Cautare

21 de rezultate pentru "transfuzii" (2.67 secunde)
Tratamentul talasemiei dureaza toata viata si se face cu transfuzii de sange si cu medicamente chelatoare de fier. ... Fac transfuzii de sange o data la doua saptamani.
Magda Marincovici) Creierul rozatoarelor batrane a intinerit cu ajutorul unei transfuzii de sange de la rozatoare tinere.
Transfuzii cu succes fusesera facute intre animale, dar cand s-a incercat introducerea de sange animal in oameni, sistemul imunitar il respingea. ... Desi unele transfuzii reusite avusesera loc in secolul 19, asta se datora in mare parte norocului, multe fiind fara succes.
O asociatie din Elvetia militeaza pentru transfuzii de la nevaccinati. Safe Blood Donation vrea sa modifice legea transfuziilor. Safe Blood Donation se bazeaza pe conspiratiile antivaccin ARN.
- transfuzii de sange sau produse din sange, efectuate in conditii nesigure; - tatuaj; - piercing; - contact sexual neprotejat; - in timpul sarcinii, de la mama infectata la fat.
Potrivit democratului, in cazul persoanelor seropozitive amintite, este vorba despre un lot masiv de sange pentru transfuzii infectat cu virusul HIV, importat la sfarsitul anilor '80 din URSS si care a nenorocit sute de romani.
89, -vizavi de Centrul de Transfuzii Constanta- accesul constantenilor se face numai pe baza de cartele magnetice. Masura luata de dr.
A lucrat la fostul SMA Botosani, iar apoi a fost sofer la Centrul de Transfuzii. Imediat dupa Revolutie a luat un credit, a cumparat utilaje agricole si a intrat in afaceri.
- daca faceti injectii, transfuzii ori perfuzii, masurarea tensiunii arteriale, folositi bratul opus partii operate; - la folosirea detergentilor (precum si daca va ocupati de gradinarit) purtati manusi, iar la cusut utilizati degetarul;
Nu este suficient pentru a satisface necesarul tuturor europenilor care depind de sange pentru a supravietui unei situatii de urgenta sau care traiesc cu boli cronice care necesita transfuzii regulate.
Profesorul doctor Streinu-Cercel ne reaminteste ca VHC se transmite prin contact sexual cu parteneri multipli, neprotejat cu prezervativ, efectuarea de tatuaje si piercing in cabinete neautorizate, folosirea in comun de instrumente de manichiura si pedichiura (forfecute, clesti etc.) nesterilizate corespunzator, lame de ras, periute de dinti etc., prin transfuzii de sange.
Profesorul doctor Streinu-Cercel ne reaminteste ca VHC se transmite prin contact sexual cu parteneri multipli, neprotejat cu prezervativ, efectuarea de tatuaje si piercing in cabinete neautorizate, folosirea in comun de instrumente de manichiura si pedichiura (forfecute, clesti etc.) nesterilizate corespunzator, lame de ras, periute de dinti etc., prin transfuzii de sange.
Potrivit serviciului de transfuzii sanguine, donatorii de sange au primit in mod favorabil acest semn de multumire si s-au simtit stimulati sa doneze sange mai frecvent.
Astfel, o proportie foarte mica de infectii se produc dupa transplantul de organe, transfuzii de sange sau alaptatul la san.
In functie de rezultatele amniocentezei, medicul poate determina daca bebe are nevoie de transfuzii de sange pentru a supravietui. Cum se face amniocenteza?
Toate persoanele nascute inainte de 1990, in vizor - Toate persoanele nascute inainte de 1990 ar trebui sa se testeze de hepatita B, hepatita C si HIV pentru ca inainte de acest an nu existau seringi de unica folosinta si cine a facut injectii sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri, a declarat prof.
Dragii mei prieteni, Va scriu greu, cu mana dreapta bransata la perfuzii si transfuzii. Va rog respectuos, ca in ceea ce ma priveste, sa luati in seama doar mesajele postate si semnate de mine.
Asa cum, in 1974, cand Germania a castigat titlul mondial, nemtii au gasit solutia invingatoare - medicatia si transfuzii de sange - tot asa probabil ca si acum au gasit un fel de antidot la efort.
Nu mai calca nici naiba pe holurile centrelor de transfuzii. Romanul nu mai e milos si saritor, e doar infometat si egoist.
Este criza acuta de sange in spitalele din Romania, Centrul de Transfuzii din Capitala poate ajuta doar 60 de spitale, insa cererea este mult prea mare.
google-analytics.com