Cautare

1503 de rezultate pentru "capital" (7.89 secunde)
Modificarile care vor fi aduse legii pietei de capital ar trebui sa prevada ca un procentaj de 20% din actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB), atunci cind aceasta institutie se va transforma in societate pe actiuni, sa poata fi achizitionat de cele cinci societati de investitii financiare (SIF), a declarat Viorel Munteanu, director in cadrul societatii Muntenia Invest, care administreaza SIF Muntenia.
In primele sase luni ale anului si valoarea capitalului social subscris la firmele cu capital strain s-a majorat cu 35% fata de perioada similara a anului trecut, pana la peste 890 de milioane de euro.
Vom incepe cu Cehia, avand in vedere ca o companie cu capital de stat din aceasta tara pare a fi cea mai interesata de achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la complexurile energetice Turceni si Rovinari, dupa ce controleaza deja distributia de energie electrica din Oltenia.
Fondul, denumit BCR Expert, va include pana la 100% actiuni tranzactionate pe piata de capital romaneasca, avand poate cel mai ridicat grad de risc de pe piata.
Noul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Septimiu Stoica, a declarat ieri ca piata de capital romaneasca da primele semne de maturizare in conditiile in care tot mai multe companii de asigurari aleg sa investeasca in actiuni cotate pe bursa interna.
IFN-urile pot dormi linistite BNR va propune Parlamentului un amendament la Legea privind institutiile financiare nonbancare (IFN), prin care sa fie prelungit termenul de sase luni obligatoriu pentru indeplinirea cerintelor de capital minim, de 200.000 de euro, pentru aceste companii.
Prima societate are ca profil operatiuni de mecanica generala si un capital social declarat de 1.756.778 RON, iar firma investitoare se numeste Nubius Group Prazisionswerkzeuge Gmbh din Goppingen, Germania.
Acesta este cel de-al patrulea fond al companiei poloneze de investitii Innova Capital. Poland Partners, Innova/98 si Innova/3 au in total un capital de 330 de milioane de dolari.
Unele voci sustin ca, dupa aderare, circa 60% din firmele cu capital romanesc vor disparea de pe piata si vor aparea cu 70% mai multe firme cu capital strain, deoarece acestea vor sti sa foloseasca banii de la Bruxelles.
Asociatia Brokerilor solicita impozitarea cu 1% a castigurilor obtinute pe piata de capital pentru detineri mai vechi de un an si cu 5% a participatiilor sub un an.
Astfel, conform unei statistici intocmite de catre institutie, 19503 societati comerciale au capital privat autohton, 176 au capital de stat, 67 sint cooperative mestesugaresti, iar 69 sint societati comerciale cu capital mixt.
Tot de vineri, s-a liberalizat si piata de capital.
Principalii factori care vor conduce la aprecierea leului sunt "cresterile de productivitate in economia Romaniei si influxurile de capital, atat investitii straine directe, cat si de portofoliu", considera reprezentantul Raiffeisen.
Institutia de reglementare a pietei de capital a aratat ca unele din societatile de servicii de investitii financiare au preluat formulare de subscriere de actiuni Alumil fara sa respecte conditia potrivit careia clientii care au subscris actiuni trebuiau sa aiba in conturi sumele aferente platii acestora.
Un proiect legislativ publicat recent de Ministerul Finantelor Publice (MFP) ar putea veni ca o manusa pentru marii speculatori de pe piata de capital.
O analiza a Intercapital Invest privind evolutia pietei de capital in 2007 arata ca in acest an investitorii se pot astepta la surprize placute si castiguri semnificative speculand actiuni la bursa.
Titlurile emitentilor listati la Bursa de Valori Bucuresti au inregistrat saptamana trecuta deprecieri semnificative, ca rezultat al crizei financiare de pe pietele de capital straine.
Numarul firmelor de investitii straine care vor sa opereze pe piata de capital din Romania a ajuns la 37, dupa ce inca noua brokeri au depus notificari si au fost inscrisi in Registrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), adaugandu-se celor 28 de societati inregistrate.
Alta caracteristica a saptamanii ar fi anuntarea unor majorari de capital pe mai multe blue-chip-uri: ... La Banca Transilvania au venit convocatoarele AGA pentru aprobarea situatiilor financiare pe 2006 si aprobarea majorarii de capital social.
' Evolutia bursei de valori Bucuresti Saptamana aceasta piata de capital s-a situat pe un trend de consolidare, in nici una din sedintele de tranzactionare indicele BET neinregistrand o variatie mai mare de 1%.
google-analytics.com