Cautare

3614 de rezultate pentru "thr marea neagra" (5.66 secunde)
Doru Buscu) Pentru noi, Marea Neagra e plina de sensuri. ... In afara de tranzitul unor containere si de modesta captura de hamsie, Marea Neagra nu are motive sa-si aminteasca de noi, mai ales de cand flota comerciala a plecat, asemeni celor 3 milioane de romani, sa munceasca pentru altii.
Un nou serviciu de transport containerizat ABS (Asia-Black Sea) va fi implementat in curand pentru a deservi transportul pe Marea Neagra. Astfel, acesta va lega principalele porturi asiatice de Marea Neagra iar data la care este preconizata intrarea in functiune a acestui serviciu este 26 noiembrie a.c.
Prin construirea conductei paneuropene Constanta - Trieste, Romania, prin terminalele sale petroliere de la Marea Neagra, va deveni principala poarta prin care va trece titeiul pentru Europa. ... In perioada ultimilor cinci ani au fost construite mai multe conducte alternative spre Marea Neagra.
Programul „Vacanta Romaneasca la Marea Neagra“, care s-a desfasurat in perioada 12 august - 10 septembrie, sub simbolul rasaritului de soare de la malul marii, a fost organizat de Autoritatea Nationala pentru Turism, Consiliul Judetean Constanta si Biroul National Sindical.
Centrul Roman de Afaceri "Marea Neagra" din Mangalia este, in perioada 29-31 mai, gazda conferintei "Turism, dezvoltare economica si ecologica la Marea Neagra", organizata de Fundatia Hanns Seidel.
Cu prilejul sedintei Parlamentului European care va debuta in cursul zilei de astazi la Strasbourg, Comisia Europeana va face o declaratie in urma dezastrului ecologic care a avut loc in noiembrie a.c., in Marea Neagra.
In 1998, mirajul petrolului de la Marea Neagra a dus la semnarea unui acord cu Bucurestiul de catre grupul francez Elf Aquitaine pentru exploatarea unui perimetru de 10.000 de metri patrati.
Perimetrele neconcesionate de gaz din Marea Neagra au reintrat in atentia autoritatilor, acestea intentionand ca respectivele suprafete sa fie prospectate si exploatate de Romgaz.
Deturnarea traficului de materii prime pentru aprovizionarea Combinatului Sidex din Galati, apartinand Grupului Arcelor Mittal, din Portul Constanta, pe Canalul Dunare-Marea Neagra, catre portul bulgaresc Burgas, a reprezentat subiectul principal al conferintei de presa comune sustinuta la Terminalul de Pasageri din cel mai mare port autohton de senatorul PDL Mircea Marius Banias, alaturi de Ioan Balan, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime (CN APM) SA, Valentin Zeicu, directorul general al CN Administratia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA, Viorel Panait directorul general al SC Comvex SA si Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical.
Apreciem eforturile depuse de autoritatile romane pentru a sprijini progresul lucrarilor de explorare in Marea Neagra", a afirmat Ian A. ... Forajul de explorare, in special in astfel de zone neexplorate din Marea Neagra, poate conduce sau nu la o descoperire.
Constanta Canalul Dunare - Marea Neagra a implinit 25 de ani de exploatare Aniversarea a 25 de ani de la deschiderea Canalului Dunare - Marea Neagra a constituit un dublu prilej de sarbatoare pentru Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile.
Meteorologii anunta ploi generate de un fenomen meteo in Marea Neagra Vremea pe 6 septembrie este, in continuare, instabila. Prognoza meteo anunta ploi in special in jumatatea estica a tarii si temperaturi in scadere, care sunt generate de un fenomen meteo aparut in Marea Neagra.
Cocaina din Marea Neagra a ajuns in Bulgaria! ... Anterior, ministrul de interne bulgar, Mladen Marinov, anunțase ca sase pachete cu 170 kg de cocaina de puritate ridicata au fost gasite plutind pe Marea Neagra, in apropierea localitatii Sabla, nu departe de frontiera cu Romania.
Autoritatile Ucrainene anunta ca "doua tinte neidentificate s-au apropiat de Insula Serpilor din Marea Neagra", fiind cel mai probabil vorba de nave rusesti. ... Insula Serpilor se afla la mai putin 50 de kilometri de Sulina, fiind un punct strategic in Marea Neagra.
Romania ar putea primi ajutor strain pentru operatiunile de distrugere a minelor rusesti din Marea Neagra. Anuntul a fost facut de premierul italian, in conditiile in care se estima luna trecuta ca in jur de 400 de mine pluteau in deriva in Marea Neagra.
Fara o cointeresare a Rusiei si a Turciei, care - vrand-nevrand - au un rol proeminent in Marea Neagra, mare lucru nu se poate face. ... Asta, in ceea ce priveste cooperarea la Marea Neagra.
Zacamantul de gaze Neptun Deep din Marea Neagra a fost declarat comercial la ANRM. Este pasul premergator pentru a incepe exploatarea gazelor in Marea Neagra.
Marina rusa a tras focuri de avertisment asupra unei nave civile in Marea Neagra. ... Nava se indrepta spre portul ucrainean Ismail din Marea Neagra
Ucraina a distrus o noua nava de razboi a flotei ruse din Marea Neagra.
Problema unei posibile invazii a muncitorilor din noile state care vor adera in 2007 a debutat pe la inceputul acestui an, cand un raport al Migrationwatch citat de "Daily Telegraph" si preluat de EurActiv a atras atentia ca Marea Britanie s-ar putea confrunta cu 300.000 de muncitori din Bulgaria si Romania.
google-analytics.com