Cautare

1283 de rezultate pentru "salarii" (3.35 secunde)
Valoarea acestei garantii este echivalenta cu cinci salarii minime brute pe tara.
Astfel, potrivit noilor reglementari, in anul fiscal in care au loc mai multe scrutine, donatiile primite de la o persoanĂ£ fizica pot fi de pana la 400 de salarii de baza minime brute pe tara, la valoarea de la data 1 ianuarie a anului respectiv, pentru fiecare campanie electorala sau campanie pentru referendum, iar donatiile primite de la o persoana juridica pot fi de pana la 1.000 de salarii de baza minime brute pe tara.
Prezent la sedinta extraordinara, Basescu le-a cerut ministrilor sa se incadreze in fondul de salarii, pentru a evita un "derapaj economic si social", si a apreciat ca guvernul ar urma sa efectueze o noua rectificare bugetara negativa, in august-septembrie.
Legea unitara de salarizare va avea o perioada de tranzitie de patru-cinci ani, iar cei care vor avea salarii peste nivelurile trecute in grila vor astepta cativa ani pana vor fi ajunsi din urma de cei cu salarii mici, a declarat miercuri ministrul Muncii, Marian Sarbu.
Nu vor fi mariri de salarii si pensii , ci usoare recuperari din taierile anterioare Jurnalul National informeaza: ... "As vrea sa fac cateva precizari cu privire la avalansa de solicitari, afirmatii de cresteri de salarii si pensii in aceste momente.
La ora actuala, costul efectiv (brut/net) in taxe platite statului pe salarii (daca luam in calcul impozitul pe venit, contri- butiile sociale, de sanatate si de somaj platite de angajat si angajator) este de aproximativ 60%.
Un studiu recent al companiei israeliene de consultanta TASC arata ca, din cauza diferentei mari intre salarii si preturile de pe piata imobilara, doar 10% din romani pot sa-si ia locuinte printr-un imprumut bancar.
Venitul necesar contractarii unui credit imobiliar a urcat de la 4,8 salarii medii, cat era in 2003, la 6 salarii medii in acest an, potrivit reprezentantului unei banci.
Sindicatele din mineritul Vaii Jiului au incheiat contractul colectiv de munca pentru anul acesta, iar minerii vor avea salarii marite si bani pentru investitii la unitatile miniere. ... Pe langa salarii mai mari si bani pentru investitii la minele rentabile, noul contract pastreaza si facilitatile vechiului act de munca.
Potrivit aceleiasi surse, una dintre solicitarile cele mai importante la acest capitol este cea privitoare la recompensarea siderurgistilor care se vor pensiona la limita de varsta si care primeau, potrivit CCM, echivalentul a doua salarii, in timp ce sindicalistii solicita ca suma sa fie egala cu 12 salarii.
"Am solicitat ca angajatii care se pensioneaza sa primeasca 12 salarii, in timp ce administratia a oferit 3, cu unul mai mult fata de acum.
De cand au fost anuntate taierile de salarii, dezbaterea s-a axat numai pe bugetari, fara a fi luati in calcul si cei peste 243.000 de angajati din companiile statului si regiile autonome.
Primele doua, respectiv compensarea salariatilor si excedentul brut de exploatare, formeaza baza PIB-ului, constituind, mai simplu spus, salarii si profituri, care reprezinta, aproape fara exceptii, peste 85% din PIB.
Taierile de salarii, pensii, ajutoare de somaj si prestatii sociale vor face ca rata saraciei sa creasca cu circa 4 puncte procentuale in acest an, ajungand la 27%.
Ideea este ca economia sa nu ne oblige sa folosim banii de la Comisie si pentru salarii si pensii", a spus Boc, precizand ca in acest sens s-a pronuntat si seful statului.
O stire potrivit careia Ministerul Transporturilor a redus fondul de salarii pentru anul 2009 la Aeroportul Mihail Kogalniceanu a starnit panica printre angajati, cu atat mai mult cu cat reprezentantul Consiliului Judetean Constanta anunta ca sunt posibile inclusiv disponibilizari de personal.
Astfel, luna aceasta, multi angajati de la Fisc au plecat acasa cu echivalentul a doua salarii sau chiar cu mai mult.
"Eu am inteles de la primul-ministru ca acest sistem de asa-zis aranjamente compensatorii, sa nu le zic salarii compensatorii, pentru ca au fost create chiar de persoanele respective, vor fi impozitate cu 85%, ceea ce inseamna ca acele aranjamente nu isi ating scopul", a spus Blanculescu.
Partea buna este ca angajatii cu salarii in moneda nationala castiga mai bine pentru ca platesc fie rate la casa sau masina mai mici, chirii reduse sau pur si simplu pentru ca pot importa mai ieftin.
Intrucat impozitul pe salarii este un impozit final, contribuabilii-persoane fizice nu mai declara veniturile din salarii sau asimilate salariilor obtinute in 2005, indiferent de perioada desfasurarii activitatii si de numarul angajatorilor la care au lucrat, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
google-analytics.com