Cautare

5578 de rezultate pentru "romani" (3.38 secunde)
Peste 800 de personalitati din mediile academic, cultural, public si privat, studenti si absolventi romani si membri LSRS din peste 50 de tari s-au reunit pe 8 ianuarie 2015, la Palatul Parlamentului, Sala C.A.
Provincia Aragon, provincia Castilla Y Leon, Comunidad Valenciana si provincia Castilla La Mancha sunt locatiile dominate de romani, acestia ocupand locul intai in randul cetatenilor straini.
5,2% dintre romani au fost diagnosticati cu cancer, la un moment dat, de-a lungul vietii 21,1 % dintre romani au/au avut cel putin un membru din familia restransa (sotul/sotia, fiul/fiica, mama/tata) diagnosticat cu cancer numai 1% dintre romani considera ca autoritatile reprezinta principalul sprijin in cazul ar fi diagnosticati cu cancer 75% dintre romani considera ca dureaza prea mult pana un medicament nou descoperit sa ajunga la pacienti cu cancer din Romania Centrul pentru Inovatie in Medicina (InoMed) si compania specializata in studii de piata IMAS au realizat prima cercetare sociologica reprezentativa la nivel national care si-a propus sa evalueze relatia dintre romani si cancer.
• 11 iun 2009 - Premierul moldovean, Zinaida Greceanii, a justificat decizia de a introduce vize pentru romani prin absenta unui tratat de baza bilateral.
In fiecare zi, devenim cu 200 de romani mai putini. ... Aceeasi suma de 100 de milarde de euro au strins-o ca economii, prin munca lor, cei 3 milioane de romani plecati in strainatate in ultimii 10 ani.
Pentru membrii acestei comisii, adevarati "milosevici" la patrat, cei 300.000 de romani/vlahi din Timoc n-au dreptul la identitate. Ei trebuie sa dispara sau sa se declare orice altceva, numai romani nu, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Tu, Basescule, ii aperi pe romani? ... LUCIAN AVRAMESCU) Adresarile "catre romani" ale lui T. ... Adresarile catre romani, cu un r apasat, cu miza prostirii, au consistenta unui scuipat in obraz.
Basescu, sanctionat de romani cu respingerea ideii de republica semiprezidentiala Peste jumatate dintre romani sunt de acord cu demiterea Guvernului de catre Parlament, releva datele unei cercetari realizate de Fundatia Soros Romania in cadrul programului Studii Electorale Romanesti.
A fost semnata astfel, de facto, unirea celor doua tari locuite de romani. ... Dupa 59 de ani, in 1918, Romania”a reusit sa devina Romania Mare in urma unirii cu Basarabia, Bucovina si Transilvania, locuite si ele preponderent de romani.
Purtatorul de cuvant al MAE, Corina Vintan, a precizat ca cei doi romani au relatat diplomatilor romani ca au recunoscut ca au filmat si au fotografiat in incinta bazei americane, dar ca au facut acest lucru in interes propriu, fara nicio intentie. ... Ea a prezentat cronologia arestarii cetatenilor romani.
87% dintre romani cred ca nivelul coruptiei a crescut in Romania in ultimii 3 ani.
"Anul 2009 a fost unul dintre cei mai pesimisti ani pentru romani, iar anul 2010 nu se anunta mult mai incurajator: ... In februarie 2009, aproape jumatate dintre romani considerau ca situatia financiara a familiei lor era mai rea decat acum un an", se arata in studiu.
70% dintre romani NU au incredere in Guvern Aproape 70% dintre romani nu au incredere in Guvern, in timp ce pentru Parlament nivelul de neincredere este de 75%, potrivit unui sondaj Eurobarometru realizat in luna mai si dat publicitatii marti.
Magda Marincovici) 90% dintre romani considera ca dieta dezechilibrata si stresul sunt principalele cauze ale aparitiei bolilor gastrointestinale, reiese dintr-un sondaj realizat de Asociatia Persoanelor cu Boli Inflamatorii, cu sprijinul Clubului Roman pentru Boala Crohn si Colita Ulcerativa, care lanseaza campania Colacul de salvare.
Vom continua sa fim alaturi de romani, oriunde sunt ei, sa fim mandri de succesele lor si sa-i sprijinim in mentinerea identitatii nationale", spune Basescu.
Ofiterii romani vor desfasura o vie activitate culturala atragand de partea lor studentii din Kiev.
Academiile fiecarui stat in care traiesc sustin propria teorie despre originea aromanilor:romani, macedoneni romanizati sau greci latinofoni. ... Parerile istoricilor despre localizarea acestor vlahi sunt impartite, unii sustinand ca ar fi fost romani din nordul Dunarii, in timp ce altii ii plaseaza in Balcani sau Dobrogea.
MAE si Autoritatea Electorala Permanenta au lansat "Ghidul alegatorului roman din strainatate", pentru informarea cetatenilor romani stabiliti peste hotare in legatura cu conditiile in care pot vota la alegerile din 30 noiembrie, materialul putand fi accesat pe site-urile celor doua institutii.
Traian Basescu a participat, la Sulina, judetul Tulcea, la lansarea Programului "ARC - 2009" - program de tabere destinat copiilor si tinerilor etnici romani de pretutindeni. ... 2) I-a sfatuit pe tinerii romani din Republica Moldova si din Transnistria sa ceara cetatenie romana;
Marian Jean Marinescu, Adina Valean si Renate Weber sunt cei mai influenti eurodeputati romani.
google-analytics.com