Cautare

618 de rezultate pentru "statut" (3.04 secunde)
Pentru ca bugetul Senatului si bugetul Camerei Deputatilor nu pot fi votate pana ce noul statut devine lege.
Explicatia e aceea ca liderii PSD, cu Sova in frunte, au creat un melanj straniu din prevederi ale vechiului si noului statut, rezultand un talmes-balmes complet, pentru ca un partid are nu doua, ci un singur statut.
Presedintele, puternic prin statut Unul dintre punctele sensibile aflate pe ordinea de zi a Congresului l-a reprezentat adoptarea unui nou statut al PNL. In vechiul statut, membrii organismelor de conducere ale partidului la nivel national erau Congresul, Delegatia Reprezentantilor Nationali, Delegatia Permanenta si Biroul Executiv (BEx).
Conducerea PNL se reuneste azi la Sinaia, pentru a conveni asupra modificarilor la Statut.
Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, ca reactie la cererea liberalului Salavastru de organizare a unui congres extraordinar, ca el pledeaza pentru organizarea congresului conform prevederilor din statut si nu pentru unul extraordinar. ... Aceste lucruri sunt prevazute in mod expres in statut.
Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko a declarat ca partidul sau va depune eforturi pentru a impiedica acordarea de statut oficial pentru limba rusa.
Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a adoptat miercuri, cu 298 de voturi pentru, 101 impotriva si 36 de abtineri, raportul Comisiei de statut privind cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu referitoare la Statutul parlamentarului.
Potrivit expertilor Curtii, TVR este, de ani de zile, o institutie hermafrodita, iar acest statut aiuritor a fost conservat cu maxima grija de mai toate guvernarile post-decembriste, asigurind cadrul perfect pentru jaf ca in codru.
Iar conditia de vechime impusa de proiectul de statut pentru accederea la functii in partid, una evident restrictiva, complica si mai mult lucrurile.
Daca democratie inseamna respectarea macar a literei propriului statut, atunci liderul Voiculescu s-a bucurat degeaba.
Liberalii prezenti vineri la congresul partidului de la Palatul Parlamentului au aprobat formula de statut care desfiinteaza functia de prim-vicepresedinte, instituie candidaturile pe liste si ofera puteri sporite presedintelui PNL. Noul statut a fost adoptat cu 1083 voturi pentru, 258 de voturi impotriva si 13 abtineri.
Pentru ca viitoarea ordine politica a noii lumi culturale, sa rezerve un statut decent fostei Lumi Noi americane (probabil diferita de ceea ce numim astazi SUA), este important ca declinul si cauzele lui sa fie cat mai repede recunoscute.
Desi conducerea PSD a precizat public ca il sustine pe Adrian Nastase pentru presedintia Camerei Deputatilor, au existat informatii neconfirmate oficial potrivit carora unii social-democrati ar dori schimbarea acestuia, precum si eliminarea functiei de presedinte executiv din statut.
Cele doua "tabere" ala partidului - pe de o parte actualul Birou Permanent Local condus de Ioan Negrea, presedinte al partidului, reales la finele anului trecut, iar pe de alta parte gruparea celor doi consilieri exclusi din PD, consilierii locali Florin Maftei si Constantin Filimon - au avut in cursul serii de marti, 14 februarie, o runda de discutii cu reprezentantii Biroului National al Comisiei Statut, Etica si Litigii al Partidului Democrat.
Democratii vor sa spele rusinea revotarii privilegiilor parlamentare acordate prin propriul Statut, dupa ce presedintele l-a retrimis Legislativului.
Totusi, daca PNL nu va sprijini propunerea PD, democratii sunt dispusi sa apeleze la consultarea cetateneasca pentru a veni cu un proiect nou de statut din care sa se elimine privilegiile actuale.
Valencia, o alta provincie spaniola, si-a castigat un statut autonom incepand cu anul 2007. ... Noul statut va permite Groenlandei dreptul de a exploata propriile resurse naturale.
El a mentionat ca respectivii lideri au venit cu un proiect de Statut "de nicaieri", adus de secretarul general Liviu Dragnea, in conditiile in care comisia care trebuia sa pregateasca modificarile la Statut nu s-a intrunit.
In opinia sa, proiectul noului statut al partidului (la care mismaseste de zor cuplul Vanghelie-Geoana intru obtinerea cat mai multei puteri - n.red.), in special introducerea votului pe liste a echipei de conducere, "risca sa transforme partidul intr-o mare de grupuri care se lupta intre ele", situatie care "risca sa rupa partidul".
Propunerea ca alegerile pentru functiile de conducere centrale sa se faca pe baza actualelor prevederi din Statut a fost respinsa, potrivit surselor mentionate, doar de vicepresedintele Constantin Nita.
google-analytics.com