al fiecarui partener din spatiul comunitar, in cazul livrarilor de bunuri catre acestia.
Astfel, dupa momentul aderarii codul vamal romanesc va iesi din vigoare, in locul lui urmand sa se aplice, codul si reglementarile vamale comunitare.
Codul Fiscal impovareaza insa microfirmele. ... Scutiri pentru actionari mai mici O alta veste buna adusa de Codul Fiscal este aceea referitoare la impozitul pe profit.
Chiar daca agentii economici isi pot continua activitatea si dupa vechea forma a taxei pe valoarea adaugata, incepand cu 1 ianuarie, codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit persoanelor juridice impozabile de catre organul fiscal competent va avea prefixul "RO", se arata intr-un comunicat trimis de ANAF.
Codul fiscal ii obliga pe cei care vor sa-si instraineze imobilele sa obtina un certificat de bonitate fiscala de la primarie, prin care sa demonstreze ca s-au achitat de toate obligatiile fata de bugetul local.
Ministerul Finantelor Publice (MFP) va pastra prevederile din Codul Fiscal referitoare la accizele aplicate pentru tuica, palinca si rachiu, desi ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a propus scutiri si reduceri de taxe pentru micii intreprinzatori, potrivit Mediafax.
Ministerul Finantelor incaseaza lunar nejustificat bani din diferentele de curs valutar pentru acciza de curent din facturile Electrica, deoarece a introdus in Codul Fiscal un articol care spune ca valoarea accizei se stabileste in euro si se calculeaza in luna octombrie a anului precedent celui in care se aplica.
Codul Fiscal ar putea fi modificat, dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor va face o evaluare a legislatiei, domeniul vizat fiind, in primul rand, taxa pe valoarea adaugata (TVA) care necesita imbunatatiri.
Toate aceste produse sunt supuse accizelor nearmonizate si sunt specificate in articolul 207 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a declarat Vasilica Mihai, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta.
269 din Codul Muncii, angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa-l despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului, in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
92/2003 privind codul de procedura fiscala cu modificarile si completarile ulterioare, de la 1 ianuarie 2008, debitorii vor efectua plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat, prin utilizarea unui ordin de plata pentru Trezoreria Statului pentru obligatiile fiscale datorate bugetului de stat si a unui ordin de plata pentru Trezoreria Statului pentru obligatiile fiscale datorate bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului asigurarilor pentru somaj si bugetului fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Potrivit Legii 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul reglementat de Titlul IV, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
Pana acum, aceste categorii de intreprinzatori obtineau autorizatiile de la primarii, codul unic de inregistrare de la Registrul Comertului si, ulterior, se inscriau in evidentele administratiei financiare.
"In forma actuala, Codul de Bune Practici ce urmeaza a fi infiintat defineste clar ce inseamna pretul de achizitie si va interzice vanzarea produselor sub acest pret.
Persoanele juridice completeaza codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitati), din Clasificarea activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotarirea Guvernului nr.
Retailerii si producatorii se vor reintalni maine, 21 octombrie, pentru a pune in discutie un proiect de lege in care se vor regasi anumite prevederi din Codul de Bune Practici care tin de eliminarea obligativitatii unor taxe si interzicerea vanzarii sub costul de productie.
"Titlul IV din Codul fiscal referitor la impozitul pe veniturile microintreprinderilor nu a fost abrogat explicit sau implicit prin nici un act normativ", spun reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj.
Guvernul a publicat schimbarile aduse normelor metodologice la Codul Fiscal, prin HG nr. ... Noile norme modifica retroactiv anumite aspecte din Codul Fiscal.
Acelasi sistem de compensare, prevazut de Codul de Procedura Fiscala, va fi valabil si la restituirea valorii reziduale a taxei, cand autovehiculul este scos din parcul auto national, se arata in proiectul normelor privind aplicarea noului sistem al taxei de poluare auto.Valoarea reziduala a taxei reprezinta suma care ar fi platita pentru respectivul autovehicul daca acesta ar fi inmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto national.
Este necesar ca ansamblul de legi esentiale Constitutia Romaniei, Codul Muncii, Codul Fiscal, Codul de Procedura Fiscala, Legea Societatilor Comerciale, Legea salarizarii, Legea invatamantului sa capete o forma viabila si stabila.
google-analytics.com