Cautare

10960 de rezultate pentru "rezultate obtinute la teza cu subiect unic la limba romana 2009" (3.19 secunde)
Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, cere ca Autoritatii Electorale Permanente (AEP) sa ii fie imputate costurile editarii unei brosuri cu reglementari privind alegerile parlamentare, deoarece jumatate din continut este in limba maghiara.
Tudorel Andrei a anuntat rezultatele definitive ale Recensamantului Populatiei din 2011 Conferinta de presa la sediul Institutului National de Statistica In cadrul prezentarii datelor finale ale Recensamantului din 2011, presedintele Institutului National de Statistica, Tudorel Andrei, arata ca ca 20 octombrie 2011 populatia stabila a Romaniei era de 20.121.641 persoane, din care 10.333.064 femei (51,4%).
Senatorul Ion Rotaru a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata:
Urmasii aromanilor imigrati in secolul al XIX-lea si la inceputul celui urmator se considera de origine romaneasca si sustin ca aromana este un dialect al limbii romane, iar aromanii si romanii sunt acelasi popor.
Duminica, vor fi organizate, in Parcul Titan din Capitala, o serie de evenimente, editia din acest an fiind dedicata scriitorului Lucian Blaga, de la a carui nastere se implinesc 120 de ani.
Cate ceva despre limba idis Limba idis, care se numara astazi printre graiurile de marime mijlocie ale lumii si care este socotita limba evreilor din rasaritul Europei, a aparut in secolul al XI-lea, in Renania, derivand din Mittelhochdeutsch (limba germana ce se vorbea in Evul mediu);
In 1918 Transnistria canta Desteapta-te romane Intre 1909 si 1913 ieromanahul Inochentie a condus in Transnistria, la Balta o miscare pentru reintroducerea limbii romane in biserica. Zeci de mii de moldoveni veneau in pelerinaj la Balta unde li se vorbea si li se imparteau gazete in limba lor.
Marius Diaconescu) - Continuare - Cimitirul aromanilor din Bitolia, ultimul bastion aromanesc In ciuda angajamentelor luate la Conferinta de Pace de la Bucuresti de a permite functionarea scolilor si bisericilor romanesti in teritoriul revenit ei dupa razboaiele balcanice, Serbia nu si-a respectat promisiunile, fructificand greselile diplomatiei romanesti, care nu le-a inclus in tratatul de pace, ci a acceptat doar note diplomatice fara valoare.
Profesorul Ilie Stefan Radulescu si-a lansat a zecea carte Profesorul Ilie Stefan Radulescu si-a lansat a zecea carte, intitulata LIMBA ROMANA, INTRE IGNORANTA, INDECENTA SI AROGANTA. ... Adevarul este un principiu pe care ar trebui sa il respectam cu sfintenie, in toate domeniile vietii sociale.
Puteti citi in continuare programul de Sarbatori al principalelor banci, printre care Banca Comerciala Romana, BRD, Raiffeisen, CEC si Banca Transilvania. • Banca Comerciala Romana Unitatile BCR nu vor lucra cu publicul in zilele de 25, 26 si 27 decembrie respectiv 1, 2 si 3 ianuarie 2010.
Claudia Pirvoiu publica pe HotNews.ro articolul cu titlul "Unde s-au dus 11 miliarde de lei din Fondul National de Dezvoltare? ... 'Premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul vrea un fond national de investitii care sa poata pune la dispozitie resurse financiare pentru proiecte majore.
Anca Apostol) Jurnalistul Ion Cristoiu spune, in contextul trimiterii in judecata a Dosarului Revolutiei, ca procurorul general, Augustin Lazar, Parchetul General si presedintele Klaus Iohannis au emis documente prin care statul roman isi asuma teza ca in decembrie 1989 a avut loc o lovitura de stat, si nu o Revolutie.
Secretarul executiv al PSD, Sorin Bota a anuntat marti ca PSD va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica legalitatea editarii unei brosuri in limba maghiara de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), fapt care ar consfinti limba maghiara ca a doua limba nationala din Romania.
Cartea soaptelor, de Varujan Vosganian, nominalizata la Premiile PEN America (Autoare: Rodica Mitu) Romanul Cartea soaptelor, de Varujan Vosganian, se afla pe lista nominalizarilor la Premiile PEN America, editia 2018, la sectiunea de traduceri (carte de fictiune)/ PEN Translation Prize.
Medicii scoliti la Universitatea de Medicina din Targu Mures sunt printre cei mai buni din tara, pentru ca institutia in cauza are un prestigiu bazat pe merite greu de egalat in Romania.
Numarul total de vizitatori - 23,86% (limba engleza) 2. Video porno cu Rihanna si iubitul ei - 17,09% (limba engleza) 3. Am aflat cum sa ii vad pe cei care se uita la profilul meu - 5,31% (limba spaniola) 4.
Marius Diaconescu) - Continuare - La interventia Romaniei, sultanul a recunoscut vlahii ca minoritate in imperiu A doua jumatate a secolului al XIX-lea a fost marcata de numeroase conflicte regionale, in conditiile rascoalelor sau a razboaielor antiotomane.
Inflatia anuala se va reduce semnificativ anul viitor, dar va depasi, cel mai probabil, intervalul tintit de BNR, de 2,5%-4,5%, iar banca centrala va cobori treptat dobanda de politica monetara, care se va incadra la finele lui 2009 intre 7,5% si 9%, apreciaza analistii economici.
"Sa fim corecti in relatia cu Republica Moldova", pe care o puteti citi in continuare. Saptamana trecuta, in timpul vizitei oficiale din Republica Moldova pe care am efectuat-o insotindu-l de domnul Presedinte al Senatului, domnul Crin Antonescu, am asistat la un eveniment de proportii.
Membrii Comisiei romanilor de pretutindeni au avut intalniri cu reprezentanti ai Administratiei Regionale de Stat din regiunea Cernauti, ministrul consilier in cadrul Consulatului General al Romaniei la Cernauti, redactorul sef al ziarului de limba romana Zorile Bucovinei si redactorul sef al ziarului Gazeta de Herta.
google-analytics.com